Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Foundations, beautyblenders og makeupbørster

Foundation - Guide til den perfekte makeup

Af Luxplus
Det er ikke ligegyldigt hvilken foundation du bruger. Bliv klogere på hvordan du finder din hudtype, og den perfekte foundation hertil!

Så er vi kommet til næste skridt på vejen mod den perfekte makeup. I sidste uge skrev jeg om ansigtscremer, som giver en god base, inden man påfører makeup. Det næste skridt er foundation. Nogle foretrækker at påføre concealer inden, men jeg foretrækker at gøre det efterfølgende, så jeg kan se, hvor det er nødvendigt.

Værd at vide om foundation

Foundationverdenen er stor, og kan derfor være uoverskuelig for mange kvinder. Men opgiv ej, da jeg har sat mig for at simplificere, hvordan du kan finde en foundation, der passer til lige netop dig!

  • For det første en farven VIGTIG! Der findes ikke noget værre, end en kant ved kæbepartiet. Derfor er det også det perfekte sted at teste farven, på underkæben eller halsen.
  • Hvis man ikke synes man har fået fugt nok fra ansigtscremen, kan man bruge en primer, inden man påfører foundation.
  • Pas på med at købe foundations, der er ekstra holdbare, fordi de typisk henvender sig til kvinder med fedtet og uren hud, og derfor er meget tørre, og kan sætte sig i flager.
  • I sidste ende handler det om en afvejning af holdbarhed og et pænt resultat.
  • Generelt er foundation ikke nok til at dække en problemhud. Brug en concealer til at skjule urenheder, da mange lag af foundation ikke giver et naturligt look.

Foundation til din hudtype

Det er vigtigt at kende sin hudtype, når man skal vælge foundation. Man kan have tør, fedtet eller kombineret hud. Og det er faktisk nemt at finde ud af, hvilken hudtype man har

  1. Start med at vaske dit ansigt i lunkent vand, og rens dit ansigt grundigt uden at påføre nogle hudplejeprodukter bagefter.
  2. Når der er gået et par timer, kan du vurdere fugtighedsniveauet i dit ansigt. Trænger dit ansigt til fugt? Så har du en normal/tør hud. Er dit ansigt omvendt klistret og/eller fedtet? Så har du en normal/fedtet hud.

Ved en normal hud, kan man nøjes med en BB creme, eller en cremet foundation uden olie. Denne hudtype kræver nemlig kun produkter, der giver lidt eller medium dækning.

Hvis man har tør hud, er det vigtigt at vælge en fugtgivende foundation. Det kan enten være en BB creme eller en flydende foundation.

Det modsatte gør sig gældende, hvis man har en fedtet hud. Her skal man bruge produkter uden olie, hvorfor en oliefri flydende foundation kan være at foretrække. Eller en pudderfoundation.

Til kombineret hud kan det lidt mere tricky, da man kan være nødt til at have forskellige foundations afhængig af fx. årstiden.

Foundations hos Luxplus

Foundation med lidt/medium dækning

Sleek Makeup New Skin Revive Foundation - Sleek er et af vores bedstsælgende brands, og de laver rigtig lækker, billig makeup. Deres New Skin Revive Foundation er en foundation, der ikke tynger huden, og giver et naturligt look. Jeg synes den giver lidt/medium dækning ved det første lag, men kan godt blive til en medium, hvis man tager flere lag på. Den indeholder ikke olie, og er derfor god til kvinder med fedtet eller normal hud. Den indeholder desuden SPF 15. En god foundation til dig med en problemfri hud, der har tendens til at blive fedtet. Den koster kun 15 kroner hos os!

Foundations med medium dækning

L'Oreal True Match Foundation - Den her foundation er en klassiker. Man har i hvert fald kunne købe den i mange år, og det er der en grund til. Det er nemlig en rigtig god foundation. Jeg synes den giver en medium dækning ved et lag. Den dækker ikke urenheder, så hvis du vil nøjes med et lag foundation, er det nødvendigt at bruge concealer, for at dække disse. Konsistensen er ikke tyk, den lægger sig let på huden, og man får et naturligt finish. Jeg synes den giver fugt, og vil derfor anbefale den til kvinder med normal til tør hud. Den indeholder desuden SPF 17, og koster 69 kroner hos os.

L'Oreal Infallible 24h- matte foundation - Det her er en forholdsvis ny foundation på markedet. Jeg synes det er en rigtig god foundation, men hvis man har tendens til tør hud, ville jeg ikke benytte den her. Til gengæld er den genial til fedtet hud og måske endda også til normal hud, da holdbarheden er rigtig god. Dækkeevnen er medium ved et lag, men kan bygges op. Den her foundation koster 49 kroner hos os.

W7 Genius Foundation - er en flydende foundation med en pipette. Den er meget tynd i konsistensen, det skal man lige være opmærksom på, når man tager den på hånden. Den føles let på huden, giver en semi mat finish, og egner sig bedst til en normal hud, der ikke kræver meget dækning. Holdbarheden er ikke den bedste, men den er god til prisen. Den koster kun 29 kroner hos os.

Foundations med medium/fuld dækning

Maybelline Dream Matte Mousse Foundation - Den her mousse-lignende foundation, er rigtig god til en normal/kombineret hud. Man får den bedste dækning, når man benytter en beautyblender, da det kan være lidt svært at få produkt nok på en børste. Ved et lag, er dækningen medium, man kan dog godt påføre endnu et lag, uden at det føles for tungt. Den koster 49 kroner hos os.

Max Factor Second Skin Foundation - Denne foundation er uden tvivl den tykkeste af dem jeg har med i artiklen, og den giver i langt de fleste tilfælde fuld dækning ved et lag. Den kan bruges på kombineret hud, eller normal hud. Igen, hvis du har problemer med urenheder osv., er det nødvendigt med concealer. Den indeholder ikke SPF, og koster kun 39 kroner hos os.

Børster & Beautyblender

Jeg har nævnt det et par gange i artiklen, men jeg vil dog stadig lige nævne de børster og svampe, man kan benytte til at påføre foundation.

Jeg synes ofte, at det er et spørgsmål om temperament, om man foretrækker en børste eller svamp. Desuden kommer det også an på, hvor flydende pågældende foundation er, samt hvilket look du går efter.

Hvis du er til børster, skal du gå efter en der er rund i kanterne, da det er nemmere at fordele foundationen med cirkulære bevægelser. Hvis du bruger en foundation der minder om en pudder, er en kabukibørste ofte at foretrække.

Hvis du ikke synes produktet bliver fordelt ordentligt ved brug af en børste, kan du benytte en beautyblender. Den er nem at bruge, og suger det overskydende makeup ind i svampen, hvilket giver et flot og naturligt look.

Den er god nok