Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Mineralmakeup

Den naturlige vej til skønhed med mineralmakeup

Af Simone Keller | Frisør og hårekspert
Hvis du godt kan lide rene og naturlige makeupprodukter, så skal du se nærmere på mineralmakeup. Din hud vil takke dig for det!

Hvis du godt kan lide rene og naturlige makeupprodukter, så skal du se nærmere på mineralmakeup. Der er også mange fordele for din hud ved at bruge mineraler. Blandt andet at din hud bedre kan ånde gennem mineralerne, du får et mere naturligt resultat, og hvis du har en sart hud, vil den blive mindre irriteret af at bruge mineraler. 

Men hvad består mineralmakeup egentlig af, og hvorfor er det bedre for huden?

Mineralmakeup indeholder zink og titaniumdioxid, som er de mineraler, der er med til at give den fine konsistens i mineralmakeuppen. Mineralerne har den egenskab, at de blender sig naturligt ind i huden, og giver et flot resultat, som netop ikke ser for ”makeuppet” ud. Mineralerne er gode for huden, da de lader huden ånde. Porerne bliver ikke stoppet til, og derfor kan mineralmakeup være en fordel for dig, som lider af uren hud.  

Fordele ved mineralmakeup:

  • Mineralmakeup er uden tilsætnings- og fyldstoffer, fx talkum.
  • Har betændelseshæmmende egenskaber.
  • Er non-comedogen, altså den tilstopper ikke porerne.
  • God til følsom hud.
  • Giver en minimal risiko for allergi.
  • Giver et naturligt resultat.
  • Naturlig beskyttelse mod solens stråler.
  • Lader huden ånde.
  • Høj dækkeevne ved fx akne eller rosacea.

Jeg har her udvalgt mine makeupfavoritter blandt mærkerne Jane Iredale, Bare Minerals og Youngblood.

Heriblandt er der et lækkert kit fra Bare Minerals, som er god til dig som måske prøver mineralmakeup for første gang. I dette sæt finder man nemlig en lille foundation primer, som man altid starter med at påføre huden inden makeuppen. Den giver en silkeblød konsistens på huden, og er god til at skjule fine linjer og grove porer. Den skal sidde i to minutter og trænge ind i huden inden man går videre til selve foundationen. Den er i en fin pudderform, som man drysser ned i låget. Så bruger man den tilhørende børste, og lægger foundationen med cirkulære bevægelser. På den måde får man arbejdet produktet godt ind i huden. 

Til sidst bruger man Mineral Veil, som er en finish til din foundation, som gør at den holder længere tid, og bliver hvor den skal. 

Det gode ved denne foundation er, at den indeholder solbeskyttelse i faktor 15, som vi især skal huske nu hvor foråret nærmer sig. 

Det næste produkt er en fantastisk mascara fra YoungBlood. Den giver en virkelig god volume samtidig med at den definerer vipperne rigtig flot. Jeg er vant til at bruge vandfast mascara, da jeg er bange for, at blive sort under øjnene i løbet ad dagen. Efter en test af denne fra Youngblood, har jeg fundet ud af, at den både er tårefast samt den sagtens kan holde i støvregn. Derudover er den også meget mildere mod øjnene, og plejer vipperne med mineralerne imens. 

Jeg har også en god hverdagsøjenskygge med fra Jane Iredale. Den har en cremet konsistens, og er i en let gylden farve. På grund af den cremede konsistens er den meget let at påføre, jeg bruger min ringefinger til at lægge den. 

Til sidst elsker jeg at slutte af med en hydrationspray. Den fugtgiver huden, og får makeuppen til at smelte endnu mere ind i huden, og er især lækker hvis du har tendens til en tør hud. Den er ligesom øjenskyggen også fra Jane Iredale. 

Den er god nok