Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Primer til ansigtet

Primer guide – Sådan får du din makeup til at holde længere

Af Mia Fabricius | Makeupartist
Vores makeupartist Mia guider dig til, hvordan du får makeuppen til at holde hele dagen - både dine vipper, læber og hud vil takke dig for det!

For at opnå en smuk og holdbar makeup, kræver det en god base inden man starter med at påføre sin makeup.  Det gør man ved at ”preppe” huden. Et udtryk de internationale makeup-artister bruger, som beskrivelse for, at de gør huden klar til makeup. Det gør man ved brug af en god ansigtscreme, og ikke mindst den helt rigtige primer. På den måde er huden helt klar til at få påført foundation og concealer.  

Men det er dog ikke blot på huden, man kan benytte en primer, der findes nemlig også primer til din øjenskygge, mascara og ikke mindst læbestift!  

 

Primer – hvorfor?  

Generelt handler priming om at forøge holdbarheden af makeuppen i løbet af dagen. Der findes et ton af forskellige primers, og de har hver især deres egen funktion. Det som vi ser mest på beauty-markedet lige nu, er ansigtsprimers i alle afskygninger. Døjer du f.eks med tør, fedtet eller kombineret hud, vil der være den helt rigtige primer til lige præcis din hudtype.  

 

Den helt rigtige primer til fedtet hud 

De fleste som døjer med fedtet hud kender til problemet med synlige porre omkring næsen, og ønsket om at få dem minimeret. Det kan man gøre ved at bruge en primer, som går ind og fylder de små porre ud, og samtidig udligner de fine linjer i ansigtet. Her har jeg valgt YoungBlood’s Mineral Primer, som er rigtig god til at gøre lige netop det job.  Den er rig på vitamin A og E, samt mineraler og så er den fri for parabener. Primeren er også oliefri, og dermed ideel for dig med olieret hud. 

 

Den helt rigtige primer til tør hud 

Der findes et hav af fugtgivende primers på markedet, og dermed masser af muligheder for, at opnå det lumiøse look.  Jeg har dog valgt en lidt anderledes primer, som jeg selv er rigtig glad for at bruge, når min hud har brug for ekstra fugt.  Jeg har valgt Revolution’s  Aqua priming base. Det er en utrolig let og lækker primer, som er perfekt til at give huden en masse fugt og vitaminer. Den holder huden fugtet i timevis. Jeg bruger sprayen lige inden jeg påfører min makeup, og så har jeg lækker og fugtet hud i løbet af dagen. 

Personligt har jeg hverken tør eller fedtet hud. Jeg kan derfor godt lide at mikse mine primers alt efter hvilket behov min hud har. Sådan får du din øjenskygge til at holde hele dagen 

Et klassisk eksempel er, at mange har problemer med, at deres øjenskygge sætter sig i din små fine linjer, som vi alle har på øjenlåget. Eller at øjenskyggen generelt forsvinder helt i løbet af dagen. Jeg bruger altid en primer før jeg påfører min øjenskygge, og på den måde formår jeg, at få min øjenskygge til at holde hele dagen, og aftenen med!  

Som et eksempel har jeg valgt Rimmel Londons Exaggerate undercover shadow primer, hvor jeg påfører et tyndt lag over hele mit øjenlåg, og derefter blender det ud med min finger, for et jævnt resultat. Jeg kan godt lide at ligge et tyndt lag pudder over min øjenskygge primer, for at sikre mig, at den er låst helt fast inden jeg påfører min øjenskygge. Det vil også hjælpe øjenskyggeprocessen med at blende sig ordenligt ud. Og så skulle denne her øjenskyggeprimer altså være vandfast!  

 

Sådan får du langtidsholdbare og voluminøse vipper 

Der er intet værre end en mascara som sniger sig ned under øjet, eller nærmest er drysset helt væk ved slutningen af dagen. I hvert fald ikke hvis du spørg mig - men frygt ej. Loreal Paris har nemlig en lidt særlig mascara ved navn False Lash Superstar. Den har 2 steps og fungerer ved, at man først påfører step 1. som er en primer, der giver god volumen og holdbarhed til vipperne. Step 2. er en klassisk sort mascara.  Ved at have påført en gode base for mascaraen holder den også endnu bedre. Sådan får du længere holdbarhed på din læbestift  

Vi kender næsten alle til problemet med at læbestiften ikke holder ligeså lang tid som ønsket. Der er selvfølgelig også hjælp at hente her. Påfør et jævnt lag af W7’s Fix your Lips Lip Pencil over hele læben, og lad den sidde i et øjeblik før du påfører din læbestift. Den er helt transparent, og vil fungere som en primer på læberne, og dermed forhindrer læbestiften i at sætte sig i de små linjer i løbet af dagen. 


Den er god nok