Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Røde knopper ved intimbarbering? Australian Bodycare hjælper

Perfekt barbering uden røde knopper

Af Camilla Svensson
Læs vores guide til, hvordan du med hjælp fra Australian Bodycare og gode vaner kan undgå irritation og røde knopper ved barbering.

Vi kender dem alle. Røde knopper, barberingsknopper og indgroede hår, der langsomt popper frem efter barberingen. Ak ja, vi ved alle, hvor irriterende de er! Ikke nok med at de er uønskede, så er de også i vejen for den glatte hud vi så brændende ønsker os.

Men hvad skal der til for at opnå den vellykkede barbering under armene, på benene og kønsdelene uden at de slemme røde knopper viser sig? I denne artikel vil du lære de bedste tips og tricks til, hvordan man undgår røde knopper ved intimbarbering.

Når du har læst denne artikel, vil du mestre følgende:

 • Hvorfor får du røde barberingsknopper?
 • Hvordan undgår du dem?
 • Hvilke plejeprodukter skal du bruge?
 • Hjælpe guide: intimbarbering hvordan?
 • Hvordan fjerner man røde knopper?

Kvinder og intimbarbering

Let’s face it: Det er bare ikke særligt smart, at have røde knopper under armene, røde knopper på benene eller røde knopper forneden. Især ikke, hvis man gerne vil hoppe i bikinien eller den ærmeløse sommerkjole, der hænger i skabet. Det er ikke fordi, at de røde knopper kun irriterer os udseendemæssigt.

Det er også fordi vi forbinder røde knopper med bakterier og dårlig hygiejne - hvilket ingen ønsker at blive associeret med. Røde knopper efter barbering kan forekomme både i armhulerne, på benene, i bikinilinjen og i ansigtet - alle steder, hvor du har hårsække. Og når først de er kommet, så forsvinder de altså ikke lige med det samme.

Du bestemmer selv over din intimbarbering

Der findes et hav af forskellige holdninger til kvinders kønsbehåring, og måske din veninde, mor eller dig ikke deler samme holdning - hvilket er helt okay! Gennem tiden har idealet omkring kønsbehåring ændret sig meget. I første omgang var det hårene under armene og på benene, der forsvandt i takt med at påklædningen blev mindre.

Efter Anden Verdenskrig blev bikinien opfundet, og da badetøjet ligeledes blev mindre og mindre, blev busken også trimmet noget mere. I slutningen af 90’erne blev det mere og mere udbredt at intimbarbere sig i både større og mindre grad.

I udbredelsen af kortere kønsbehåring er der også kommet mere fokus på huden. Som du allerede har oplevet er huden i de intime regioner meget følsomme. Det gælder både hos mænd og kvinder - og det kan give dig problemer, når du gerne vil intimbarberes helt kort! Oftest resulterer det i en lang række gener som fx. indgroede hår, røde barberingsknopper, kløe og skægpest. Dog kan alle disse ulemper forebygges ved brug af de helt rigtige hudpleje- og barberingsprodukter.

Men før du får alle guldkornene, er det vigtigt at du ved mere om det egentlige problem først: Hvorfor får du barberknopper? Og hvordan får du de røde knopper væk? Læs dem, inden du svinger barberbladet. På den måde kan du undgå og forebygge de uønskede knopper.

Hvorfor opstår der røde knopper ved barbering?

Barbering uden røde knopper og indgroede hår er nærmest en kunstart. De røde knopper er oftest et tegn på en irriteret hud, og en eftervirkning af din barbering. I bund og grund opstår de på grund af bakterier, som sætter sig i de åbne porer i huden. Disse bakterier udvikler en betændelsestilstand, som bliver til de uønskede barberingsknopper vi kender til. I værste tilfælde kan de udvikle sig til skægpest, hvis du ikke løser problemet med det samme.

I de flestes tilfælde kommer de røde knopper, fordi vi ønsker os en meget tæt og glat barbering, hvilket ofte resulterer i, at vi skraber i øst og vest, når vi barberer os. Barberknopperne kommer oftest til syne et par minutter efter barberingen.

