Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Perfekte øjenbryn

Få perfekte øjenbryn - Tutorial

Af Camilla Klarskov
Bryn er hottere end hot for tiden. Camilla viser, hvordan du laver de helt perfekte bryn, og fortæller lidt om de forskellige øjenbrynsprodukter.

I 00’erne skulle de helst være tynde som sytråde, og pincetten var en uundværlig del af skønhedsrutinen. I dag skal de derimod gerne være så naturlige, fyldige og buskede som muligt – og pincetten, ja, den er så godt som henvist til toiletskabets mørke. 

Jeg taler naturligvis om øjenbryn, der uden tvivl er et af tidens vigtigste fokusområder, når det kommer til skønhed og makeup. Det virker måske åndssvagt, at noget så ligegyldigt som øjenbryn får tildelt så meget opmærksomhed, men faktisk har brynene en særlig evne til at indramme og definere ansigtet, så tendensen er ikke helt dum igen.

Med de sidste års omfattende fokus på øjenbryn, er der landet et hav af øjenbrynsprodukter på hylderne, og det kan være svært at skelne mellem, hvad man egentlig har brug for. Derfor guider jeg dig i dag igennem labyrinten af produkter og teknikker, så du kan blive lidt klogere på det dér med velplejede øjenbryn. Lad os komme i gang!


Produkter til øjenbryn

Som med alle former for makeup, er det vigtigt at kigge sig selv i spejlet, inden man udvælger det eller de produkt(er), man kunne tænke sig at bruge. Hvordan ser dine øjenbryn ud? Er de naturligt store og fyldige? Bærer de præg af teenageårenes overplukning og mangler fylde? Matcher de din hårfarve? Og hvordan vil du egentlig gerne have, at de skal se ud?

Overordnet set findes der fire forskellige typer produkter til øjenbrynene:

Blyanten

Øjenbrynsblyanten er en klassiker, der kan anvendes på de fleste typer øjenbryn. Dette produkt er let at styre i forhold til, hvor meget farve, du ønsker at give dine bryn, og så er de gode til at definere formen på dit bryn, hvis du ønsker at markere dem yderligere. 

Pudderproduktet

Øjenskygge-lignende brynprodukter er også et populært valg. Dette produkt er ideelt til dig, der gerne vil give lidt farve til dine bryn (uden at de bliver skarpt markerede) eller måske har lidt sparsomme, ”hullede” bryn, som skal udjævnes for et ensartet bryn. 

Pomaden

Pomadeproduktet er oplagt til dig, der gerne vil have skarpe, markerede bryn à la dem du ser på Instagrams beauty-guruer. Pomadeprodukter er altså ikke for dig, der ønsker et naturligt look, men derimod er de supergode til at skabe større, mere definerede bryn – og så har disse produkter typisk rigtig god holdbarhed påført.

Gel

En øjenbrynsgel – eller øjenbrynsmascara, som den også kaldes – er særligt god til holde øjenbrynsstråene på plads. Den kommer både med og uden farve, og kan således både bruges i sig selv til lige at holde brynstråene på plads og give en smule farve, men kan også bruges ovenpå bryn, der i forvejen er optegnet med blyant, pudder eller pomade. 


Test af øjenbrynsprodukter

På finder du både blyanter, gels, puddere og pomader, og jeg har selvfølgelig testet en række af dem, så du kan se, hvordan de ser ud in action. MAC Eyebrow Liner

Denne blyant fra MAC var supernem at arbejde med, da selve stiften er meget tynd. Den har en fin pigmentering og farve, som ser naturlig ud på brynet, og jeg kan tegne en smule ud over min naturlige brynform, uden at det ser kunstigt ud. 

Denne blyant er oplagt til dig, der gerne vil have et lidt mørkere og mere markeret bryn, som stadig ser naturligt ud.


L’Oreal Brow Artist Genius

Dette multiprodukt fra L’Oreal indeholder både en pomade og en pudder. Pomaden afgiver ikke meget farve, så jeg bruger den på mine øjenbryn inden pudderen, som derefter hænger endnu bedre ved hårene. Pudderen har en rigtig fin pigmentering, og jeg synes, at dette produkt er perfekt til dig, der gerne vil have lidt ekstra farve på dine bryn, men ikke ønsker at ændre på formen eller tegne ud over selve brynet. 


Wunder2 Wunderbrow D-Fine Brow Liner & Gel

Et andet multiprodukt kommer fra Wunder2, som har skabt en blyant og gel i én. Begge produkter afgiver farve sparsomt, hvilket gør den perfekt til dig, der i forvejen har fyldige, mørke bryn, som bare lige skal have en smule ekstra definition. Virkelig oplagt produkt til at skabe de efterfragtede naturlige, buskede bryn!


