Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Rensning af pensler

Sådan renser du dine makeuppensler

Af Camilla Klarskov | Beauty blogger
Mange af os glemmer at vores makeuppensler, som vi bruger i stort set hver dag, har brug for rengøring - og oftere end man lige skulle tro!

Foråret er over os, og det er ofte omkring denne tid, vi endevender hver eneste krog af vores hjem under årets forårsrengøring. Samtidig har mange af os tendens til at glemme, at også vores skønhedsprodukter, som vi har fingrene i stort set hver dag, har brug for rengøring – og faktisk langt hyppigere end den årlige forårsrengøring. 

Men har du stadig ikke fået helt styr på, hvordan du egentlig skal rengøre dine makeupbørster og pensler uden at risikere at beskadige dem? Så har vi her sammensat en overskuelig guide, der gør det nemt, hurtigt og billigt at opnå rene makeuppensler og børster. 

Hvor ofte og hvorfor bør du rense dine makeuppensler?

Ideelt set bør du sørge for at rengøre dine børster et par gange om måneden, hvis ikke hver uge. Præcis ligesom vi vasker vores underbukser og vores bestik efter brug, bør jævnlig rengøring af makeupredskaber være en fast del af rutinen. Den simple forklaring er, at dine pensler og applikatorer opsamler bakterier. Ved daglig brug af de samme pensler og applikatorer ender du altså med at køre lidt af en bakteriebombe rundt i ansigtet. Og som om det ikke var nok, vil børsterne også opsamle rester af døde hudceller og overskydende olie fra dit ansigt. Det siger derfor sig selv, at det hverken er hygiejnisk eller sundt for din hud, der som konsekvens kan have tendens til at bryde ud i urenheder eller tilstoppe porerne. 

Og hvis ikke alle de hygiejniske grunde til, at du bør rense dine applikatorer, har overbevist dig, er det også værd at vide, at rene børster og pensler både føles blødere mod huden, er nemmere at arbejde med og efterlader et pænere resultat. 

Hvordan skal makeuppenslerne renses?

Således overbevist (og måske en smule ubehageligt til mode, nu hvor du er blevet bevidst om, hvor længe siden det reelt er, du sidst har rengjort dine børster – bare rolig, du er ikke alene), må vi hellere komme til sagen. Alt du skal bruge er en brush shampoo (vi bruger her Brush Shampoo fra elf), vand, et håndklæde og selvfølgelig de beauty-redskaber, der trænger til en forårsrengøring. Derudover vil børsterenseren Brush Cleaner Tool fra Brush Works sikre dig en nem og grundig rens og samtidig skåne dine hænder for at blive udsat for unødvendige mængder sæbe, der som bekendt virker udtørrende på huden. Step 1.

Placer børste- eller penselhovedet under lunket vand, indtil hårene er gennemblødte. 

Step 2.

Kom en dråbe brush shampoo i hårene, og gnid børstehovedet mod børsterenserens overflade, hvor rillerne vil sørge for at fordele shampoo og løsrive bakterier samt gamle makeuprester.

Step 3.

Skyl børstehovedet fri for sæbe. Gentag step 1) og 2), hvis du stadig spotter makeuprester i penslen – det er helt normalt, at eksempelvis foundation- og concealerbørster, der hver dag udsættes for store mængder produkt, skal vaskes igennem et par gange, for at komme alle rester til livs (og er børstehårene lyse, er det forventeligt, at de aldrig opnår helt samme farve, som da de var nye ¬– det betyder heldigvis ikke, at de ikke er rene). Klem til sidst forsigtigt om børstehovedet, så overskydende vand kan dryppe fra.

Step 4.

Rul enden af dit håndklæde sammen, så det skaber en forhøjning, og placer penslen derpå med skaftet på forhøjningen og børstehovedet nedad. Du vil nemlig gerne undgå, at vandet fra børstehovedet løber ned mod skaftet, hvor limen, der forbinder hårene med børsteskaftet, risikerer at blive opløst, hvis det jævnligt står i vand. 

Step 5. 

Når nu du alligevel er i gang, kan du lige så godt være særligt omhyggelig og rense børsteskafterne med enten sprit eller god gammeldags vand og sæbe. Lad børsterne tørre over natten eller gerne 10-12 timer. 

Voila! Så bliver det ikke meget nemmere.

Læs også: Tutorial video: Sådan renser du dine makeupbørster


Den er god nok

Den er god nok. Vores medlemspriser ER meget lavere end normalprisen. Køb til medlemspris, så opretter vi automatisk et medlemskab. Første måned er gratis, herefter koster det 89,-/md. . og kan opsiges til udgangen af en medlemsperiode. Læs mere

Vores medlemspriser ER meget lavere end normalprisen. Vi køber nemlig et stort udvalg af produkter med ægthedsgaranti direkte fra de største leverandører - så vores medlemmer kan få dem billigt.

Vil du også sige farvel til overpriser? Køb til medlemspris, så opretter vi automatisk et medlemskab med din første ordre.

Prisen for medlemsskabet er kun 89,-/md og fortsætter automatisk til det opsiges - til udgangen af en medlemsperiode. Første måned er gratis. Læs mere

Bliv medlem