Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Få styr på krøllerne engang for alle med Curly Girl-metoden.

Frisørens guide til Curly Girl-metoden

Af Simone Keller | Frisør og hårekspert
Få det smukkeste frem i dine krøller med Curly Girl-metoden. Læs frisørens guide, tips og tricks.

Kender du også til de mange udfordringer, der kan være forbundet med krøllet hår? Hvis du nikker ja til dette, så læs med i denne Curly Girl -guide, hvor jeg trin-for-trin vil tage dig gennem de steps, som får det bedste frem i dit hår uanset om du har bølget eller krøllet hår – eller måske midt imellem. 

Curly Girl-metoden går helt enkelt ud på at få det smukkeste frem i dine naturkrøller på en sund og plejende måde. Curly Girl metoden blev introduceret i år 2001 af den engelske hårstylist, Lorraine Massey. Curly Girl metoden blev hurtigt spredt verden over, og selvom den med årene er blevet tilpasset, er der stadig nogle faste principper man følger.

Trin-for-trin til den trendy Curly Girl metoden

1. Rens dit hår fri for sulfater og silikone 

En vigtig del af Curly Girl-metoden er helt at undgå ingredienser i hårplejeprodukterne som udtørrer dit hår og din hovedbund. Derfor er den bedste start for dig at rense dit hår fri for sulfater, silikone og alkohol, da disse ingredienser ikke gør noget godt for dine krøller.

Men, hvorfor er silikone så skadeligt for håret? 

Silikone er kendt af mange som et ingrediens, som giver håret glans og reparerer hårstrået, men sandheden er, at silikone lægger en hinde rundt om hårstrået, og gør det svært for conditioner, hårkur eller stylingprodukter at trænge ind i håret og have en effekt. Derudover lægger silikone også en hinde på din hovedbund og dette gør, at hovedbunden har svært ved at ånde og vil blive tilstoppet. En tilstoppet hovedbund har også vanskeligt ved at vokse nye, stærke og sunde hårstrå ud. 

… Og hvad er sulfat så? 

Sulfat er et sæbestof, som opløser fedt og snavs, og det lyder jo umiddelbart meget godt, men mange sulfater er så skrappe at de renser hår og hovedbund så meget, at det kan gå ud over den naturlige balance i hovedbunden og dermed medføre hovedbundsproblemer og tørt hår.

Undgå sulfaterne: Sodium Lauryl Sulfat og Sodium Laureth Sulfat.

Findes der alkohol som ikke er udtørrende?

JA, det gør der faktisk! Nogle typer alkoholer, fedtalkoholer, er gavnligt for dit hår. Gå efter ingredienserne: Lauryl, cetyl, stearyl, myristyl og behenylalkohol.

2. Low poo eller No poo

Dette punkt går ud på, at du skal spare på brugen af shampoo. Nogle bruger mindre shampoo – low poo, mens andre helt undgår shampoo, altså no poo. 

Grunden til dette er, at et krøllet hår ofte er mere tørt end andre hårtyper, og derfor har større tendens til at knække og spalte. Personligt vil jeg anbefale en mild shampoo uden silikone, sulfater og alkohol til krøller, da vi nu er bekendt med at disse ingredienser udtørrer håret. 

3. Red håret i badet

Næste og vigtige punkt i Curly Girl metoden er, at du reder håret igennem med fingrene, mens du er inde i badet, og har conditioner i. Dette forhindrer håret i at knække, og hjælper conditioneren med at blive godt fordelt i hele håret. 

4. Undgå hårde og ru håndklæder 

Brug gerne et blødt håndklæde til at kramme vandet ud af håret, når det skal tørres. Et håndklæde som er hårdt og ru kan gøre skade på håret og få det til at kruse. Brush Works har fx deres Luxury Hair Towels, som skånsomt tørrer håret. 

5. Brug krøllecreme i det håndklædetørre hår

En krøllecreme som stylingprodukt er god til at få det naturlige look frem i dine krøller. Krøllecremen giver samtidig en god fugtpleje til dit krøllet hår. Kram din krøllecreme i det fugtige hår, så krøllerne defineres flot. For at følge Curly Girl metoden skal du hele tiden tænke over, hvad der er sundest og mindst skadeligt for dit hår. Derfor skal du fx også undgå at bruge en hårbørste til krøllerne, og slet ikke i et tørt hår, da dette vil kruse og knække håret. Brug derimod gerne dine hænder og fingre meget til både at frisere og style krøllerne, så du er så skånsomt ved håret som muligt.

Jeg håber at artiklen her har givet dig et par fif til at komme i gang med Curly Girl metoden, så du kan få det smukkeste frem i dine krøller. Hvis du ikke er den heldige vinder af flotte krøller fra naturens side, så bare rolig - du kan snyde dig til smukke krøller med krøllejern. Læs mere om, hvordan i denne artikel:

Guide - Bløde krøller med krøllejern

Den er god nok