Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Pastelfarver er en smuk måde at shine håret op på.

Sådan laver du smukke pastelfarver i håret

Af Simone Keller | Frisør og hårekspert
Guide med 5 nemme trin for et perfekt, pastelfarvet resultat.

Hvis du går med drømmen om at prøve de smukke pasteller i håret uden at farve det permanent, så læs med her, hvor jeg vil komme med et tip til, hvordan du opnår dem i flere nuancer - helt selv!

Pastellerne har været populære hele efteråret igennem, og det ser ud til, at denne trend fortsætter her til vinter. I min optik er det den smukkeste måde, at shine håret lidt ekstra op i den kolde og mørke tid, og det bedste er, at du nemt kan skifte farve eller vaske det ud af håret igen, da det ikke er en permanent hårfarvning

Til dette formål er der ét særligt brand, som jeg vil fremhæve, og det er de smukke Crazy Colors fra Renbow. Faktisk blev disse farver lanceret i 70’erne midt i punk- og rocktiden i England, hvor man skulle skille sig ud, og udtrykke sig selv gennem sin stil og ikke mindst det farverige hår.

Den dag i dag er disse farver stadig populære, og noget som jeg elsker som frisør er, at der ikke er nogen begrænsning for, hvilke farver du kan opnå. Dog skal grundlaget, altså håret være på plads. Crazy Color fra Renbow skal nemlig anvendes på et lysnet hår, for at have en god effekt. Har du dette grundlag, så er mulighederne mange, da du kan blande dig frem til netop din yndlingsfarve.

Måske kigger du nu på farverne og tænker, at de er alt for ”pang” til din smag, men jeg har lovet dig en opskrift på de smukke pasteller, så se guiden nedenfor, hvor jeg vil give dig et tip til dette.


Sådan gør du:

1. Produktet skal anvendes på et nyvasket og håndklædetørt hår, så start med at vaske det.

2. Vælg din yndlingsfarve eller bland dig frem til din egen.

- Kom produktet i en skål, og brug en pensel til at fordele i håret. Husk handsker.

3. Start med at pensle farven i bunden og arbejd den derefter længere ud i længder og spidser.

4. Lad produktet virke i 15-30 minutter, og vask det ud med lunkent vand og uden brug af shampoo. Jo længere tid farven sidder, jo længere vil den holde. Dog må den max sidde i en time.

5. Afsluttes med conditioner og styles herefter som ønsket.

Vigtigt tip:

For at opnå de smukke pasteller skal du starte med at vælge din farve. Har du fx et ønske om en smuk pastel-lavendel farve, men tænker at farven ’Lavender’ bliver for lilla, så skal du tilføje ’Neutral Mix Hair Color Cream’ i din skål og blande det godt. 

Hav et hvidt stykke papir klar, og mal med penslen på papiret så du kan se, hvordan farven vil blive. Nu kan du tilføje mere neutral eller lilla farve, indtil den ønskede nuance er opnået. Herefter er den klar til at komme i håret. 

Vær opmærksom på, at disse farver er spækket med pigmenter, da de netop er designet til at kunne lave de her pangfarver. Derfor er den neutrale farve nødvendig for at opnå de bløde pasteller, og denne metode kan du bruge på alle farverne. 

Herfra er det kun fantasien der sætter grænser. Du kan nøjes med at lægge farven i spidserne, i pandehåret eller mindre segmenter i håret for at give et flot spil i de smukke farver. 

God fornøjelse! 

Den er god nok