De kan selvfølgelig også udvikle sig i løbet af dagen, især hvis du har alt for stramtsiddende tøj på. Derfor er det en god idé, at du dropper de stramme jeans og det syntetiske undertøj, men i stedet ifører dig løsere tøj og bløde tekstiler i fx. bomuld efter barbering. På den måde kan din hud ånde og får dermed masser af luft.

Du har sikkert hørt udtrykket før, at man altid skal skrabe MED hårene og ikke MOD hårene. Skraber du mod hårene risikerer du, at rive for meget i huden. Det vil skabe irritation og bakterier, som resulterer i, at baberingsknopperne popper frem. Barberingen er hård mod din følsomme hud i de intime regioner.

Derfor er det vigtigt, at din hud er velplejet og i balance både før, under og efter din barbering. Det gælder både huden under armene, på benene og i de intime regioner, men også i ansigtet. Hvis din hud er i fugtbalance, så er den meget mere fleksibel og modstandsdygtig, hvilket er første step på vejen mod en vellykket barbering.

Hjælpen er på vej: Australian Bodycare

Den allerbedste måde at undgå barberknopper på, er ganske enkelt ved at forebygge og forberede din hud inden du begynder at barbere dig. Så snart du bruger din epilator, ladyshaver eller skraber hen over huden, så åbner porer og hårsækkene sig. Din hud bliver dermed mere modtagelig overfor bakterier, som efterlader indgroede hår og røde barberingsknopper.

Derfor er det en rigtig god idé, at anvende antibakterielle produkter både før, under og efter din barbering. Særligt et brand har fingeren på pulsen her: Australian Bodycare!

Australian Bodycare har udviklet et komplet sæt af intimplejeprodukter formuleret med Tea Tree Oil som hovedingrediens, som er yderst populær for både mænd og kvinder. Tea Tree Oil er kendt for sine helbredende og antibakterielle egenskaber, som hjælper med at genoprette hudens normale bakterieflora, hvilket gør produkterne yderst effektive, i kampen mod barberknopper. Alle produkterne er yderst hudvenlige og særligt gode mod den sensitive hud.

Læs mere om, hvorfor Tea Tree Oil er så effektivt.

Der findes et utal af forskellige kropsplejeprodukter, som du kan bruge til at opnå en velplejet hud. Du kan bruge en tyk bodylotion, en fugtgivende kropssæbe, en eksfolierende bodyscrub eller en plejende kropsolie. Mulighederne er mange, det vigtigste er blot, at du husker at gøre det jævnligt!


Guide: Sådan undgår du røde knopper ved barbering med Australian Bodycare

Løsningen på problemerne med de røde knopper og indgroede hår, ligger i en god intimvask, pleje og efterbehandling af den sarte hud i intimområdet – både før, under og efter din intimbarbering. Vi guider dig til en succesfuld barbering, med brug af de bedste intimplejeprodukter fra Australian Bodycare, som virkelig gør en forskel for din barbering.

Det er vigtigt, at du har et fuldt overblik, inden du går i gang med høvlen mellem benene. Forbered dig bedst muligt og kast så et blik på dit våbenlager. De gamle skrabere skal på hovedet i skraldespanden, da der nemt kan sætte sig bakterier i dit gamle barberblad og dermed give din hud infektioner. Brug altid en ren og skarp barberhøvl.

Hvis du ikke allerede har en skraber kan du finde en billig barberskraber lige her.

1). Før barbering: Husk hygiejnen!

Start med at vaske dine intimområder grundigt med Australian Bodycare Intim Wash, så du fjerner snavs og bakterier fra din hud. Intimsæben er spækket med naturligt Tea Tree Oil, som er antibakteriel og modvirker de bakterier, der er årsagen til røde knopper, skægpest og indgroede hår som følge af intimbarbering.

