Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Sådan plejer og beskytter du intimområdet

Sådan plejer og beskytter du intimområdet med Australian Bodycare

Af Sulaima Sirka Tollesen | Skønhedsekspert
Irritation, ubalance og røde knopper. Pleje af intimområdet foregår sjældent ubesværet. Her er vores tips til hvordan du kan overkomme udfordringerne.

For mange af os er pleje af intimområdet ikke det der fylder mest, når det kommer til vores hud- og kropsplejerutiner. Men ikke desto mindre er problemer og udfordringer i forbindelse med pleje og soignering af intimområdet noget vi alle døjer med fra tid til anden. Huden i intimområdet er nemlig sart og sensitiv og reagerer hurtigt på uhensigtsmæssig pleje. Intimt ubehag kan være voldsomt generende og forstyrrende på daglig basis og det er derfor noget man straks bør tage hånd om og så vidt muligt komme i forkøbet. Derfor er det vigtigt at vælge produkter, der er specialudviklede til intimområdet. Dette gælder både når det kommer til vask, generel hudpleje, bekæmpelse af kløe og lugtgener samt barbering.

Australian Bodycare

Australian Bodycare er et af de hudplejebrands, der har specialiseret sig i produkter, som har til formål at skabe balance og beskytte den sensitive hud i intimområdet. Vi er dykket ned i nogle af de mest udbredte udfordringer, når det kommer til intimpleje og er kommet med vores bedste forslag til, hvordan du imødekommer dem.

Nænsom og pH-neutral vask af intimområdet

Både hos mænd og kvinder er intimområdet et sensitiv område, hvor huden er tynd og sart. Hos kvinder er slimhinderne særligt sårbare, da disse kan risikere at tørre ud. Udtørring kan både ske som følge af bakterielle og hormonelle forandringer, men også som følge af anvendelse af kradse hudplejeprodukter og produkter til kropsvask. I intimområdet er surhedsgraden, også kendt som pH-værdien, lavere end på resten af kroppen. Almindelig kropssæbe har ofte en højere pH-værdi end den i intimområdet og dette er hård kost for den sarte intime hud. Anvendelse af almindelig kropssæbe kan derfor medføre irritation og udtørring, og kan gøre huden mere sårbar og modtagelig over for bakterier og svamp. 

Australian Bodycares Intim Wash er en ganske mild intimsæbe, som er skræddersyet til skånsom vask af intimområdet. Sæben har en lav pH-værdi, der matcher surhedsgraden i intimområdet. Intimsæben indeholder desuden australsk tea tree oil, som har en effektiv antibakteriel virkning og som derfor renser huden og forebygger ophobninger af bakterier. Herudover er Intim Wash beriget med plejende mælkesyre og masser af gavnlig C-vitamin, der hjælper huden til at styrke sin naturlige barriere.

Glem ikke at pleje og fugte huden

De fleste af os anvender dagligt ansigtscreme og bodylotion, men det færreste husker at give intimområdet den pleje, som den ind imellem trænger til. I nogle situationer kan intimområdet nemlig være ekstra udsat og huden har derfor brug for lidt ekstra hjælp til at forblive veltilpas og i balance.

Når kvinder menstruerer kan huden i intimområdet godt blive irriteret. Dette kan både skyldes et øget fugtniveau såvel som irritation og friktion fra bind og trusseindlæg. Men at gå rundt med irriteret hud flere dage hver måned er ikke holdbart. Derfor kan du med fordel anvende Intim Barriere Creme fra Australian Bodycare. Denne creme er perfekt til at beskytte huden mod irritation, rødmen og svien, som følge af bl.a. menstruation. Cremen danner en tynd barriere mellem huden og udefrakommende elementer, og modvirker således friktion og andre gener.

Et andet tidspunkt hvor huden i intimområdet er ekstra udsat er under sex. I forbindelse med sex kan der nemlig opstå tørhed og irritation i intimområdet, som følge af udefrakommende bakterier eller anden ubalance. Intim Glide fra Australian Bodycare er en nænsom gel, som kan anvendes både før, under og efter seksuelt samvær. Gelen modvirker irritation, kløe og udtørring ved at tilføre huden masser af fugt. Intim Glide indeholder desuden tea tree oil, der holder uønskede bakterier væk.

Bekæmp kløe, lugt og irritation i intimområdet

Der er ikke noget mere irriterende end kløe i intimområdet. Jo, det skulle da lige være lugtgener fra selvsamme sted. En gang imellem oplever vi dog allesammen ubalance i intimområdet i større eller mindre grad. Men i Australian Bodycares produktsortiment er der masser af hjælp at hente. Til daglig pleje af intimområdet og forebyggelse af ubalance anbefaler vi Australian Bodycares Femi Daily, som både tackler og foregriber irritation, kløe og lugtgener i intimområdet. Femi Daily er pH-reguleret, fugter og lindrer huden og hjælper den til at bibeholde sin naturlige bakterieflora. Indholdet af australsk tea tree oil beskytter desuden huden mod udefrakommende bakterieangreb.

Er du allerede ramt af intim ubalance eller intimt ubehag kan du anvende Femigel fra Australian Bodycare. Femigel er en kur, der hjælper dig til at fjerne kløe, lugt og irritation i intimområdet. Når Femigel har genskabt balancen i intimområdet kan du gå over til at anvende Femi Daily til daglig pleje af huden for at forebygge at ubalancen opstår igen. Femi Daily og Femigel er begge både dermatologisk og gynækologisk testede.

Skånsom og effektiv barbering af intimområdet

Hvis du barberer intimområdet, så er du nok allerede stødt på en del af de udfordringer det kan medføre. Kløe, nedgroede hår og røde knopper er mere normen end undtagelsen, når man udsætter den sarte hud i intimområdet for barbering. Og så går fidusen lidt af hele foretagendet, da intentionen jo er at opnå en pæn, glat og hårfri hud. Heldigvis er der udviklet produkter, hvis formål er, at gøre intimbarbering så gnidningsfri som muligt.

Med Intim Shave fra Australian Bodycare kan du allerede under barberingen foregribe hudirritation. Intim Shave er en aktiv barbergel med en antibakteriel virkning, der forhindrer udefrakommende bakterier i at sætte sig på den udsatte og sårbare nybarberede hud. Intim Shave har en beroligende og lindrende virkning på huden og modvirker kløe og rødmen. Gelen er helt gennemsigtig, hvilket giver dig det fulde overblik over præcis hvor du sætter barberbladet. 

Efter barberingen er overstået anbefaler vi at du anvender Australian Bodycares Intim Balm. Intim Balm dulmer huden og modvirker nedgroede hår og bakterier ved hårrødderne. Balmen indeholder antibakteriel tea tree oil samt allantoin og tasmansk peber-ekstrakt, som har en lindrende virkning. Ved at anvende både Intim Shave og Intim Balm opnår du det optimale afsæt for en succesfuld og irritationsfri barbering af intimområdet.

Den er god nok