Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Alt du behøver at vide om øjenskygge

Alt du behøver at vide om øjenskygge

Af Marte Skinlo Gundersen | Kosmetolog
I denne artikel lærer du alt, hvad du behøver at vide om øjenskygge, og hvordan du skabt et simpelt øjenskygge-look i bare 4-trin. Læs med!

Udtryk din personlighed gennem makeup

Siden tidernes morgen har folk været optaget af at udtrykke sig gennem udseende. Både gennem tøj, hår og makeup kan du skabe din egen unikke identitet. En af de ældste måder, vi kender til at pynte sit eget udseende på, er makeup. Vi bruger selvfølgelig makeup helt anderledes i dag, end de gjorde i det gamle Egypten. Vil du gerne opfriske din viden om makeup, så læs med her.

I denne artikel lærer du alt, hvad du behøver at vide om øjenskygge - og hvis du følger med videre i teksten vil jeg fortælle dig, hvordan du påfører en enkel, men flatterende øjenskygge, som du helt sikkert vil kunne lide.

Få styr på makeupbørsterne!

Lad os starte med det helt grundlæggende. For at lægge en fantastisk øjenskygge både til hverdag og til fest, skal du have styr på dit dullegrej. Gode makeupbørster er vigtige for et perfekt look, og de behøver ikke koste en formue! Hvis du vil lægge en smuk øjenskygge skal du bruge følgende basic makeupbørster:

  1. En flad makeupbørste til at fordele øjenskygge på øjenlåget
  2. En makeupbørste til at lægge øjenskygge i den globale linje
  3. En blending børste
  4. En mindre makeupbørste med skrå spids, som også kan bruges til eyeliner eller andre små detaljer

Hvis du er nybegynder og dit beauty-arsenal ikke er så stort, kan jeg anbefale at kigge nærmere på Real Techniques makeupbørster. Her kan du købe billige makeupbørster til alle formål fx. Real Techniques Essentials Brush Set indeholder alt, hvad du skal bruge til det perfekte øjenskygge-look.

Se det aktuelle udvalg af alle makeupbørster og pensler hos Luxplus - her.

Brug øjenskyggeprimer for et holdbart look

Intet er mere kedeligt end at bruge lang tid på at påføre den perfekte øjenskygge, hvorefter den forsvinder i løbet af få timer. Andre kan opleve, at øjenskyggen ikke virker specielt pigmenteret eller er svær at blende ud. Bruger du primer under din øjenskygge, er problemet løst!

Men bare rolig, du behøver ikke at tømme din pung for at finde en god primer. Prøv en billig øjenskyggeprimer fra Technic eller gå all-in med MAC Pro Longwear Paint Pot i farven Soft Ochre. Den passer til de fleste hudtoner og bruges af makeupartister over hele verden.

Tip! Afslut gerne med at lægge lidt setting powder over hele øjenlåget, inden du påfører øjenskyggen. Så låser du primeren ind og skaber et mat, rent lærred for din øjenskygge.

Fremhæv dine øjne med den rigtige øjenskyggefarve

Der er en jungle af forskellige øjenskygger, mærker, farver og finish derude. Finishen på øjenskyggen afhænger af om den er mat, har shimmer, glitter eller perlemor.

For at finde den helt rigtige øjenskygge er et godt trick at vælge en, der fremhæver din øjenfarve. For at finde de farver, der fremhæver og matcher dine øjne, skal vi se nærmere på komplementærfarverne. Kort sagt er de hinandens modsætning på farvehjulet.

Øjenskygge til blå øjne

Fremhæv dine smukke blå øjne med varme nuancer som brun, orange, kobber og guld. Med fx. paletten fra Technic Pressed Pigments Palette Invite Only får du alle de farver og nuancer, du har brug for.

Øjenskygge til brune øjne

Prøv lilla, oliven eller farver med kolde toner for at skabe et ekstra mystisk og intenst look med dine brune øjne. Tag et kig på Revolution Makeup Reloaded Palette Visionary, så har du øjenskygger, der altid vil klæde dig op uanset lejligheden.

Øjenskygge til grønne øjne

Få dine smukke grønne øjne til at skinne med varme farver i bordeaux, rød, guld og kobber. Paletten der har alle de farver du skal bruge er Eveline All In One Eyeshadow Palette Burn.

Nu hvor du har styr de helt rigtige makeupbørster, øjenskyggeprimer og øjenskyggefarver, så lad os gå videre til den sjove og mere kreative del. Nemlig at påføre selve øjenskyggen!

Se det store udvalg af billige øjenskygger hos Luxplus - her.

Læs også: Sådan laver du en flot smokey-eye


Guide: Sådan påfører du øjenskygge


Trin 1.

Start med at påføre din øjenskyggeprimer over hele låget op til brynbenet. Påfør derefter en lys beige farve over hele låget med en flad øjenskyggebørste. Her kan du vælge en øjenskygge, der er mat eller har en shimmer. Påfør gerne den lyse øjenskygge i den helt inderste øjenkrog, og under øjenbrynet som highlight. Det giver effekten af et mere åbent look.

Trin 2.

Påfør nu kun en lidt mørkere øjenskygge på øjenlåget, brug gerne samme børste som i trin 1, men tør den af på et papir inden du påfører en ny øjenskygge. Her kan du med fordel vælge en øjenskygge med shimmer, eller en smule glitter, der reflekterer lyset, og giver en illusion af større øjne.

Trin 3.

Påfør derefter en endnu mørkere øjenskygge i den globale linje. Her kan du frit vælge mellem de farver og nuancer, der passer til din øjenfarve. Øjenskyggen i den globale linje skal blendes godt med en blød blending børste, op mod øjenbrynet. Påfør den samme øjenskygge langs vippekanten under øjet med den mindre vinklede øjenskyggebørste, for at indramme looket.

Trin 4.

Ønsker du et mere intenst og defineret look, kan du påføre eyeliner langs den øverste vippekant. Afslut med så mange lag mascara du vil!

Nu er du klar til at tage dagen, eller festen med storm - med et øjenskygge-look, der holder og med et ekstra glimt i øjet!

Den er god nok