Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Det er ikke kun huden, vi skal passe på i sommersolen.

Sådan undgår du solskadet hår

Af Simone Keller | Frisør og hårekspert
Læs hvordan du passer på dit hår og sikrer at din nye hårfarve ikke falmer i solen. Og hvad du gør, hvis skaden allerede er sket.

Det er ikke kun huden vi skal passe på i sommersolen. Når UV-indekset er meget højt, skader solens varme stråler nemlig også håret. Læs hvordan du passer på dit hår og sikrer at din nye hårfarve ikke falmer i solen. Og hvad du gør, hvis skaden allerede er sket.  

Falmer din hårfarve om sommeren?

Du har brugt hundredevis af kroner på at få lavet en flot hårfarve ved frisøren. Men pludselig er den spildt efter et par dejlige sommerdage, hvor du har badet og solet. Solen afbleger nemlig hår, som ikke er beskyttet. Og det kan få din hårfarve til at falme og se trist og livløs ud.  

Sommer = tørt hår der knækker?

Dagene bliver brugt ved stranden med masser af solbadning og dejlige dyp i havet. Nå ja, og håret bliver da også dyppet et par gange, for er det ikke noget med, at håret får et flot spil og bliver lysere af saltvand?  Jo, det gør det. Men det bliver også mere tørt og får tendens til at knække.  

Vælg shampoo og conditioner med UV-beskyttelse

Begge fænomener har en naturlig forklaring. Når vi er på stranden en varm sommerdag, sker der nemlig det, at hårets skællag åbner sig på grund af den fugtige luft ved vandet. Når skællaget er åbent, er det også mere porøst og har derved lettere ved at knække. Da solen også skinner på det i forvejen porøse hår, er der stor sandsynlighed for, at håret vil blive tørt og dernæst knække. Og at de nyfarvede lokker bliver afbleget og får et mat udseende.  

Heldigvis kan alt dette i høj grad undgås ved at du passer på dit hår. Der findes flere gode råd til, hvor du kan beskytte håret mod solens stråler. Og det bedste råd er også det nemmeste : Skift din almindelige shampoo og conditioner ud med nogle som indeholder UV-beskyttelse.    

Skal du på ferie i sommersolen med nyfarvet hår? Så er de små rejsestørrelser fra REF det perfekte valg! Størrelserne gør det nemt at have god hårpleje med solbeskyttelse i kufferten. REF Illuminate Colour Shampoo & Ultimate Repair Conditioner er begge serier specielt udviklet til at farvebeskytte og pleje håret, der blandt andet bliver styrket og fugtet af quinoaproteiner og muramurasmør.  

Den bedste kur mod tørt hår

Hvis skaden allerede er sket, og dit hår er blevet tørt og nu knækker på grund af sol og badning er det vigtigt at starte med en behandlende serie. Olaplex er mit allerbedste bud på en shampoo og conditioner, som har den genopbyggende, plejende og beskyttende effekt til håret.  

Olaplex Shampoo NO.4 og Conditioner NO.5 indeholder nemlig et molekyle, som går ind og genopbygger de ødelagte hårstrå, så du kan få et stærkt og blødt hår igen. Serien indeholder desuden UV-beskyttelse og kan bruges af alle hårtyper.  

Et andet lille tip, som du kan bruge sammen med UV-beskyttelse er en fin solhat med stor skygge – så passer du både på dit hår og din hud. 

Rigtig god sommer!


Den er god nok