Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Beauty hack: Læbestiftens hemmelige anvendelsesmuligheder

Beauty hack: Læbestiftens hemmelige anvendelsesmuligheder

Af Sulaima Tollesen | Skønhedsekspert
Pssst! Læbestift kan bruges til langt mere end læberne. Vi afslører 5 uundværlige anvendelsesmuligheder, som intet har med læberne at gøre 💄

Vidste du, at du kan anvende dine makeupprodukter til langt mere end hvad de umiddelbart er beregnet til? Well, det kan du! Mange makeupprodukter er nemlig multifunktionelle og kan nemt bruges til langt mere end deres primære formål.

Et af disse alsidige produkter er læbestift og i denne artikel præsenterer vi dig for en perlerække af tips til hvordan du kan anvende læbestifterne i din samling til alle mulige formål, der ikke har det mindste at gøre med læberne. 

Hack #1: Brug læbestift som den perfekte creme blush

Dette er måske old news, men læbestift udgør faktisk en helt perfekt creme blush. Og der er overraskende mange forskellige farver og finishes, der fungerer til dette formål. Ønsker du et subtilt og naturligt finish, så grib din rosa eller pink læbestift. Er du til et mere sommerligt og flirtende look, så brug en fræk rødorange eller en koralfarvet læbestift 🍑 Og ønsker du et mere sofistikeret og dramatisk udtryk, så kan du gøre brug af læbestifter i røde, bordeaux og lilla nuancer.

Både mat og shiny læbestift kan bruges som creme blush. Ligeledes kan du både anvende læbestifter, der er til den mere transparente side såvel om højpigmenterede læbestifter. I sidstnævnte tilfælde kan du med fordel påføre lidt ad gangen, så du ikke pludselig har påført for meget farve. 

Hack #2: Naturlig contour med en brun læbestift

Er du også vild med et lækkert sculpted look? Før du kaster pengene efter en contourstick, så tjek lige om ikke du har en brun læbestift i din samling. Med en brun eller mørk nude nuance kan du nemlig skabe den perfekte contour. 

Contouring er langt fra kompliceret. Contouring er engelsk for “kontur” og begrebet dækker over teknikker, som er med til at fremhæve konturer og markere formerne i dit ansigt. Ønsker du fx at fremhæve kindbenene kan du placere lidt brun læbestift langs undersiden af dine kindben. Du kan også bruge din contour-læbestift til at få din næseryg til at fremstå smallere og du kan også påføre farven langs kæben for et mere snatched look. Blend din contourfarve ind i huden med en makeupbørste eller med fingrene. 

Hack #3: Opnå støvede sovekammerøjne med læbestift

Sovekammerøjne er en evergreen inden for makeuplooks. De støvede, uperfekte, dovne øjne henleder tankerne på lange, søvnløse nætter og emmer af sensualitet. Tænk Brigitte Bardot med det store hår og de forførende, trætte øjne. Dette look kan du nemt rekreere ved brug af læbestift. Grib en læbestift i en støvet rosa, mauve eller nude nuance og dup den henover øjenlågene med fokus på den yderste del væk fra næsen. Blend den nænsomt ud med en blendingbrush eller blot med fingrene.

NB! Nogle oplever at deres øjne er sensitive over for forskellige makeupprodukter, herunder læbestift. Før du anvender læbestift som øjenskygge bør du derfor altid lige teste på et lille hudområde ved øjnene inden du går all in. 

Hack #4: Anvend orange læbestift som color corrector

Kender du til color correction? 🌈 Color correction er et begreb, der dækker over anvendelsen af cremeprodukter med farvepigmenter til at neutralisere uønskede farver i ansigtet. Det varierer fra person til person hvilken undertone, der er i din hud og dermed også hvilke farver det kræver at neutralisere disse. 

Mørke rande under øjnene har det dog med ofte at være blågrønne i nuancen. I den modsatte ende af farvehjulet befinder farven orange sig, hvorfor du altså kan anvende orange nuancer til at neutralisere blågrønne rande. 

Har du en læbestift i en orange farve, så prøv at påføre en lillebitte smule af denne på dine mørke rande. Dup farven ud og lad den sætte sig i et minuts tid. Dæk herefter området med din foretrukne concealer og voilà: Color correction done right.

Hack #5: Giv en frosted læbestift nyt liv som highlighter

Har du en klassisk frosted lipstick? Du ved, dem uden særligt meget farve, men med masser af glitter og shine? De var hotte i 00’erne og er så småt på vej tilbage ❄️ Er du den heldige indehaver af en læbestift med masser af shine og ganske lidt farve, så kan du bruge denne som en glansgivende highlighter, hvor end du ønsker at huden skal reflektere lys. 

Placér læbestiften på næseryggen, under øjenbrynene, på amorbuen eller oversiden af kindbenene og opnå et lækkert dewy look.

Fordele ved at bruge ét produkt til flere formål

Det kan godt være at det giver sig selv, men lad os lige fremhæve nogle af de mange fordele ved at anvende sine produkter, i dette tilfælde læbestift, til flere forskellige formål. 

Spar tid om morgenen ⏰

Tiden er knap, du skal snart ud af døren og makeuppen lægger jo ikke sig selv - så det skal gå hurtigt. Kender du situationen? Så spar tid ved at anvende ét produkt til flere formål. I stedet for at spilde tid på at tømme makeuptasken for at finde den helt perfekte blush eller rouge, så grib din yndlingslæbestift og lad den gøre arbejdet. 

Mere plads i håndbagagen 👜

Skal du ud at rejse? Heldige dig! Såfremt du rejser med håndbagage kan det være svært at få plads til alle yndlingsprodukterne. Her kan du med fordel skære ind til benet ved at få mere ud af enkelte produkter. Medbring din foretrukne læbestift - den dækker nemlig over halvdelen af dine behov. Pssst! Find flere rejsevenlige produkter her!

Et mere naturligt finish ✨

Endnu en fordel ved at bruge læbestift som makeup i resten af ansigtet er at den blender naturligt og nemt ind i huden og giver et dejlig, naturligt finish.

Den er god nok