Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
fint hår

6 vigtige tips til pleje af fint hår

Af Simone Keller | Frisør og hårekspert
Drømmer du om at give dit fine hår ekstra volumen? Fint hår kræver den rette pleje og styling for at opnå den ønskede fylde - læs her hvordan du gør!

Er du træt af dit fine hår, som nemt fedter og hurtigt bliver fladt at se på? Jeg har her i artiklen samlet en række gode tips både til pleje og styling til netop din hårtype. 

Mange skandinaviske kvinder har den fine og glatte hårtype, som kan være udfordrende fordi håret er sværere at sætte, hurtigt klasker sammen eller fedter efter kort tid. Men når det er sagt, så behøver det fine hår ikke at være udfordrende for dig mere. Der findes nemlig en masse gode råd, som kan hjælpe dig til et fyldigere og mere voluminøst hår.

Et fint hår betyder nødvendigvis ikke at du har tyndt hår. Du kan nemlig sagtens have masser af hår på hovedet. Det man ser på, når man vurderer om håret er fint er selve hårstrået. Når man har fint hår, så er det enkelte hårstrås diameter lille. Fint hår kræver en helt særlig pleje, som hverken tynger og fedter håret. Du har brug for de helt rette produkter og et par stylingtips for at komme det flade hår til livs og opnå smuk fylde i fint hår. Det kan du få lige her!

1) Husk dine vitaminer 

For at undgå et porøst og skrøbeligt hår, er det vigtigt at give den nødvendige næring til håret lige fra det vokser ud af hårsækken. Et fint hår kan nemt filtre og knække, så gå efter vitaminer som C-vitamin, biotin og zink for at give dit hår den bedste start. I dag findes der en lang række velsmagende vitaminer til håret som fx VitaYummi, SugarBearHair og Sweet Gummy Bears. De gør det både nemt og lækkert at få de nødvendige vitaminer og mineraler, hver dag. 

2) Pas godt på dine fine lokker

Da et fint hår nemt kan filtre, være skrøbeligt og nemt knække er noget af det allervigtigste, at du passer ekstra godt på det – især hvis du ønsker et langt og sundt hår. For at kunne redde et fint og vådt hår ud efter badet, bør du overveje en hårbørste, som er specielt fremstillet til at være ekstra skånsom mod håret. The Wet Brush har et bredt udvalg af skånsomme hårbørster, der er specielt fremstillet til at bruge i det våde hår, som er mere porøst. Når du har fint hår er det en god idé at gå efter hårbørster med bløde og fleksible hår, som både reder håret ud og samtidig masserer hovedbunden og dermed stimulerer hårsækkene til ny hårvækst. Et godt bud på en sådan børste kunne være Wet Pro Select Paddle, som er en bred pladebørste.

Brugen af håndklæde efter hårvask spiller også en vigtig rolle, når det kommer til at passe på fint hår. Et hårdt og groft bomuldshåndklæde kan nemlig være ødelæggende og slidsomt at gnide rundt i håret. Overvej i stedet de bløde Hair Towels fra Brush Works, som er fremstillet af mikrofibre, som er ekstra skånsomme mod håret. Efter badet kan nu nemt sætte håret op i de fine Hair Towels, og lade det tørre mens du klæder dig på eller lægger makeup.

Hvis du sætter dit hår op, så undgå hårelastikker med metalstykker, da de er ødelæggende for håret, og højst sandsynligt vil knække de fine hårstrå af. Anvend enten bløde stofelastikker eller de skånsomme snoede elastikker af plastik. Invisibobble laver fx bløde hårelastikker, der er formet som en snoet gammeldags telefonledning, og derfor nemt kan tilpasse sig håret.

3) Undgå fedtet hår med en shampoo til fint hår

Fint hår har en større tendens til at fedte hurtigere end andre hårtyper, fordi fedtet fra hovedbunden, også kaldet sebum, nemt kan bevæge sig ned langs de fine hårstrå. Brug en mild og skånsom shampoo til fint hår, som vasker produktrester og fedt ud. De fleste hårplejebrands tilbyder shampooer, som er direkte målrettet netop fint hår og som derfor modvirker at shampooen tynger håret unødigt. Der er virkelig mange forskellige shampooer til fint hår, som jeg kunne anbefale, fx Maria Nilas Pure Volume Shampoo, der med sin milde formel og B5-vitamin renser håret og bevarer den naturlige fugtbalance. Det vigtigste er, at du vælger en volume shampoo til fint hår og ikke fejlagtigt bruger en shampoo, som er udviklet til en anden hårtype. Dette kan nemlig betyde at dit fint hår bliver tynget unødigt og derfor fremstår endnu finere. 

Selvom du tænker at håret bare skal vaskes godt nu, fordi det er så fedtet, er det vigtigt, at man ikke bruger en shampoo der renser håret for meget, da det vil udtørre det, og til slut resultere i et filtret hår, der lettere vil knække. Prøv om du kan nøjes med at vaske håret hver anden eller tredje dag, så du undgår en overproduktion af fedt i hovedbunden.

I samme serie fra Maria Nila findes også en blødgørende conditioner, som er specielt udviklet til fint hår og som matcher en shampoo til fint hår til perfektion. Påfør kun conditioner svarende til en 2-krone i spidserne for at undgå at håret klasker sammen. 

4) Invester i en god klipning

At få hjælp og vejledning af din frisør til at opnå et fyldigere og stærkere hår, kan være en rigtig god start. Et fint hår er ikke lige så modstandsdygtigt og stærkt som et kraftigt hår er, så spidserne kan hurtigt blive slidte og nærmest gennemsigtige at se på. Prøv at få klippet en god bid af, og mærk og se forskellen med det samme. Der findes nogle helt vidunderlige frisurer til fint, så er det bare med at tale med din frisør og få noget inspiration til hvordan du kan få dit fine hår til at fremstå fyldigere. Det bliver helt sikkert overrasket over hvor meget en god klipning og den rette frisure kan gøre!

5) Brug din styling for at opnå mere fylde

At føntørre håret med hovedet nedad løfter hårrødderne og giver et flot og fyldigt hår. Start med varm luft, og når håret er tørt, bruger du kold luft for at ”låse” formen fast. For at opnå endnu mere fylde kan du bruge en let mousse i bunden inden føntørring, som giver et længere varigt hold. Volumizing Mousse fra Antonio Axu er en letvægtskum, som altså ikke tynger håret, men derimod giver et løft og boost til hårrødderne. Når du har fundet den rette hårmousse kan du til gengæld opnå fuldstændig fantastisk volumen i selv det fineste hår. 

Tip: Brug kun to stylingprodukter i dit hår, da et fint hår hurtigt kan få for meget, og derved have den modsatte effekt og blive tungere. 

Dit andet stylingprodukt kunne være en beskyttende Heat Protection, som passer på håret under stylingen med varmeredskaber såsom føntørre og glattejern.

6) Prøv en toupering

En toupering kan rent visuelt give mere fylde, og er især god til at få en klassisk hestehale til at se ud af mere. Løft en tot på toppen af hovedet, og red håret ned mod hovedbunden ca. fra midten af længden. Fortsæt et par gange til den ønskede fylde er opnået. 

Jeg vil ikke anbefale at toupere håret hver dag, da man touperer mod hårene og på den måde kan slide på det.

Jeg håber at mine tips her kan hjælpe dig til at pleje dit smukke, fine hår! 

Den er god nok