Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
barbiecore

Barbiecore: Hop med på den legesyge og lyserøde trend

Af Sulaima Tollesen
Hey Barbie! 👋 Barbiecore har taget verden med storm! Udforsk trenden og få de bedste tips til hvordan du selv kan hoppe med på den lyserøde bølge! 💖

Er du klar på et trip down memory lane? De fleste af os har leget med Barbier, da vi var små, og mange af os har også skrålet med på Aquas kæmpehit Barbie Girl. Nu har Barbie fået en genopblomstring i form af Barbiecore, en modebevægelse, der er kommet i kølvandet Greta Gerwigs nye film Barbie. Lad os sammen dykke ned i Barbiecorens glitrende, feminine, pink univers!

Hvad er Barbiecore?

Barbiecore er en ny stilbevægelse, der har taget verden med storm. Barbiecore er inspireret af de ikoniske Barbie-dukker, som første gang blev lanceret helt tilbage i 1959. Derfor trækker Barbiecore-stilen også meget på Barbieæstetikken fra 1960'erne og 1970'erne. Den omfavner alt det farverige,  feminine og glamourøse, der er forbundet med Barbie-brandet. Stilen omfatter forskellige tendenser, herunder pastelfarver, figursyede silhuetter, sløjfer, glitter og retroelementer, der er hentet fra 1960'erne og 1970'erne. Barbiecore handler om at dyrke en form for retro glamour, der er både legende og sofistikeret. Det er en stil, der appellerer til dem, der ønsker at udtrykke deres femininitet på en stærk og selvsikker måde. 

I'm a Barbie girl, in the Barbie world
Life in plastic, it's fantastic
You can brush my hair, undress me everywhere
Imagination, life is your creation 

Barbie Girl, Aqua 1997


Think pink! Essensen af Barbiecore

Det er umuligt at sige Barbiecore uden også at sige pink! 🎀 For hvis der er én farve, der kendetegner Barbie’s forunderlige univers, så er det farven pink. Herudover indebærer Barbiecore-trenden også en række pastelfarver, herunder babylyserød, pastelblå og lysegul.

Ift påklædning, så er figursyede silhuetter helt centrale - tøjet skal fremhæve kroppens figur. Sløjfer, blonder, flæser og glitrende detaljer tilføjer et ekstra feminint touch til tøjet. Herudover er blomstrede mønstre, paisley, polka dots og geometriske print er alle elementer, der ofte findes i Barbiecore-stilen. Høje taljer, A-line nederdele, midi-kjoler og skræddersyede bukser er også populære valg, der afspejler æraen i 60’erne og 70’erne. Dette fusiónerer det bedste fra Barbie og vintage-trenden, hvilket skaber en unik stil, der både er moderne og samtidig en hyldest til fortiden.

Og udover det visuelle, så kalder Barbiecore naturligvis også på feminine og lyserøde dufte! Se vores samling af populære pink parfumer lige her


Barbiecore beautyguide: Sådan skaber du makeuplooket 

Barbiecore er meget mere end blot påklædning - stilen kan nemlig også udtrykkes gennem makeup! Barbiecore handler om at skabe et dristigt udseende med lyse farver, glimmer og eventyrlige vibes. Er du frisk på at finde din indre Barbie frem? Så læs vores forskellige tips til hvordan du kan skabe et Barbielook der er lige dig 🥰

1) Everything pink

Den letteste måde at opnå et ægte Barbiecore makeuplook er at gå benhård efter pink makeupprodukter. Og du skal ikke bare stoppe ved læberne - alt skal være pink! Pink blush, pink øjenskygge, glitrende pink highlighter, pink negle. Det lyder måske voldsomt, men du kan sagtens nedtone looket med en støvet lyserød, så det ser ganske naturligt ud, ligesom at du også sagtens kan gå all in med kraftige pink nuancer og intense pigmenter. Prøv det af og find den intensitet og nuance, der passer dig! Gå på opdagelse i vores samling af pink makeupprodukter lige her!

Pssst! Hot tip 🔥Du kan faktisk skabe hele dit everything pink-look ved blot at bruge en læbestift 👀 Se her hvordan du gør: Et helt pink makeuplook - KUN med læbestift!

2) Mix og match pasteller

En anden måde at skabe et makeuplook, der er en Barbie værdig, er ved at mikse forskellige pastelfarver. Vælg fx en lyserød eller lilla læbestift og match den med en lækker babyblå eller solgul øjenskygge. Det er retro og det er vovet - and we’re here for it! 💄 Er du modig, så knald også en lækker pastel på kinderne! Essensen af dette pastellook er at det skal være drømmende, feminint og retro. 

3) Flawless base og colour pop

Dette Barbiecorelook er perfekt til dig, der endnu ikke er klar på at gå all in med de mange vovede farver. Her skal du skabe en perfekt flawless base - tænk Barbie’s ensartede plastikhud! Herefter skal du vælge ét sted, som du vil give farve. Vælger du en farvet øjenskygge, så holder du læberne nude. Vælger du en farvet læbestift, så holder du tilsvarende øjnene neutrale. Den begræsnede brug af farve får virkelig farven til bare at poppe! 😍 Det oplagte farvevalg er en pink nuance, fx hot pink, magente eller fuchsia. Men du kan fx også gå med en koralrød eller lilla nuance, valget er dit!

4) Frost og glitter

Barbiecore lægger op til at du for alvor dyrker dit feminine og legesyge jeg! Derfor er her også rig mulighed for at skrue op for alt, der glitrer. Leg prinsesse for en dag og find dine mest glitrende øjenskygger og highlightere frem. Frosted makeup er nemlig 100% i tråd med Barbiecores essens. Derfor kan du med ro i sindet påføre shine og glitter på både kinder, amorbue, brynben og kindben.

Gå amok i pink makeup til lave priser 

Den er god nok