Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
øjenbrynsfarve og brynskabelon

Øjenbryn - Guide til den perfekte makeup

Af Luxplus
Det er så vigtigt, og det kan gå så galt! Læs hvordan du får tætte, markerede og toplækre bryn, og en guide til hvordan du former dem helt rigtigt!

Det skal dreje sig om øjenbryn. Øjenbryn fylder meget i modebilledet for tiden, på grund af it-piger som supermodellen Cara Delevingne. Desværre er vi ikke mange der har så naturlige, smukke og tætte øjenbryn som hende, så der skal altså hjælpemidler til. Og hjælpemidler i denne sammenhæng, kan både betyde serum, farvning og optegning.

Det er altid en god idé at børste brynene igennem inden man går i gang med at gøre mere ved dem. Når man har gjort det, kan man allerede se en forskel på brynene. Men det er sjældent nok. 


Serum til bryn 

Serum til brynene er naturligvis en længere proces, og ikke en del af ens everyday makeup. Men det er ventetiden værd. Nogle gange er man nemlig ikke velsignet med de tætte øjenbryn, mange af os gerne vil have.  Og nogle gange er man kommet til at skamplukke brynene, fordi det var moderne - personligt hører jeg til sidstnævnte gruppe! 

Heldigvis kan man gøre noget ved det, der findes nemlig sera til bryn! Rolls Roycen inden for disse er uden tvivl den fra M2 Beautés Eyebrow Renewing Serum. Denne serum forstærker og forlænger brynene og gør dem mere fyldige. Resultatet er mere udtryksfulde bryn på 4-6 uger. Farvning af bryn

Men hvis man ikke bare vil have tættere bryn, men også gerne vil give noget mere pow til ansigtet, kan man farve dem. Med farvning mener jeg ikke permanent farvning, eller decideret hjemmefarvning. Nej jeg mener den “daglige” af slagsen, på og af samme dag.  

- Og så alligevel ikke. Vi har nemlig fået nogle brow gels fra Wunder2, der giver perfekte øjenbryn, der holder i flere dage. Det er smart, fordi man på den måde ikke binder sig til farven for længe, men samtidig slipper for at skulle farve brynene dagligt. 

Den anden farve jeg har valgt er fra Maybelline, som er en mascara til brynene. Fordelen ved denne er, at den ikke afgiver meget farve, men er god til at markere brynene, uden de ser “farvede” ud. Den egner sig derfor også rigtig godt til nybegyndere. 

 

Optegning af bryn

Der er mange måder at tegne sine bryn op på. Det skal lige siges, at jeg med “optegnede bryn” ikke mener de der tynde sorte optegnede bryn - dem lader vi glædeligt blive i 90’erne. Nej jeg mener en markering af brynene, så resultatet bliver tættere bryn. 

Optegning af bryn er til dem der gerne vil have mere farve og markering i ansigtet. Det kræver lidt tilvænning, både at gøre det, og kigge på det. Det kan godt virke lidt voldsomt, men når man har vænnet sig til det, er det lige før man synes det er vigtigere end mascara. 

Der findes uendelig mange kits, blyanter og så videre til at optegne bryn med. Blandt andet en øjenbrynsblyant fra Loreal, som har farven i den ene ende, og en børste i den anden, som man kan bruge til at fjerne noget af farven, hvis brynene bliver for markerede.

Derudover er der sættet fra Youngblood, som består af to nuancer brun, og en der er cremet i konsistensen. Den bruger man til at “sætte” brynet på plads, og give det et naturligt look. Den hedder Brow Artiste Brunette.

Den budgetvenlige udgave er fra Barry M. og hedder Brow Kit Shape and Define, her i light to medium udgaven. Der er en brynfarve i, en lys farve til under øjenbrynene, for at gøre brynene helt skarpe, og en pomade der kan sætte brynet på plads og tilføre det glans. 


Sådan former du dine bryn 

Det er faktisk ikke så svært at finde ud af hvilken form din bryn skal være. En tommelfingerregel er, at du tager en blyant, og holder den lodret fra siden af næsen og op. Det er her dit bryn skal starte. For at finde ud af hvor knækket skal være, skal blyanten være samme sted ved næsen, men nu skal du finde iris på dit øje. Blyanten skal ramme siden på iris og siden af næsen - her skal buen være. Til sidste drejer du blyanten så den stadig er ved din næse, og denne gang ved øjenkrogen. Her skal brynet gå til. 

Hvis du har brug for hjælp til formen, har blandt andre W7 lavet en skabelon du kan lægge hen over brynet, og farve brynet der hvor skabelonen er lagt. Kittet fra W7 hedder Brow Master og består af 4 forskellige former. 

It’s that simple! Næste gang kommer vi til øjenskygger, så stay tuned.


Psst... Hvis du vil se en tutorial med, hvordan du laver de perfekte bryn, samt kan bruge lidt viden om de forskellige slags øjenbrynsprodukter, kan du med fordel se artiklen "Få perfekte øjenbryn - tutorial"

Den er god nok