Kun for medlemmer:
  • Spar på alt
  • Altid gratis fragt
  • Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Alt du skal vide om Niacinamid

Alt du skal vide om Niacinamid

Af Merna Al Murady | Farmakonom
Niacinamid er multitaskeren der fixer alt! Urenheder, ujævn hudtone og manglende glød - Niacinamid er svaret på (næsten) alle dine hudproblemer.

Niacinamid er en unik hudplejeingrediens og et stærkt våben mod alverdens hudplejeproblemer. Det er en ingrediens, der bliver forgudet lige så meget som retinol, hyaluronsyre og salicylsyre. I forbindelse med hudpleje er niacinamid en mirakel ingrediens og en vaskeægte multitasker i cremer, masker og serummer. Den går ind og hjælper på alt - vitterligt alt. Læs med her.

Fordele

Kraftig antioxidant

Beroliger og fugter

Beskytter huden

Behandler hyperpigmentering

Bekæmper akne ved at reducere talg

Bekæmper tegn på aldring

Bekæmper tør hud

Lindrer irritation og reducerer rødme

Lysner og udjævner hudtonen

Øger hudens elasticitet

Hvad er niacinamid?

Niacinamid er et fancy ord for B3-vitamin. Niacinamid (B3) er en aktiv ingrediens og et vigtigt næringsstof, der sammen med syv andre B-vitaminer, spiller en central rolle i alle vores biologiske processer i kroppen. B3-vitamin findes i proteinholdige fødevarer, herunder fisk, fjerkræ, kød, bælgfrugter, nødder og frø. Men, niacinamid i din hudpleje er lavet syntetisk på laboratoriet.

Niacinamid forbedrer hudens sundhed

Din krop og hud har brug for en vis mængde B3-vitamin. Hvis du spiser en varieret kost, vil du med stor sandsynlighed dække dit behov for B3-vitamin. Men hvis du vil give mere fokus mod specifikke hudproblemer, har forskning vist, at niacinamid også bør påføres direkte på huden. Netop derfor er niacinamid blevet en meget populær hudplejeingrediens i alt lige fra ansigtscremer, ansigtsmasker, serummer til makeup.

Hvordan virker niacinamid?

Men, hvordan virker niacinamid egentlig? Hvis vi zoomer ind på niacinamid virkning, så sikrer det, at vores DNA er stabilt og ikke går “i stykker”. I hudplejeuniverset er niacinamid også afgørende for hudens generelle sundhed.

Samlet set kan Niacinamid hjælpe med at opbygge proteiner i huden og fastlåse fugt for at forhindre miljøskader. Niacinamid virker ved at beskytte og styrke det ydre af hudbarrieren, berolige huden og reducere rødme samt irritation. Hudens elasticitet øges, mens hudens tekstur lysnes og fine linjer og rynker mindskes. Derudover, så har niacinamid virkningen af at balancere olieproduktionen i huden, så dine talgkirtler ikke overproducere. Generelt kan du ved brug af niacinamid forvente en glattere, mere jævn og mere hydreret hud.

Mængden af niacinamid betyder noget

Man kan ikke sige, at fordi en ingrediens er god, så skal der bruges dobbelt så meget. Når det kommer til niacinamid i hudpleje er 2-10% mere end nok til at gøre arbejdet. Der bør som minimum være 2% niacinamid i et hudplejeprodukt, før det virker. Skal du tackle hyperpigmentering og solskadet hud, bør koncentrationen være på 5%.

Velegnet til…

Anvendelse

Du kan bruge niacinamid både morgen og aften i mere end et produkt, da denne ingrediens er meget veltolereret af huden. Hvis du foretrækker at lade din hud gøre arbejdet for dig, kan du med fordel anvende niacinamid serum eller niacinamid creme om aftenen inden sengetid.

Få din niacinamid serum eller creme til at performe endnu bedre ved at kombinere den med andre aktive ingredienser i din hudplejerutine som fx. C-vitamin, hyaluronsyre, retinol og salicylsyre.

Hvor lang tid tager det at se resultater?

8-12 uger.

Godt at vide

Har du en meget følsom og sart hud, bør du anvende niacinamid serum, cremer eller masker i lave koncentrationer. Bruger du niacinamid dagligt, er det vigtigt du bruger solbeskyttelse hele året rundt, så du beskytter huden mod hyperpigmentering.

Brug af niacinamid i hudpleje

Niacinamid er en allround pleje, og kombineret med andre aktive ingredienser leverer niacinamid effektive resultater. For eksempel kan et niacinamidprodukt med hyaluronsyre været et ekstra sidekick, der performer bedre på en tør hud, mens niacinamid og salicylsyre fungerer godt til en fedtet hud.

Når du bruger niacinamid i din hudplejerutine, så vælg en koncentration der passer til netop din hudtype. For det bedste resultat med niacinamid i hudpleje, så bør ingrediensen kombineres med andre gode ingredienser. Niacinamid i hudpleje fungerer lidt, som et ydre beskyttende forsvarsværk. Samtidigt med at niacinamid i hudpleje løbende vedligeholder hudceller og huden.

Niacinamid serum

Du har garanteret hørt, at du kan få niacinamid serum. Et serum er ofte et forholdsvist koncentreret produkt, som derfor også har en effektiv effekt. Da niacinamid er et vandopløseligt vitamin, absorberes det mest effektivt i huden som niacinamid serum. Det er altså her, du virkelig kan få fordelen fra den alsidige ingrediens, da den får mulighed for at arbejde i de dybere lag i huden.

Niacinamid i creme

Niacinamid arbejder med hudens naturlige fugt. Niacinamid creme mindsker store porer, udjævner hudtonen, opstrammer huden, blødgør fine linjer og rynker, styrker hudens overflade og bekæmper en kedelig, trist og grå hud.

Ovenstående fordele alene, burde være nok til at du sørger for at lede efter en niacinamid creme til at passe på din hud. Døjer du med tør og trist hud på kroppen kan du med fordel anvende en niacinamid creme. Kig efter en niacinamid creme som også indeholder hyaluronsyre - det perfekte match i en bodylotion til at holde huden hydreret og beskyttet.

Den er god nok