Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Rød hårfarve - guide til den perfekte hårfarve

Rød hårfarve - guide til den perfekte hårfarve

Af Camilla Svensson
Hvem drømmer ikke om et smukt rødt hår, som vækker opsigt? Læs med, så guider vi dig til en flot rød hårfarve, som får alle til at dreje hovedet om.

En rød hårfarve er virkelig i en helt anden liga. Røde hårfarver er bare super smukke, unikke og brandsexede! Om det er en intens postkasserød hårfarve, en mørkerød hårfarve eller lysere rød nuance, det spiller ingen rollen. En rød hårfarve er virkelig med til at understrege din personlighed og rød er lige nu sæsonens hotteste hårfarve! Læs med her, så giver deler vi ud af tips og tricks til pleje og vedligeholdelse af de smukke røde hårlokker.

Skab et unikt look med en rød hårfarve

Den hotteste farve blandt dem alle er jo rød! Det gælder både neglelak, læbestift og hårfarve - men helst ikke i sammen omfang! Rød er en dejlig farve, som kommer i mange forskellige toner og nuancer. Hvis du nogensinde har gået med tanken om at farve dit hår rødt, så er tidspunktet helt klart kommet. Faktisk er en rød hårfarve ikke kun populær, den er også yderst sjælden. Der findes kun 1-2% af verdens befolkning, som fra naturens side kan kalde sig for ægte rødhårede. Alligevel ser vi i disse dage rød hårfarve over det hele. Og hvis du går og drømmer om en flot rød manke, så forstår vi dig!

Find den røde hårfarve der passer til din hud

Rød er sådan en alsidig farve og alle kan finde en rød hårfarve, som passer helt perfekt. For at finde den bedste røde farve til dit hår, skal du overveje din undertone:

Varm undertone → Dine blodårer fremstår grønlige

En hvilken som helst rød hårfarve passer godt til de fleste med varme undertoner. Du kan med fordel gå efter en varm rød hårfarve som fx. mørkerød. Det vil virkelig se flatterende ud og give dit ansigt glød. Det samme gælder en lys rød hårfarve og den trendy kobber hårfarve, som flere spår til at være den "nye røde". Læs mere om kobber hårfarve her.

Kold undertone → Dine blodårer fremstår blålige

En rød hårfarve kan også være en kold farve, selvom de fleste antager den røde farve for en "meget varm farve". Flere røde hårfarver kan nemlig godt indeholde spor af lilla eller blå toner. Har du kolde undertoner kan du sagtens have en rød hårfarve. Her vil de fleste underspillede blålige toner i din hud spille særlig godt sammen med en rød hårfarve. Med en rød hårfarve vil din hud stråle, frem for at se grå og trist ud.

Tør du skille dig ud fra flokken med en rød hårfarve?

Rigt, prangende og excentrisk rødt hår trækker maksimal opmærksomhed til sin ejer. Rød er en stærk farve. Den er både bemærkelsesværdig, hvilket også er grunden til at den anvendes på skilte, der signalerer forsigtighed eller advarsel. Den røde farve forbindes med energi, raseri, længsel og viljestyrke! Derfor er det at vælge knaldrødt hår også et kæmpe statement og et modigt valg. Og det er ikke alle kvinder, som tør at forvandle sine hårlokker på den måde, men de modige vil være tilfredse med resultatet.

Heldigvis kommer rød hårfarve ligesom mange andre hårfarver også i utallige nuancer. Ildrød, orangerød, honning, rav, kobber, solrig - og mange mange flere. De mange røde nuancer giver dig mulighed for at skabe et dæmpet look, men også et intens “pang” look. Den røde hårfarve findes i alt lige fra lys laks til jordbær og flammende rød hårfarve, som har en intens glød. Og så er der jo den klassiske postkasserød, som skriger af personlighed og mod. Selvom de røde hårfarver godt kan varierer i mætningen, så kræver de også en vis pleje efter farvning. Det kommer vi ind på længere nede i artiklen.

Gode bud på rød hårfarve til hjemmebrug: Garnier Color Sensation 6.60 Intense Ruby Red, L'Oréal Préférence Vivid Colours 8.624 Bright Red.

Mørkerød hårfarve er IN

Hvis du synes "expensive brunette"-looket er flatterende, så vil du elske en mørkerød hårfarve! Den mørkerøde hårfarve går også under navnet bordeaux - og den røde farve kan altså virkelig noget! Mørkerød hårfarve er dyb, attraktiv og næsten alsidig. Farvelægning er velegnet til selvsikre piger og kvinder i alle aldre. En mørkerød hårfarve er en blanding af mørk rødviolet. Denne hårfarve er virkelig unik og skarp - og med sine lilla undertoner er den mørkerøde hårfarve et smukt alternativ til en mere "naturlig" nuance af rød hårfarve.

Gode hjemmefarver til mørkerødt hår: L'Oréal Casting Creme Gloss 360 Black Cherry, Schwarzkopf Poly Color 71 MahoganyWella Professionals Color Fresh Mask Rose Blaze.

Før du farver håret rødt...

Hvis du gerne vil have en midlertidig rød hårfarve, skal du være opmærksom på, at med en semi-permanent rød hårfarve kan hårfarven have en tendens til at sidde mere “fast” i et lyst hår fremfor hår i mere mørke nuancer.


Sådan plejer du din røde hårfarve

Røde toner er dem som falmer hurtigst. Derfor er et farvet, rødt hår også det sværeste at vedligeholde. Et godt sted at begynde med at bevare den røde hårfarve er allerede ved hårvasken. Gå efter en mild balsam og shampoo til farvet hår. Disse hårprodukter er designet særligt til formålet om at bevare den nye røde farve, og produkterne kan få farven til at holde lige dét længere. Hårprodukter med sulfat i vil få din flotte røde hårfarve til at falme endnu hurtigere, så gå efter en balsam og shampoo uden sulfat.

Sådan opfrisker du din røde hårfarve

Er den røde hårfarve allerede falmet, så kan det være en god idé, at bruge en rød skyllefarve eller toningsfarve, til at opfriske farven imellem farvebehandlinger. Det skader ikke håret nært så meget som salonbesøg med permanentebehandlinger.

Gode bud på skyllefarver til rødt hår: Color WOW Root Cover Up Red eller Milkshake Colour Whipped Cream Light Red.

Gå fra brunt hår til rødt hår

Dét at få de røde hårlokker er ikke lige nemt, hvis du i forvejen er mørkhåret. Du kan fx. ikke farve med rød hårfarve direkte oven på et sort hår - her vil der ikke ske ret meget. Hvis du gerne vil gå fra mørkt hår til rødt hår, så skal du afblege håret før du påfører den røde hårfarve.

__________________________________________________

FAQ

Hvad betyder farven mørkerød?

Den mørkerøde farve forbindes oftest med raseri, vrede og ondskab - men også energi, viljestyrke, lederskab, mod og længsel. Den mørkerøde farve er altså et statement i sig selv!

Hvordan laver man mørkerød?

Rød er en grundfarve, derfor kan man ikke blande sig frem til den. Dog kan du altid skabe forskellige nuancer og toner af rød farve.

Hvordan farver man sit hår rødt?

Hvis du har sort eller meget mørkt hår, vil der ikke ske særligt meget, når du smækker en rød hårfarve ovenpå. Du kan være nødsaget til at afblege håret før du påfører din røde farve. 

Hvad hedder mørkerød?

Mørkerød er en farve, som oftest bliver kaldt for bordeaux. Bordeaux er den farve som har en rødviolet nuance og ligner mest af alt en god rødvin.

Den er god nok