Kun for medlemmer:
  • Spar på alt
  • Altid gratis fragt
  • Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
highlighter giver glød. Freedom makeup, Revolution og YSL touche eclat

Highlighter - Guide til den perfekte makeup

Af Luxplus
Highlighter giver den perfekte glød til ansigtet, men det er ikke helt ligegyldig hvor du lægger den - Læs guiden her!

Denne uge skal vi til et af mine absolut yndlings steps på vejen mod den perfekte makeup, nemlig highlighting. Sidste uge fik vi lagt blush på, og nu er det altså tid til at påføre lige det ekstra umpf til ansigtet, og den ekstra glød på kinderne, som en highlighter giver. 

Men det er ikke helt ligegyldigt hvor og hvordan du lægger din highlighter, hvorfor den her guide jo fuldstændig kommer til sin ret.


YSL Touche Eclat - her er sandheden!

Lad mig starte med at rette en af de største makeupbrølere jeg har hørt om, nemlig at den legendariske Yves Saint Laurent Touche eclat faktisk slet ikke er en concealer, men en highlighter. Oh yes, du læste rigtigt. Jeg købte den selv for 15 år siden til at dække mørke rande under øjnene, og tænkte “hmmm jeg forstår ikke hvad the fuzz is about, den virker jo ikke” og hvis du har tænkt det samme, har du altså forklaringen her. MEN fordi så mange gennem årene har troet at det er en concealer, og stadig bruger den som det, er selv YSL begyndt at kalde den highlighter og concealer. Dog skriver de, at den er til at lyse øjenene op, men ikke noget med at man kan bruge den til at dække mørke rande under øjnene. Det kan du læse mere om i artiklen “Concealer- guide til den perfekte makeup”.


Sådan bruger du highlighter

Et mere fancy ord for highlighter er Strobing, som du også kan læse om i artiklen “Makeupguide: Sådan mestrer du strobing”. Strobing er aldrig blevet lige så stort som contouring, hvilket er en skam, for jeg ville vælge strobing frem for contouring any day! Noget af det mest fantastiske ved highlighting og strobing er den ekstra glød det giver i ansigtet - I LOVE IT! Her vil jeg dog fokusere på highlighter, som er den mere “casual” udgave af strobing, som er perfekt i kombination med blush, som jeg skrev om i sidste uge.


  • Highlighter bliver typisk lagt i øjenkrogen, for at lysne øjnene op
  • På næseryggen for at gøre næsen smallere
  • På kindbenet, over blushen, for at fremhæve knoglestrukturen der
  • På amorbuen på overlæben, så buen bliver fremhævet, og læben synes lidt større


Det er vigtigt at vælge en highlighter der er lysere end ens hud, nogle foretrækker faktisk en helt hvid highlighter. Hvis man får købt en der er for mørk, kan man passende bruge den som blush eller øjenskygge i stedet for. 


Hvilken highlighter? 

Jeg har valgt nogle forskellige highlighters fra vores sortiment. Jeg elsker, hvordan de her highlighters tillader, at man tilføjer en smule mere dulle til sin makeup rutine. De har nemlig et hint af glimmer, men på den der perlemors agtige måde, som ikke er for meget, ikke for lidt, men helt perfekt! 

Den første er Barry Ms Light Me Up Liquid Highlighter. Den er flydende, og giver derfor et lidt mere cremet look, som jeg synes er rigtig fint. Den er lidt svær at kontrollere, der kommer nemlig meget produkt ud ved et pump, så jeg vil anbefale at tage det ud på håndfladen først. Den er oplagt til gå-i-byen looket. Den koster kun 39 kroner hos os. 

Vi har faktisk Revolutions hearts både i blush og highlighter, og vi er vilde med begge slags. Den her Goddess of faith highlighter, har en helt perfekt highlighter farve i min verden. Den er den perfekte blanding af guld og peach og med lidt perlemor. Det er en pudder highlighter, og er nem at påføre. Og så koster den altså kun 39 kroner hos os. 

Og så er der naturligvis Touche Eclat fra Yves Saint Laurent. Fordelen ved denne er, at den er nem at påføre. Man klikker i enden på den som en kuglepen indtil der er kommet nok produkt på børsten i den anden ende og så dupper man det ellers på, hvor man synes. Jeg mangler lidt perlemor i den her, men den fungerer fint i øjenkrogene og til generelt at lysne op, diskret. Den koster kun 199 kroner hos os. 

Så fik vi givet umpf til ansigtet. Næste uge gælder det øjenbrynene, som er en af de mest hypede områder for tiden. Så stay tuned.

Den er god nok