Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Sådan opnår du en fejlfri foundation

Sådan lægger du en fejlfri foundation

Af Sandra Schjerning | Influencer
Der er mange, der selv efter mange års brug, stadig ikke helt mestrer at lægge en flot foundation. Få tips til en fejlfri foundation, som holder!

Hvor svært kan det lige være at lægge en foundation tænker du måske. Man tager en klat i hånden og så på i ansigtet med den. Og så alligevel ikke helt viser det sig, for efter 15 minutters forsøg på at få det til at se naturligt ud, så ligger det stadig som en tyk maske og ligner noget der er løgn. Der findes faktisk overraskende mange mennesker, der selv efter mange års brug, stadig ikke helt mestrer at lægge en flot foundation, sådan har jeg også selv haft det, men efter jeg er begyndt at følge disse steps er det langsomt blevet nemmere og nemmere at få det til at se flot ud;

Sådan lægger du foundation

Start med en god base

Oversat fra engelsk så betyder ordet foundation fundament og det er jo lige præcis hvad det er. En god base får nemlig resten af din makeup til at blive endnu flottere.

Men for at få en god foundation, er der også en anden base som skal være i orden, nemlig huden. 

Så før vi overhovedet kommer til foundation delen, er der lige nogle andre steps vi skal igennem for at skabe den optimale base for en god foundation

Fugt fugt og mere fugt

Det første jeg gør er altid at sørge for at min hud er godt fugtet. Jeg har en tendens til tør hud og det er virkelig svært at lægge en flot foundation, som ikke krakelerer når huden er tør. 

Derfor starter jeg altid med en god fugtighedscreme. Garnier Essentials Anti-Wrinkle Day Cream, bekæmper både alderstegn som fine linjer, dalende spændstighed og rynker. Og så er den god og fugtende på huden og trænger hurtigt ind, uden at fedte.

Step 2 for at sikre at huden er godt fugtet opnås med en lækker fugtspray. Jane Iredale’s Pommisst Hydration Spray med granatæbleekstrakt indeholder effektive antioxidanter og plejer, fugter og beskytter alle hudtyper og er super god til dehydreret hud!

Den anvendes ved at spraye på ansigtet fra ca 10 cm afstand og herefter duppes ansigtet med fingrene så fugten bliver arbejdet godt ind i huden. 

Den perfekte primer

Sidste step inden selve foundation skal lægges er en god primer. En rigtig god primer er guld værd hvis man ønsker et fejlfrit look og primerne fra Estée Lauder ligger klart blandt mine favoritter! 

The Illuminator Radiant Perfecting Primer er udviklet til både at fugte, blødgøre og udglatte huden, samtidig med at den giver en super fin glød og et sundt finish! Den kan faktisk både bruges inden foundation, eller i løbet af dagen til at friske dit look op. 

Pensel eller beauty blender?

Et spørgsmål der virkelig kan dele vandene er hvorvidt man bedst lægger foundation med en pensel, beauty blender eller med fingrene! For mit vedkommende kommer det an på om jeg lægger foundation til fest eller hverdag. 

Ved at bruge en pensel frem for fingrene opnår man det bedst effektive og hygiejniske resultat og med en pensel sikrer man nemmere en jævn påføring. Det vigtigste når man vælger foundationpensel er at gå efter syntetiske hår fremfor natur hår, da natur hår oftest ikke fungerer lige så godt med våde produkter og syntetiske hår ikke suger produktet til sig på samme måde. 

En anden fordel ved at bruge pensel er at de holder i meget lang tid, hvis ellers man passer godt på dem og sørger for at rengøre dem ofte og ordentligt. 

For at sikre et optimalt resultat med pensel er det vigtigt at man:

Børster nedad - hvis du børster opad fylder du nemlig dine porer med foundation og det får dem til at stå tydeligere frem. 

Begynder i midten - fordel foundation i t-zonen først og arbejd dig ud mod hårkanten og kæbelinjen. T-zonen har nemlig brug for mere dækning end resten af ansigtet. 

En beauty blender er en 3-i-1 multifunktionel svamp med runde sider som er perfekt til at blende de større områder i ansigtet, en spids top perfekt til concealer og en flad side god til contour. 

Fordelen ved at bruge en beauty blender fremfor en pensel er at beauty blenderen kan komme til steder hvor en makeup børste ikke kan og den runde form giver et perfekt jævnt resultat og et mere naturligt look og man risikerer ikke at kunne se penselstrøg. 

Beauty blenderen skal altid bruges våd/fugtig og den gøres klar ved at holde en under vandhanen indtil den har udvidet sig til dobbelt størrelse, hvorefter det overskydende vand klemmes ud, så den er fugtig og ikke drivvåd. Med en beauty blender skal din foundation dubbes på og ikke trækkes rundt i ansigtet som man ellers ville gøre med en pensel. 

Huskeregel: Korrekt farve & Less is more

To af de bedste råd jeg kan give når det kommer til foundation er:

Less is more - Man ser ofte i diverse youtube videoer at der bliver brugt ret meget produkt. Der er stor forskel på hvad man kan se igennem skærmen og hvordan noget ser ud i virkeligheden.  Så med mindre du skal filme eller tage billeder, så er mindre produkt altid bedre.

Vælg den rigtige farve - test tre nuancer af foundation på din kæbelinje, hvis farve er langt mere retvisende en resten af dit ansigt eller din håndryg. Optimalt så hav to nuancer af foundation stående, så du kan mikse og matche med din hud alt efter om det er sommer eller vinter. 

Double Wear Nude Water Foundation fra Estée Lauder kommer i et væld af farver, så der burde være rig mulighed for at finde det perfekte match. Den er super nem at påføre og ligger i et jævnt og fint lag. Den har desuden solfaktor 30, så huden er godt beskyttet imod solens stråler. Det er en holdbar, men let foundation, som er super godt til dit no-makeup makeup look! Den har en let til medium dækning og sikrer nemt en frisk, naturlig og ensartet hudtone og så holder den i op til 24 timer. 


Bonus tip:

Et ekstra tip som jeg lærte sidste sommer og som har høstet min hud mange komplimenter er at investere i en flydende highlighter eller en strobe cream og mikse den med din foundation inden påføring! Det gør at huden fanger solens ståler helt perfekt og giver en fantastisk flot glød! 

Den er god nok

Den er god nok. Vores medlemspriser ER meget lavere end normalprisen. Køb til medlemspris, så opretter vi automatisk et medlemskab. Første måned er gratis, herefter koster det 89,-/md. . og kan opsiges til udgangen af en medlemsperiode. Læs mere

Vores medlemspriser ER meget lavere end normalprisen. Vi køber nemlig et stort udvalg af produkter med ægthedsgaranti direkte fra de største leverandører - så vores medlemmer kan få dem billigt.

Vil du også sige farvel til overpriser? Køb til medlemspris, så opretter vi automatisk et medlemskab med din første ordre.

Prisen for medlemsskabet er kun 89,-/md og fortsætter automatisk til det opsiges - til udgangen af en medlemsperiode. Første måned er gratis. Læs mere

Bliv medlem