Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Sådan vælger du den bedste hårbørste

Sådan vælger du den bedste hårbørste

Af Simone Keller | Frisør og hårekspert
Har du også svært ved at vælge den helt rigtige hårbørste til dit hår? Så læs med her og bliv klogere på, hvilken en du skal vælge.

Der findes en lang række forskellige slags hårbørster på markedet, og måske har du allerede været en hel del af dem igennem, uden at finde lige netop den hårbørste, som er den bedste for dig? Frygt ej. Læs med i artiklen her og bliv klogere på, hvilken hårbørste der passer til lige netop dit hår.

En god hårbørste = sundt hår

Vidste du, at den helt rigtige hårbørste kan bidrage til et sundere og længere hår? Den forkerte hårbørste kan nemlig skade håret ved at slide på hårstrået yderste lag, skællaget. 

Vores enkelte hårstrå er sammensat af forskellige lag. Det yderste lag, skællaget, er det lag som giver håret glans og smidighed. Skællaget består af celler, som overlapper hinanden og beskytter lagene inden under mod styling, vind og vejr og så lige den der forkerte hårbørste. Jo mere vi slider på skællaget, jo mere ødelagt vil håret hurtigere blive. Et hår med ødelagt skællag vil være mat, tørt og have nemt ved at knække. 

Fastslå din hårtype

Når du skal finde den rigtige hårbørste til dit hår, er det vigtigt at vide, hvilken type hår du har. Dette vil jeg guide dig nærmere ind på nedenfor.

Hårbørste til krøllet hår

Et krøllet hår skal helst ikke børstes for meget, da det nemt kan blive kruset af en hårbørste - også selvom håret er vådt. Til dig med et krøllet hår er en bredtandet kam det allerbedste redskab til flotte definerede krøller.

Hårbørste til langt og kraftigt hår 

Er dit hår meget langt og meget tykt, så vælg en hårbørste, hvor selve børsterne har en god afstand mellem hinanden. En tæt hårbørste med fx vildsvinehår vil gøre hårbørstningen til et sandt mareridt, da det nærmest vil blive en umulig opgave at rede ud. Samtidig vil dit hår blive super kruset. Til dig med det lange og kraftige hår, vil jeg anbefale at gå efter en paddle brush, da de er specielt fremstillet til din hårtype. 

Hårbørste til fint hår

Til dig med et fint og måske kort hår er det vigtigt at vælge en skånsom hårbørste. Mange Wet Brushes er designet til både at kunne bruges i vådt og tørt hår, da de har nogle bløde børster, som ikke river for meget i håret. En hårbørste i plastik og eventuelt med vildsvinehår vil være at foretrække, da de er mest skånsomme i det fine hår, og bevarer glansen i det.

Se hele vores aktuelle sortiment af billige hårbørster - her.

Pas på det våde hår!

Du har sikkert altid hørt, at man ikke må børste håret når det er vådt - det er til dels også rigtigt, da dit hår er endnu mere følsomt og elastisk, når det er vådt. Men børster du dit hår med en hårbørste til vådt hår, så er det altså helt okay.

Når du kommer ud af badet med et nyvasket hår, som lige er blevet plejet af lækre produkter, vil fx. en Wet Brush være rigtig god at bruge, da den beskytter skællaget på hårstrået. Læs mere om The We Hair Brush i artiklen her:

Test af The Wet hårbørster

Tip til en skånsom hårbørstning: Det kan være en fordel at starte hårbørstningen nede fra spidserne og derefter arbejde sig længere og længere op i håret. Sådan undgår du at hårbørsten sidder fast halvvejs igennem håret, og at der dannes knuder.

Pas godt på dine hårbørster

Det er også vigtigt at rengøre dine hårbørster ca. hver tredje måned, da de er lidt af en bakteriebombe. En ren hårbørste er med til at bidrage til et sundt hår og forhindre at gammelt skidt og snavs føres tilbage til håret. Læs vores guide til rengøring af hårbørsterne i artiklen her:

Så ofte skal du rengøre din hårbørste

Den er god nok

Den er god nok. Vores medlemspriser ER meget lavere end normalprisen. Køb til medlemspris, så opretter vi automatisk et medlemskab. Første måned er gratis, herefter koster det 89,-/md. . og kan opsiges til udgangen af en medlemsperiode. Læs mere

Vores medlemspriser ER meget lavere end normalprisen. Vi køber nemlig et stort udvalg af produkter med ægthedsgaranti direkte fra de største leverandører - så vores medlemmer kan få dem billigt.

Vil du også sige farvel til overpriser? Køb til medlemspris, så opretter vi automatisk et medlemskab med din første ordre.

Prisen for medlemsskabet er kun 89,-/md og fortsætter automatisk til det opsiges - til udgangen af en medlemsperiode. Første måned er gratis. Læs mere

Bliv medlem