Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
hudpleje fra franske apoteker

Hudpleje fra franske apotekermærker

Af beauty ekspert Camilla Klarskov
"Man kan altså ikke komme uden om, at mange af de brands, man traditionelt kun har kunnet få fingrene i på franske apoteker, kan noget helt særligt"

Hudpleje fra franske apotekermærker er i skønhedsverdenen kendt for at være creme de la creme. Det kan virke som frankofilt snobberi, men man kan altså ikke komme uden om, at mange af de brands, man traditionelt kun har kunnet få fingrene i på franske apoteker, kan noget helt særligt – specielt hvad angår hudpleje, hvor særligt én ingrediens er helt central. I dag har jeg valgt at sætte fokus på fire favorit-mærker fra de franske apoteker. 


Vichy 

I forhold til nogle af de andre franske apotekermærker, er Vichy en velkendt hudplejeklassiker i Danmark. Mærket er særligt kendetegnet ved at anvende termalsk kildevand fra Vichy i Frankrig, hvor vandet over tusinder af år har samlet mineraler og næringsstoffer, der gavner og plejer huden. Det var faktisk en læge, der i sin tid opdagede fordelene ved det termalske kildevand fra Vichy, og med baggrund i medicinverdenen begyndte han at udvikle produkter, der udnyttede vandets egenskaber. I dag er brandet stadig anerkendt for de plejende produkter, og jeg selv er specielt glad for altid at have et lager af Vichys gode engangsansigtsmasker på badeværelseshylden. 


Bioderma

Du har helt sikkert hørt om Bioderma, eftersom Sensibio H2O-makeupfjerneren blev gjort til et absolut kultprodukt for et par år siden. Og ja – jeg kan intet andet end at tilslutte mig hypen af dette vidunderprodukt, som jeg siden har anbefalet til alle og enhver (selv min mormor er blevet begejstret for denne micellar-water, hvilket meget godt indikerer, hvor alsidigt produktet i sandhed her). Men Bioderma er langt, langt mere end Sensibio og rensevand, og gennem en årrække har jeg føjet flere favoritter til min samling. Bioderma, der har eksisteret siden 1970’erne, udvikler produkter på baggrund af en videnskabelig tilgang til dermatologi og hudens behov, hvilket også er grunden til, at man i mærkets sortiment finder produkter målrettet til specifikke hudtyper. Faktisk er produkterne formuleret til at imitere den naturlige huds mekanismer, og hvis det ikke er megasejt, så ved jeg ikke, hvad er. 


La Roche-Posay

Ligesom Vichy har La Roche-Posay opdaget fordelene ved termalsk kildevand, som brandets hudplejespecialister bruger til at udvikle produkter direkte målrettet sensitive hudtyper. Samarbejdet med dermatologer og specialister er et helt centralt element i La Roche-Posays succes, og med et af deres produkter i hånden kan man være helt sikker på, at der ligger udførlige tests og viden bag formuleringen. Jeg døjer selv med eksemramte og tørre hænder, som gang på gang reddes af La Roche-Posays håndcreme, og så har ansigtssprayen med termalsk kildevand været helt og aldeles fantastisk at have ved hånden i sommervarmen, når behovet for en opfrisker har trængt sig på. 


Avéne

Du har nok efterhånden luret, at franskmændene er særdeles glade for det termalske kildevand, og historien bag Avène handler selvfølgelig også om mirakelvandet! Kildevandet, der anvendes i mærkets produkter, stammer fra en naturlig kilde i den lille sydfranske landsby Avène, hvor man allerede i 1700-tallet opdagede de gavnlige egenskaber. Jeg selv blev introduceret til mærket, da min veninde udviklede eksem og kun kunne holde det i skak med Avènes produkter, og da jeg også begyndte at anvende ansigtscremer fra mærket, var jeg solgt. Avène har nemlig udviklet specialiserede produkter til en række forskellige hudproblemer, og dette er perfekt for sådan en som mig, hvis hudtype skifter med årstiderne, så jeg altid kan finde et perfekt fit.  


Pssst… Tjek også andre franske favoritter, såsom NUXE, Caudalie og Biotherm.


Den er god nok