Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
 Tjek for din sundheds skyld holdbarheden på dine produkter

Slip for bakteriebomber i makeuptasken – Tjek holdbarheden på dine produkter

Af SKØNHEDSBLOGGER SALLI MARIANNA VILLEFRANCE
Har du makeup liggende som er for gammelt? Så er der risiko for udslæt og infektioner. Tjek for din sundheds skyld holdbarheden på dine produkter.

De færreste tænker over det, men faktisk bliver dine ellers lækre skønhedsprodukter efter noget tid små bakteriebomber. For nøjagtigt som med madvarer, bliver cremer og makeupprodukter bakteriefyldte og for gamle, hvilket kan have konsekvens for din hud og dine slimhinder. 


Hygiejne og emballage er nøglen


Holdbarheden varierer fra produkt til produkt. Men med lidt sund fornuft og god hygiejne er du godt hjulpet. De fleste ved jo godt, at det er et big no-no at stikke beskidte fingre ned i en krukke med creme.


Det er en god ide, at være opmærksom på emballagen, når du anskaffer dig nye produkter. Creme, foundation og concealer på pumpe eller tube er fx at foretrække over en krukke. På den måde kommer produktet ikke i kontakt med lys, luft og bakterier, og det så holder det længere. 


De fleste skønhedsprodukter er mærket med en dato for mindste holdbarhed eller vist med et timeglassymbol eller et krukkesymbol for holdbarheden efter åbning. Creme

Holdbarhed: 6-12 mdr. Cremer i pumpe holder sig længere end i krukke. Vær opmærksom på, at hvis din fugtighedscreme indeholder solbeskyttelse, kan dens evne til at beskytte huden mod solens falde jo ældre cremen er. 


Mascara

Holdbarhed: 3-6 mdr. Mascara og øjenmakeup, der er i kontakt med slimhinderne, kan føre bakterier til og fra øjet. Du skal være ekstra opmærksom på din mascara, da den rigtig holder på bakterierne. Husk aldrig at dele mascara med din veninde, og har du haft en øjeninfektion skal den skiftes ud, uanset hvor gammel den er.


Læbestift og lipgloss

Holdbarhed: 12-24 mdr. Påfør altid læbestift og –gloss på helt rene læber. Brug evt. en pensel til at påføre med, så produktet holder sig så rent som muligt eller vælg en fx lipgloss på tube i stedet for én med en applikator. På den måde trykker du kun den mængde ud, du skal bruge, frem for at påføre med en applikator på læberne, som overfører bakterier ned i emballagen.


Neglelak

Holdbarhed: 24 mdr. Det er for det meste ret nemt, at gennemskue, om en neglelak er for gammel, for den bliver ofte tyk og svær at arbejde med.  


Parfume

Holdbarhed: ubegrænset. Parfumer (og andre aerosolbeholdere som fx hårlak) indeholder store mængder alkohol, så der kan ikke leve bakterier i dem. Derfor har de mere eller mindre ubegrænset holdbarhed. Dog kan parfumens duft og kvalitet med tiden forandre sig, men det er ikke sundhedsskadeligt.


Flere gode råd til at bevare dine skønhedsprodukter:

  • Forlæng din makeups liv ved at vaske dine makeuppensler en gang om ugen med hårshampoo.
  • Lån ikke makeup af eller til dine veninder 
  • Spids dine eyeliners og lipliners ofte, så kan de holde op til 2 år.
  • Jo mindre åbningen på cremen er, jo mindre er risikoen for, at luft og bakterier slipper ind. Vælg derfor produkter i tuber og pumper, når det er muligt. 
  • Er din creme i en krukke, så brug en spatel eller en vatpind i stedet for fingrene, når du tager creme op af krukken.Om eksperten: Salli Marianna Villefrance er model og makeupartist, og så blogger hun på hendes livsstilsblog I’m Salli. Her nørdes alle emner inden for skønhed krydret med afstikkere til mad, mode og småtossede gør-det-selv indslag – og altid med et glimt i øjet. Som model og makeupartist samarbejder hun bl.a. med kosmetikbrands som Make Up For Ever, Wella, og MAC.


På IMSALLI får man ingen ligegyldigheder fra hverdagen. I stedet bliver der gået i dybden med skønheden, så både den ”almindelige” kvinde og makeupartisten kan finde inspiration, som de ikke finder andre steder. For Salli handler skønhed ikke om at være dyrt, men det skal være effektivt og plejende - også på den lange bane.

Den er god nok