Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Hårfjerningsprodukter

Guide til hårfjerning: Voks, skraber eller creme?

Af beauty ekspert Camilla klarskov
Gå sommeren i møde med glatte ben! Vores beauty ekspert kommer med gode tips til de forskellige hårfjerningsmetoder!

Sommervejret er kommet til Danmark, og der har derfor været god mulighed for at lufte både ben og arme de seneste mange uger. Det skal forhåbentligt fortsætte hele sommeren endnu, og hvis du er til hårfjerning, er netop nu et oplagt tidspunkt at gå rutinerne i sømmene. 

Der findes nemlig en masse muligheder, når det kommer til hårfjerning, og det kan variere fra person til person, hvad der passer bedst til den enkeltes hår-, hudtype og behov. I dag vil jeg derfor kigge på tre populære hårfjerningsmetoder, og gennemgå de vigtigste pros’n’cons! De kan fungere som guideline til, hvilken type, der umiddelbart vil passe dig bedst – men husk, at der kun er én sikker måde at finde sin ultimative hårfjerningsmetode, og det er at prøve sig frem. Særligt hvis du døjer med indgroede hår, er det vigtigt at huske på, da det for nogen vil forværres af én form for hårfjerning, som for andre udbedrer problemet. Det er derfor heller ikke sikkert, at én metode fungerer til hele kroppen – måske skal du skrabe ét sted og hellere bruge voks eller hårfjerningscreme et andet. 


Hårfjerning med barberskraber

Den gode gamle, som vi nok alle har stiftet bekendtskab på et eller andet tidspunkt. Skraberens væsentligste fordele er, at den er nem at bruge, smertefri og typisk også et billigt alternativ, imens dens primære ulempe er – og dette vil du vide, hvis du nogensinde har anvendt én – at resultatet er meget midlertidigt (for nogle varer resultatet under 24 timer). Udelukkende at bruge en skraber, kræver derfor tålmodighed og tid, hvis du altid vil have babyblød, stubbefri hud. 

Gode tips til brug af skraber:

- Sørg altid for at have en ren skraber med skarpt blad. Jeg er selv tilhænger af engangsskraberne fra Bic, som er så prisvenlige, at de sagtens kan udskiftes jævnligt.

- Vær opmærksom på, at du ved tykkere hår bør skrabe med hårets groretning (eksempelvis i bikiniområdet), imens du ved finere hår godt kan skrabe imod (eksempelvis på benene)

- For at bekæmpe indgroede hår, kan det være en fordel at skrubbe området regelmæssigt, eksempelvis med en svamp fra Daily Concepts, som kommer med en smart opbevaringspose, der sørger for at skåne svampen for udefrakommende bakterier, samtidig med, at den kan dryppe af i badet

- Husk at forberede området: Rens huden, blødgør hårene med enten vand eller babyolie og brug en god barberskum (jeg foretrækker varianten fra ShaveSafe!) 

- Et andet tip i kampen mod indgroede hår i blandt andet bikinilinjen er at bruge en parfumefri deodorant på huden efter barbering (Doves deostick er den bedste, synes jeg). Der findes sikkert en videnskabelig forklaring på, hvorfor det virker, og den kender jeg desværre ikke – jeg har bare konstateret, at det gør en forskel!    

- Husk at huden skal fugtes efterfølgende, men med milde produkter. Mit personlige go-to er den parfumefri babyolie fra Urtekram, der er blid mod huden. 


Hårfjerning med voks fra Hanne Bang

En populær hårfjerningsmetode er naturligvis voksning, hvis største fordel er, at resultatet holder væsentligt længere end skraberen – vi snakker flere uger (og fortsætter du behandlingen, vil holdbarheden øges med tid). Til gengæld kommer metoden også med en stor ulempe for dem af os, der ikke har den højeste smertetærskel; proceduren ikke er smertefri, om end det bliver mere tåleligt med tid.  

Gode tips til brug af voks:

- Sørg for at hårene er lange nok, så voksen kan få fat. Fem millimeter er et minimum, men de må heller ikke blive for lange

- Vælg en god voks af ordentlig kvalitet! En form for voks, der er blevet populær igennem det seneste årti, er den såkaldte sugaring. Den er lavet af – you guessed it – sukker, og er derfor et mildere og mere naturligt produkt mod huden, hvilket er oplagt til dig med følsom hud. Hanne Bang har lavet et kit, der også kommer med spatel og strips, så du kan ordne sagerne i ro og mag derhjemme.

- Sørg for at huden er helt ren og tør, inden du går i gang, så voksen får ordentlig fat

- Træk altid voksen af i modsatte retning af hårenes groretning 

- Sørg for at eksfoliere og tilføje fugt jævnligt


Hårfjerningscreme fra Veet

En typisk mere overset hårfjerningsmetode er hårfjerningscremen, på trods af at den er både billig og smertefri. Det skyldes måske, at cremen tidligere var kendt for en ubehagelig lugt, men den har man efterhånden formået at fjerne fra produkterne. Ulempen vil for nogen være, at cremerne indeholder flere kemikalier end andre hårfjerningsprodukter, da det er disse, der svækker hårene, så de nemmere går af – derfor er metoden ikke oplagt til dem med mere følsom hud. Da metoden ikke fjerner håret fra hårsækken, skal du regne med, at resultatet kun varer et par dage, afhængigt af din hårtype.

Gode tips til hårfjerningscremen:

- Da hårfjerningscremen som sagt indeholder kemikalier, er det her ekstra vigtigt, at du laver en hudtest, inden du smører det ud over større områder. På den måde er du sikker på, at din hud kan tåle det.

- Cremen kan have forskellig virkning på forskellige typer af hår, så selv hvis det ikke virker i et område, kan det stadig være, at det virker godt i et andet

- Som med alle andre hårfjerningsmetoder er det altid en god ide at give huden masser af fugt og pleje mellem behandlinger 


Den er god nok