Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Alt du skal vide om Hyaluronsyre

Alt du skal vide om Hyaluronsyre

Af Merna Al Murady | Farmakonom
Vi dykker ned i naturens egen fugtmester, Hyaluronsyre. Hyaluronsyre er vejen frem til en sund og spændstig hud - Læs med og find ud af, hvorfor.

Du har sikkert hørt om de berømte syrer, der har taget hudpleje-verdenen med storm. Nemlig hyaluronsyre og salicylsyre. Det er ingredienser som er svære at komme uden om i skønhedspleje.

Hyaluronsyre er en ingrediens, som vi forguder i vores hudplejerutiner takket være dets mange gode, fugtgivenede egenskaber. I hudpleje indgår hyaluronsyre i en lang række af produkter i kampen mod anti-age, grå og træt hud. Læs med her, og bliv klogere på hyaluronsyre.

Fordele

Bidrager til en sundere og pænere hud

Hjælper din hud med at optage fugt

Styrker huden efter solskader

Øger optagelsen af fugt i huden

Øger hudens kollagenproduktion

Hvad er hyaluronsyre?

Til trods for navnet Hyaluron“syre”, er det i virkeligheden ikke en syre, men et sukkermolekyle, der produceres naturligt af kroppen. I vores krop binder hyaluronsyren sig med vand og skaber et gelélignende stof. Dette stof fungerer som et fugtgivende smøremiddel og skaber en polstrende effekt mellem hudens fibre, kollagenet og elastinen, samt i vores sener, muskler og lunger.

Hyaluronsyre i huden bidrager til volumen og fasthed. Hyaluronsyre har evnen til at absorbere fugt fra omgivelserne til huden og derefter hjælpe med at levere langsigtet hydrering. Selvom kroppen selv danner hyaluronsyre, falder produktionen desværre med alderen. Når huden mangler hyaluronsyre, mister huden sin elasticitet og tørrer ud, hvilket øger synligheden af rynker.

Som erstatning af kroppens egen produktion, findes der i dag mange hudplejeprodukter og kosttilskud, som indeholder den fantastiske hyaluronsyre. Hyaluronsyre findes også i nogle fødevarer fx. i animalske produkter som lever eller kød, samt i citrusfrugter, kartofler og bananer.

Hvordan virker hyaluronsyre?

Hyaluronsyre er flere gange blevet betegnet som “the holy grail”, når det handler om hudpleje. Hyaluronsyre er bedst kendt som egen fugtmester og en sand mirakelmager i kampen mod anti-age.

Hyaluronsyre virker ved at binde fugten i huden. Faktisk kan hyaluronsyre binde vand 1.000 gange sin egen vægt. Det gør, at huden har mulighed for at genvinde sin elasticitet, fugt og fylde og ikke mindst glød. Man kan sige at hyaluronsyre holder leddene “smurte” og øjnene fugtige. Ældre mennesker kan måske nikke genkendende til, at døje med tørre øjne og stive led. Det kan hyaluronsyre i cremer, serum, makeup eller kosttilskud forebygge og genopbygge.

Hyaluronsyre bidrager ydermere til at booste kollagenproduktionen i huden, hvilket manglet af også er en synder i forbindelse med forekomsten af rynker. Både vores hyaluron- og kollagenniveauet i kroppen falder i takt med at vi bliver ældre. Når vores hud lider mangel på hyaluronsyre afspejles det i form af både rynker, tør og slap hudsstruktur og manglende glød. 

Ved at inkorporere hyaluronsyre i din daglige hudplejerutine kan du nemt forebygge rynker og fine linjer samtidig med, at du hurtigt kan opnå den misundelsesværdige glød, du altid har drømt om.

Velegnet til…

Anvendelse

Du kan med fordel bruge din hyaluronsyre serum, creme eller lotion både morgen og aften, inden du påfører dine ansigtcremer for at opnå mest muligt fugt i huden. Prøv at eksperimentere med, hvad der fungerer bedst for dig, om end det så er at bruge kun morgen eller aften – eller begge dele. Der findes ikke to ansigter, der er ens, ej heller nogen universel opskrift på den perfekte hudplejerutine.

Hvis hyaluronsyre bruges forkert, kan det have den modsatte effekt end forventet. Hyaluronsyre kan nemlig dehydrere huden, hvis produktet ikke har nok fugt i sine omgivelser. I miljø med tør luft eller manglende fugt i hudplejen, vil hyaluronsyre finde fugten "indefra" og det kan forårsage dehydrering af din hud. Hvis du anvender hyaluronsyre serum, booster eller maske, så afslut derfor altid med en dag- eller natcreme, så du forsegler fugten.