W7 Twist & Shape Eyebrow Pen

W7 har selvfølgelig også lavet den klassiske blyant til budgetvenlig pris! Selve blyanten afgiver masser af farve, men lægger sig lidt pletvist ved påførsel. Det gør dog ikke noget, da der i modsatte ende af blyanten medfølger en børste, som fordeler farven fint gennem brynet. Dette produkt er til dig, der ønsker farve, men ikke skarp definition på brynet, til en super pris.


Maybelline Brow Satin Duo Pencil

Dette to-i-ét produkt fra Maybelline består af en blyant i den ene ende og en pudderskygge i den anden. Begge har en rigtig fin farve, som lægger sig pænt og markerer på en defineret, men naturlig måde. Superprodukt til bryn, der mangler både farve og definering. 


Freedom Makeup Pro HD Brow Palette

Denne palette fra Freedom Makeup, som indeholder hele tolv forskellige puddere, samt highlighter og voks (foruden små skabeloner), viste sig at blive en af mine favoritter. Paletten er fantastisk, fordi den er et ægte allround produkt, som både fungerer til alle hårfarver og formål. Altså passer den både til dig, der kun vil have lidt ekstra farve på brynene, men også til dig, som ønsker et mere kraftigt, defineret og skarpt bryn.


RevitaLash Total Brow Perfecting Mini Kit

Makeup kan gøre nok så meget, men ville det ikke være lækkert, hvis dine bryn altid så lige smukke ud? Jeg lever selv med følgeskaderne af mit 13-årige jegs pincetoverforbrug, og jeg er langt fra den eneste, der kender til det med at have sparsomme bryn. Heldigvis er flere producenter begyndt at udvikle produkter, der reparerer ødelagte bryn, blandt andet RevitaLash og M2. Jeg tester RevitaBrows serum i øjeblikket, som jeg fik i en fin, lille æske med tilhørende gel og børste, og indtil videre ser jeg små fremskridt på mine bryn. 

Så plejen er altså også et vigtigt step for smukke bryn! 


PICTORIAL øjenbryn

Du har nu forhåbentligt fundet det rigtige produkt til netop dig. Så mangler vi bare teknikken. Nedenfor har jeg lavet en pictorial på den metode, der fungerer bedst for mig. Den kan du efterligne eller blot blive inspireret af, når du selv skal ordne dine øjenbryn. God fornøjelse! 


Step 1: Start med at forberede dine bryn, eksempelvis med en pincet (dette har jeg dog valgt ikke at gøre, da jeg gerne vil lade mine naturlige bryn vokse til). 

Step 2: Red brynene igennem, så du kan se din naturlige brynform. 

Step 3: Start med at tegne en streg langs din naturlige underkant af brynet. 

Step 4: Blend stregen fra den nederste kant opad og ind i brynet, så der ikke er nogen hård streg. Tegn derefter brynets øverste kant op (jeg har valgt at tegne til over den naturlige form, for at få et fyldigere bryn, men det behøver du selvfølgelig ikke at gøre). 


Step 5: Blend også denne streg nedad og ind i brynet, og fyld ellers farve ind, hvor der måtte være brug for det. Jeg kan godt lide at lade den inderste kant (mod midten af panden og næsen) være lysere, da det giver et mere naturligt look, så jeg fokuserer farven på den yderste del af brynet.

Step 6: Er du kommet til at tegne lidt ud over, er der intet at frygte – du redder det let med lidt concealer på en mindre børste. 

Step 7: Har du tendens til bryn, der enten krøller eller sætter sig i sjove retninger, kan du fæstne dem med en gel.

Step 8: Voila! 

Den er god nok

Den er god nok. Vores medlemspriser ER meget lavere end normalprisen. Køb til medlemspris, så opretter vi automatisk et medlemskab. Første måned er gratis, herefter koster det 89,-/md. . og kan opsiges til udgangen af en medlemsperiode. Læs mere

Vores medlemspriser ER meget lavere end normalprisen. Vi køber nemlig et stort udvalg af produkter med ægthedsgaranti direkte fra de største leverandører - så vores medlemmer kan få dem billigt.

Vil du også sige farvel til overpriser? Køb til medlemspris, så opretter vi automatisk et medlemskab med din første ordre.

Prisen for medlemsskabet er kun 89,-/md og fortsætter automatisk til det opsiges - til udgangen af en medlemsperiode. Første måned er gratis. Læs mere