Kun for medlemmer:
  • Spar på alt
  • Altid gratis fragt
  • Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Børste, vitaminer og Olaplex - så kører det!

Mine bedste tips til sundt hår

Af Sandra Schjerning | Influencer
Mit hår har aldrig været sundere! Det er blandt andet takket være de tips, I kan læse om her.

Det er rimelig sikkert at sige, mit hår og jeg har været ude på lidt af en rejse. I mine teenageår og i start-20’ere var jeg flittig bruger at både glattejern og krøllejern, og der er nok ikke den hårfarve jeg ikke har haft. Det kunne meget tydeligt ses på mit hår der var fladt, stift, mat, kedeligt og knækkede helt utrolig nemt. Meget har ændret sig siden, og mit hår både føles og ser meget sundere ud nu end det gjorde for nogle år siden og det er blandt andet takket være disse tips, som jeg her vil dele med jer:

Mindre hårvask, mere tørshampoo

Når det kommer til hårvask så forsøg at holde dig til kun at vaske det et par gange om ugen og undgå at bruge alt for varmt vand. Jeg kan tydeligt mærke på mit hår, hvis jeg fx. har vasket det ovre i træningscenteret hvor vandet er meget varmere end det jeg bruger derhjemme . Ude bliver mit hår helt stift og underligt, men derhjemme får det en helt anden konsistens og tekstur fordi jeg vasker det i mere lunkent vand og altid slutter af med at skylle det igennem med koldt vand. 

Jeg undgår også for alt i verden at vaske det hver dag og holder mig til kun at vaske det 2 gange om igen. Så supplerer jeg i stedet med tørshampoo de dage hvor jeg ikke vasker hår. Hvis du vasker hår for ofte, risikerer du nemlig at skabe ubalance i hovedbunden og det kan føre til en overproduktion af talg, hvilket kan føre til en tør, irriteret eller fedtet hovedbund.

2 x shampoo, hårkur og balsam

Ligesom hudplejeeksperter anbefaler at man dobbeltrenser sin hud, så gør det samme sig faktisk gældende for håret og hovedbunden. Jeg vasker altid mit hår 2 gange. Første gang du vasker håret i shampoo, sætter den sig nemlig på skidtet/fedtet og prøver at opløse det , men den anden gang bliver den skyllet helt ud og shampooen får mulighed for at give dig den pleje den skal. Derefter bruger jeg altid en god hårkur og afslutter med balsam. 

Mange med fint hår undgår balsam fordi de er bange for at det tynger håret, men det er vigtigt at neutralisere håret efter en shampoovask og få "lukket" spidserne. På den måde beholder du bedst muligt plejen i håret. 

Favoritmærket Olaplex

Et af mine favoritmærker har længe været Olaplex! Hvis du skal have den fulde effekt af Olaplex, så starter rejsen mod nyt og lækkert hår med en tur forbi frisøren! Her kan du bede om at få Olaplex med i din behandling, hvis du fx. vil have farvet hår. Så starter de dér med første del af behandlingen, som er No. 1 Bond Multiplier og No. 2 Bond Perfector. Derhjemme skal du så efterfølgende holde behandlingen ved lige med de resterende produkter i serien.

Når du kommer Olaplex i håret, sammenlinkes hårets bindinger så det bliver stærkere og sundere. Olaplex produkterne kan sagtens bruges selvom du ikke har fået en salon behandling inden, men de er selvfølgelig endnu mere effektive, hvis du forinden har været en tur forbi frisøren. De har virkelig gjort en forskel på mit hår og jeg er specielt vild med shampooen (nummer 4) og leave-in kuren (nummer  6) der gør mit hår helt utrolig lækkert og blødt og nemt at rede ud efter vask!

Husk hårvitaminer!

Jeg har aldrig været specielt god til at huske at spise mine vitaminpiller, men efter jeg begyndte på vitamin-vingummier, er det en helt anden snak! Det er bare lidt sjovere når det føles ligesom at spise slik og ikke som at sluge piller!

VitaYummy Hair 6 Nails har et højt indhold af Biotin (5000 mcg) og en nøje sammensætning af Folinsyre og vitaminerne B6, B12 og A, C, D og E, der giver dit hår og dine negle den bedste næring og vingummierne er nøje udviklet til at sikre dig et smukt og glansfuldt hår og stærke negle.

De normale Hair & Nails vitaminer smager megalækkert af hindbær, og nu har de også udviklet en limited edition version der smager at fersken! 

Du kan selvfølgelig ikke forvente at vågne op med 20 cm længere hår fra den ene dag til den anden, men tager du den daglige dosis på 2 stk. over en længere periode så skulle man gerne se resultater, både på længden og sundheden. Det anbefales som regel at man tager vitaminerne i en periode på mindst 3 måneder for at se en ordentlig effekt.

Brug en ordentlig hårbørste

En anden ting jeg har fundet ud af kan gøre en kæmpe forskel er at investere i en ordentlig børste! Jeg er kæmpe fan af The Wet Brush og specielt dem fra deres “shine enchancer” serie er fantastisk, da den får bugt med selv genstridige knuder på en skånsom måde. Samtidig kan børsten benyttes i både vådt og tørt hår uden problemer.

Wet Brush har desuden særlige børstepigge, der giver hovedbunden en blid massage, når du børster håret. Dermed får du stimuleret blodcirkulationen i hovedbunden. Sørg altid for at børste nedefra spidserne og arbejd dig så op mod hovedbunden. På den måde får du eventuelle knuder ud af håret på en mere skånsom måde og der er mindre risiko for knækkede hår.


Den er god nok