Hvor lang tid tager det at se resultater?

Med det samme.

Godt at vide

Hyaluronsyre kan bruges i kombination med andre produkter i din hudplejerutine såsom C-vitamin, retinol og peeling. Dog bør hyaluronsyre og glykolsyre ikke kombineres, da denne kombination vil forringe effekten af hyaluronsyre.

Brug af hyaluronsyre i hudpleje

Hyaluronsyre bruges i flere og flere hudpleje- og makeupprodukter. Det skyldes hyaluronsyrens evne til at binde fugten i huden - og at den aktive ingredienser kan bruges på alle hudtyper. Hvis du gerne vil understøtte en sund og spændstig hud, kan du med fordel bruge hyaluronsyre serum, hyaluronsyre cremer eller kosttilskud tilsat hyaluronsyre som arbejder indefra.

Hyaluronsyre serum

Hyaluronsyre er i sig ikke fugtgivende, men derimod fugtbindende. Derfor egner hyaluronsyre sig faktisk bedre i et serum end i en creme. Et serum påføres nemlig inden anden hudpleje og kan således fremme hudens forudsætninger for at modtage den efterfølgende pleje. Hyaluronsyre serum er speciel god, hvis din hud oftest er meget tør, moden og måske endda har lidt rødme samt irritationer. Det som gør et serum med hyaluronsyre anderledes, er indholdet og mængden af fugt. Det er højere, end hvad fx. en hyaluronsyre creme indeholder. Netop derfor er hyaluronsyre serum god til førnævnte slags hud.

Hyaluronsyre i creme

Hvis du er på jagt efter et billigere alternativ til en dyr hyaluronsyre serum, så kan du udmærket benytte dig af en hyaluronsyre creme. Hyaluronsyre creme er et stort markedet, hvad end du er på udkig efter en dagcreme eller natcreme. Der kan være forskellige fordele ved at bruge dag- og natcreme med hyaluronsyre i. En natcreme og dagcreme er i sig selv gode produkter at inkorporere i sin dagligdags rutiner, når det kommer til hudpleje. Desuden er hyaluronsyre en kraftig anti-aging ingrediens. Hyaluronsyre i hudpleje sikrer en yngre og mere friskere hud. Når du bruger en hyaluronsyre creme hjælper du huden til at have en flottere, mere ensartet og sundere overflade.

Dagcreme

Når du bruger en dagcreme med hyaluronsyre sørger du for, at din hud får rigeligt fugt i løbet af dagen. I løbet af dagen bliver din hud udsat for miljøforureninger, vind og vejr. Specielt dit ansigt har derfor i løbet af dagen brug for ekstra fugtgivende næring, for at kunne stå imod “det barske miljø”.

Natcreme

Ovenstående gør sig også gældende, når du vælger en natcreme med hyaluronsyre. Hudplejerutinen om aftenen er et yderst vigtigt step mod en sund og flot hud. Det er om natten din hud regenererer og genopbygger sig selv - og derfor skal du netop her, hjælpe den godt på vej! Giv din hud en god mængde pleje i form af fugt og vitaminer i din natcreme med hyaluronsyre.

Ansigtsmasker med hyaluronsyre

Ansigtsmasker med hyaluronsyre giver adskillige fordele for huden, især for dig med tør eller dehydreret hud. Hyaluronsyre er et naturligt forekommende stof i kroppen, der hjælper med at bevare fugten i huden, holde den fyldig og hydreret. Når det påføres topisk i en ansigtsmaske, trænger hyaluronsyre ind i huden og efterlader den blød, glat og smuk. Hyaluronsyre fugter huden i dybden, udglatter fine linjer og rynker, forbedrer hudens elasticitet og lindrer irritation.

Ansigtsmasker skal ikke bruges dagligt, men er ment som et glimrende supplement til enhver hudplejerutine i løbet af ugen. Det er dog vigtigt at vælge et produkt af høj kvalitet og følge brugsanvisningen for at sikre maksimal effekt.

Makeup med hyaluronsyre

Døjer du med meget tør og trist hud, kan du med fordel vælge makeup med hyaluronsyre. Ved at vælge et makeupprodukt tilsat hyaluronsyre, giver du huden de bedste betingelser for at holde sig sund, velplejet og fugtet.

Den er god nok