Kun for medlemmer:
 • Spar på alt
 • Altid gratis fragt
 • Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Tørbørstning er en metode, der bliver brugt i skønhedsbehandlinger og massage.

Tørbørst dig til en smukkere hud og sundere krop

Af Simone Keller | Frisør og hårekspert
Tørbørstning er det bedste du kan gøre for din hud - også koster det ikke andet end en god børste! Læs med og få råd til, hvordan du gør.

Tørbørstning er et ældgammelt skønhedsritual - og der er god grund til at ritualet har holdt ved! Tørbørstning er en af de mest effektive kropsplejemidler mod cellulite (appelsinhud). Når du tørbørster din krop fjerner du både døde hudceller og giver din hud en fornyet glød og en frisk udstråling. Tørbørstning vækker kroppen og kan også afhjælpe oppustethed. 

Overvejer du at gøre tørbørstning til en del af din daglige kropspleje, så læs med her, og lær mere om alle fordelene ved den ældgamle hudplejerutine.

Hvad er tørbørstning? 

Det er, ganske som navnet antyder, at børste sin krop med en tørbørste. Det er en metode hvor man med en børste skrubber huden ren for døde hudceller og samtidig sætter gang i kroppen og blodomløbet. På den måde bidrager du til at din krop kan få udrenset alle affaldsstoffer via lymfesystemet.

Vælg altid en tørbørste som er lavet af naturhår, da det er mere skånsomt for huden end en tørbørste med plastikhår, der kan indeholde hormonlignende stoffer, som ikke er gode for huden.

I starten vil du muligvis opleve at det “støver”, når du børster. Din hud kan ligeledes efterlades med en smule rødme og en stikkende fornemmelse. Start derfor blidt ud, så du vænner din hud til din nye hudplejerutine. 

Derfor skal du tørbørste din krop

Ifølge flere eksperter, er 5-10 minutters daglig tørbørstning noget af det absolut bedste du kan gøre for dig selv - og din hud. Ikke nok med at det bidrager til forebyggelse af cellulite, så hjælper det hele kroppen med at komme af med affaldsstoffer og sætter gang i kredsløbet. Når du tørbørster huden sætter det gang i blodomløbet og øger blodgennemstrømningen i fedtcellerne. Den øgede blodcirkulation sender mere næring og ilt ud til hudens celler, så huden kan forny sig bedre. Samtidig stimulerer tørbørstning lymfesystemet, der fjerner væskeophobninger og transporterer affaldsstoffer ud af bindevævet.

10 fordele ved at tørbørste din krop

           1. Holder huden i form
           2. Fjerner døde hudceller
           3. Sætter gang i blodomløbet
           4. Sætter gang i kredsløbet, hvilket især er godt ved stress
           5. Bidrager til at huden kan forny sig
           6. Gør huden renere og friskere, så den ikke tørrer ud
           7. Bedste middel mod appelsinhud
           8. Hjælper kroppen af med affaldsstoffer
           9. Modvirker og fjerner små indgroede hår
           10. Efterlader huden smuk og silkeblød

           Tørbørstning-guide: Sådan gør du

           Den optimale rækkefølge til tørbørstning starter nede ved fødderne, hvorefter man arbejder sig op af kroppen ved benene, lår og baller. Herefter hænder og arme og videre til maven og afslutningsvis ryggen og nakken.  

           Huden bliver hermed udrenset via lymfesystemet og det er derfor vigtigt at du stryger i samme retning som lymfebanerne løber; dvs. mod hjertet - lige på nær på ryggen, hvor bevægelserne skal foregå fra skuldrene og ned mod lænden. Bevæg helst børsten i små cirkulære bevægelser, da du på den måde får fat i vævet og hermed får den bedste effekt.

           1. Start med at tørbørste under fodsålerne så du stimulerer nerveenderne og organsystemet, fortsæt derefter oven på fødderne.
           2. Bevæg dig videre til ben, lår og baller i cirkelbevægelser så du får ordentligt fat i vævet.
           3. Børst derefter dine håndflader og gå så videre til armene, hvor der stryges i lange bevægelser ind mod hjertet. Forsæt til maven, hvor du tørbørster i en cirkel der går i urets retning. Dette er også godt hvis man har lidt forstoppelse eller er oppustet. Når du kommer til brystkassen, skal børsten føres rundt i en cirkelbevægelse om hvert bryst og op til hjertet.
           4. Afslut med ryggen og stryg fra skuldrene og ned mod lænden, her er det en fordel at bruge en tørbørste med et langt håndtag så det er nemmere at nå.

           Tip! Børst aldrig på våd hud og brug ligeledes altid en tørbørste designet til formålet. Undgå at trække i huden mens du børster, da det kan være med til at ødelægge den. Hvis du har eksem, blodsprængninger eller åreknuder så gå udenom disse med tørbørsten. Brug ikke din kropsbørste i ansigtet, da huden i ansigtet er tyndere og mere sart end huden på resten af kroppen.

           Ekstra forkælelse af kroppen

           Sørg for at tørbørste dagligt i 5-10 minutter og husk at være tålmodig. Allerede efter første gang vil din hud føles blødere, men hvis dit mål er at reducere cellulite, så regn med at der kan gå 2-3 måneder før du ser resultater. For den mest optimale effekt, så hop ind i badet efter du har tørbørstet, for at skylle de døde hudceller væk og afslut gerne med et koldt brus, så du får sat endnu mere gang i blodcirkulationen. 

           Afslut dit nye skønhedsritual med en god fugtgivende bodylotion eller kropsolie. Du kan med fordel bruge Bio-Oil, som er en fantastisk plejende kropsolie, særligt kendt for sine god resultater med at mindske ar, strækmærker og ujævne hudnuancer. Se mere om fordelene ved kropsolier i artiklen her:

           Fordelene ved hudplejeolier

           Husk desuden også at drikke rigeligt med vand, når du implementerer tørbørstning i din skønhedsrutine, da de frigivne affaldsstoffer skal skylles ud at kroppen igen.

           Den er god nok