Guide: Contouring makeup

Guide til contour makeup

Af Marie Nielsen
Form dit ansigt og fremhæv din skønhed ved hjælp af tidens hotteste makeup trend: Contour! Her er 4 trin til den perfekte contour makeup.

Hvad er contour makeup?

 

Contouring er hot hot HOT som makeup tendens i øjeblikket! Nettet vælter over med Kim Kardashians contour makeup og gør-det-selv-videoer med guides til den rigtige contour. Men synes du også at contour teknikken ser lidt for avanceret og voldsom ud til at kunne bruges til dit ansigt?
Alle nye makeup tendenser skal selvfølgelig afprøves med måde. Selvfølgelig kan contouring blive for voldsomt og unaturligt hvis du bare smører løs uden at sætte dig ind i teknikken først, men ved hjælp af denne artikels tricks, kan du sagtens gøre contouring til en fast del af din daglige makeup rutine.

Contour makeup er en fantastisk måde at kunne fremhæve sine kindben og give mere form og kant til dit ansigt. Ved hjælp af en lys/skygge effekt på makeuppen, kan du rent faktisk ”snyde” dig til et slankere og mere markeret ansigt – også selvom du foretrækker en naturlig makeup.

Ved hjælp af disse 4 nemme trin, kan du teste contour trenden på dit eget ansigt, og se om ikke denne nye makeup trend kan gøre en forskel for dit ansigt.


Hvad skal jeg bruge til contour?

 

Inden du kaster dig ud i at lege med contouring, er det selvfølgelig vigtigt at du har de redskaber der skal til. Mange contour videoer på nettet viser utallige produkter og kæmpe contour kits med masser af farver, men til en naturlig og let makeup, er det slet ikke nødvendigt med det helt store contour kit med et utal af farver. Alt du behøver er din egen sædvanlige foundation og to ekstra foundation farver: En mørk (gerne et par toner mørkere end din egen hud) og en lys foundation (gerne et par toner lysere end din hudfarve).
Du kan både bruge faste foundations eller pudder foundation til contour. Jeg vil dog anbefale et lille contour kit eller to foundation sticks (en lys og en mørk).

Tip: Jeg har selv haft rigtig gode erfaringer med Max Factor Pan Stik som er foundation sticks i en cremet konsistens der er nem at arbejde med og blende ind i huden.


Trin 1 – Form ansigtet

 

Allerførst skal du påføre din sædvanlige foundation i et jævnt lag i hele ansigtet. Det er vigtigt for at skabe en god bund for din contour effekt.
Dernæst er det bare om at komme i gang med at forme ansigtet med dine foundation sticks eller pudder. Begynd med den mørke farve.
Start ved hårgrænsen i tindingerne. Har du en stor pande eller et rundt hoved, kan du skabe lidt kant og gøre ansigtet smallere ved at påføre lidt mørk farve i tindingerne, lige skråt over øjenbrynene.
Herefter er det kindbenenes tur. Føl dig frem til dér hvor hullet under dine kindbens knogler er, og tegn en stribe af den mørke farve lige over denne fordybning på begge sider af kinderne.
På næsen kan du tegne en tynd stribe langs begge sider af næseryggen. Har du en lille, kort næse, kan du få denne til at syne længere ved at fortsætte striberne helt op mod øjenbrynet.
Til sidst kan du komme til mørk farve under kæberne i hver side af ansigtet for at markere din kæbelinje og ramme dit ansigt ind.


Trin 2 – Så skal der blendes

 

Bruger du pudder, gælder det blot om at blende farven langsomt ud i små lette strøg med din børste.
Hvis du bruger en fast foundation farve eller en foundation stick, kan jeg anbefale at blende farven ud ved hjælp af en makeup svamp/blender. Prøv evt. W7 Power Puff Makeup Sponge som er som skabt til at blende contour makeup.


Trin 3 – Lys på ansigtet

 

Så er det tid til at bruge den lyse foundation farve.
Kom den lyse foundation under øjnene, midt i panden op mellem øjenbrynene, ovenpå næseryggen, under kindbenene (under den mørke farve du brugte til at fremhæve kindbenene med) og lidt på hagen. Kort sagt de steder du normalt ville anvende en highlighter eller concealer til at skabe lys og liv til ansigtet.
Slut af med at blende den lyse farve ud i din grund foundation.


Trin 4 – Afslut med pudder

 

Brug en løs pudder over hele ansigtet for at fuldføre looket og få makeuppen til at sidde som den skal og holde længere. Hvis du har brugt cremede foundations eller foundation sticks, vil jeg anbefale en ”transludent” pudder som er genial til at beskytte makeuppen og gøre den super holdbar, så den hverken smitter af eller tværer ud i løbet af dagen.

 

Og så voila! Læg mærke til hvor lidt der skal til for at skabe en kæmpe forskel for dit ansigt! Det er ret imponerende hvad contour teknikken kan gøre ved din makeup.
Se mine favorit contour makeup produkter herunder, og kast dig ud i contouring tendensen!


Den er god nok