Kun for medlemmer:
  • Spar på alt
  • Altid gratis fragt
  • Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Den perfekte korthårsfrisure afhænger typisk af 3 ting.

Kort hår: Ja eller nej?

Af Simone Keller | Frisør og hårekspert
Overvejer du en korthårsfrisure? Se, hvordan du lykkes Og få tips til farve, tykkelse, styling og de rigtige produkter.

Står du med overvejelserne om at springe ud i en korthårsfrisure, men ved ikke helt om det faktisk er dig? Jeg kender din situation, og de spørgsmål som dukker op. Derfor kommer jeg lidt nærmere ind på hvilke spørgsmål, som du kan stille dig selv for at lykkes med din nye korthårsfrisure. 

Som frisør ved jeg, at der ligger mange tanker og overvejelser bag beslutningen om en korthårsfrisure. Jeg har guidet mange besøgende i min stol igennem, men jeg har også været der selv – flere gange. De spørgsmål som oftest dukker op er: 

Klæder kort hår alle? 

Det korte svar er nej, og det lange svar vil jeg selvfølgelig gerne uddybe. Inden du lader lokkerne falde, er der flere ting du bør overveje. Se gerne på hvilken stil du har. Mange kvinder kan føle at de “mister” lidt af deres femininitet ved at være korthårede og ikke have de lange bløde lokker at køre hånden igennem. Hvis du er bange for at miste din femininitet, så kan du understrege meget med en flot læbestift, lækre smykker, fine kjoler og ikke mindst: Hårstyling. Det sidste punkt vender jeg tilbage til. 

Din ansigtsform har også betydning for, om du vil lykkes med et kort hår. Har du fx en rund hovedform, kan du med den rette klipning fremhæve dine kindben og opnå et “slankere” look i ansigtet. Hvis du derimod har en kvadratisk ansigtsform, skal du være opmærksom på, at alle de længere totter, som du normalt kan bruge til at blødgøre kanterne i ansigtet med vil forsvinde, og du kan derfor stå tilbage med et meget markeret ansigt. Til dig med en kvadratisk hovedform kunne en lang page være en god mulighed. Her kan man nemlig bløde kanterne lidt op med etager eller et blødt pandehår, som “skærer” lidt af de hårde kanter væk. 

Hvad med min hårfarve?  

Når vi snakker stil, så er der ingen tvivl om, at du kan fremhæve meget af den med din hårfarve. Ofte fungerer helt lyst hår godt til korthårsfrisurer. Et helt mørkt hår er også fint for at opnå det her lidt franske look med en helt skarp korthårsklipning.  

Hvis vi skal snakke om en farve, som sjældent fungerer godt til en korthårsfrisure, så er det den her klassiske “leverpostej” eller kommunefarve. Jeg har hørt mange som frygter at komme til at ligne den her kedelige mor-type, og jeg skal være ærlig: Det synes jeg hurtigt man kan komme til med denne hårfarve, men husk: Det er alt sammen en smagssag, og dette er blot mit syn på sagen.   


Har jeg for tykt eller fint hår til en korthårsfrisure? 

Hvis du har et fint hår, så vil du føle at dit hår bliver tyndere og tyndere jo længere det bliver. Derfor bliver mange overraskede over, hvor tykt og fyldigt deres hår bliver jo kortere det bliver.  

Et tykt eller krøllet hår kan sagtens fungere i kort hår, du skal bare få det klippet rigtigt, så du undgår et for bobbet eller puddel-agtigt udtryk.  

Hvad gør jeg med hårstylingen?  

Et kort hår kræver mere tid til styling, men du kan til gengæld også udtrykke din stil gennem stylingen. Overvej om du er til den maskuline kvindestil med tilbagestrøget hår, t-shirt og jeans, eller om du hellere skal style det ned i panden og få et mere roligt og fint udtryk, som passer til dine kjoler.    

To produkter som du ikke kan undvære, hvis du skal lykkes med din korthårsfrisure er en saltvandsspray og en voks. En saltvandsspray er uundværlig ved stylingen, da den stiver håret af, og gør det nemmere at sætte som du vil, og er god til at skabe volume. Du bruger den i et håndklædetørt hår og varmer efterfølgende med en hårtørrer for at aktivere effekten. Den er god til både et helt kort hår og en kort page. En voks er til den sidste styling i tørt hår. Med den kan du få håret til at sidde som du vil på toppen, eller du kan holde styr på flyvsk pandehår. De fås både i bøtter eller på sprayform.  

Kort fortalt synes jeg, at kort hår passer til dig, som har den her lidt boyfriend-prægede stil eller til dig som er meget feminin, og sagtens kan tåle at få lidt mere kant med kort hår.  

Herfra håber jeg, at du er blevet klogere i dine overvejelser, og hvis du stadig er i tvivl, så synes jeg bare, at du skal springe ud i det - det vokser jo ud igen!


Den er god nok