2). Under barbering: Hav tålmodighed!

Barbergel er et must. Den kan masseres ind i hårene, så barberingen bliver lettere, men også tættere, da hårene bliver mere fleksible og bedre kan barberes af. Australian Bodycare har udviklet en populær barbergel mod røde knopper. Den har en mild gel konsistens, som er særligt udviklet til at modvirke bakterier i intimområdet. Takket være dens indhold af naturligt Tea Tree Oil desinficerer, plejer, fugter og beskytter Australian Bodycare Intim Shave barbergel din hud og gør dermed din barbering mere skånsom. 

1. Kom en lille mængde Australian Bodycare Intim Shave i håndfladerne og massér det ind på det område, du ønsker at barbere.

2. Lad barbergelén virke 1 minut på at blødgøre dine hår, før du barberer dig.

3. I denne fase er tålmodigheden alt. Stop med at skrabe i øst og vest. Det vil kun skabe irritation i din hud.

4. Før barberbladet i retning med hårene, og skyl bladet med lunkent vand, inden du tager næste strøg. Sørg for ikke at skrabe for mange gange samme sted. Din hud bliver nemlig ekstra følsom og irriteret, hvis du skraber for mange gange samme sted.

3). Efter barbering: Fugt, fugt og atter fugt!

En plejende creme til efter barbering er vejen frem, hvis du ønsker et glat, blødt og velplejet resultat. Dup forsigtigt huden tør med et blødt håndklæde og afslut med en god creme efter barbering. Australian Bodycare Intim Balm er en transparent balm spækket med fugtgivende og helende ingredienser, som blandt andet Tea Tree Oil. Balmen giver din hud en lindrende og beroligende følelse efter barberingen, samtidig med at den plejer din hud. Din hud styrkes, så den bliver sund og stærk.

Røde knopper efter intimbarbering? 

Er skaden allerede sket, og sidder du nu tilbage med de irriterende knopper? Så det nu, at din hud skal have ro. De røde knopper er en slags små sår, og derfor skal du give dem tid til at hele. Du må endelig ikke barbere ovenpå de røde knopper, da det kun vil gøre infektionen værre. I mellemtiden kan du fremskynde helingsprocessen, ved at fugte huden ekstra godt med Australian Bodycare Intim Balm, eller en anden creme mod røde knopper.

Den bløde balm fra Australian Bodycare lindrer, beroliger, heler og forbereder huden mod de røde knopper, til næste gang du vil barbere dig. Knopperne vil ikke forsvinde med det samme, men de vil blive betydeligt mindre synlige. Hav tålmodighed og husk på, hvad du lige har læst.

Læs flere tips til, hvordan du bliver fri for en uren hud med Australian Bodycare.

Hvis du har lyst til at barbere dig, trimme håret forneden eller under armene, så kan du godt gøre det. Hvis du synes, det ser grimt ud, så vokser det heldigvis ud igen. Når du barbere det hele af, kommer der typisk stubbe i løbet af et par dage, og efter en uges tid, vil det være groet nogenlunde ud igen. Derudover er der ikke noget, som er rigtigt eller forkert, når det gælder intimbarbering eller barbering andre steder på kroppen. Det er lige så normalt at lade være med at barbere sig, som det er at gøre det. Det er dit valg.

Lad os for en god ordens skyld opsummere de gode råd til, hvordan du opnår en vellykket barbering - uden røde knopper:

 • En god hygiejne før, under og efter barbering er vejen frem!
 • Brug altid en ren barberskraber
 • Barbergel, barberskum - brug det!
 • Skrab altid MED hårenes groretning
 • Hav tålmodighed
 • Plej din hud efter barberingen
 • Undgå stramt og syntetisk tøj efter din barbering
 • Det er okay at være anderledes

Er du blevet nysgerrig på Australian Bodycare og deres produkter, så kan du finde flere spændende nyheder til både ansigt, krop og hår her på siden. Altid til en god medlemspris med gratis fragt.

Den er god nok