Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Alt du skal vide om Salicylsyre

Alt du skal vide om Salicylsyre

Af Merna Al Murady | Farmakonom
Urenheder, bumser og akne? Der findes en god grund til, hvorfor Salicylsyre er særlig elsket i denne sammenhæng. Bliv klogere på Salicylsyre her.

Hvis du kæmper med bumser, blackheads eller andre former for uren hud, så kan hudplejeprodukter med salicylsyre måske være den bedste løsning for dig. Salicylsyre er blevet mere og mere populært i hudplejeprodukter og især i eksfolierende produkter, og det er der en rigtig god grund til. Salicylsyre er bedst kendt for sin evne til at rense uren hud, fjerne døde hudceller, minimere porer og generelt få huden til at se bedre ud.

Fordele

  • Reducerer talgproduktionen i huden
  • Stimulerer celleomsætning
  • Fjerner effektivt døde hudceller
  • Renser huden i dybden for at minimere porerne
  • Giver huden en flot og klar glød
  • Bekæmper hudorme, bumser og fedtet hud
  • Gør huden blødere

Hvad er salicylsyre?

Der findes et hav af forskellige syre ingredienser i hudplejeprodukter. De mest anvendte i hudpleje til hjemmebrug er AHA og BHA.

BHA, også kendt som salicylsyre, er en organisk syre fremstillet af salicin, et anti-inflammatorisk middel udvundet fra piletræet. Selvom kombinationen af ​​syre og hudpleje kan lyde skræmmende og afskrække nogle mennesker, har salicylsyre eksisteret i hundreder af år og er en populær ingrediens i mange rense- og eksfolieringsprodukter – og det er der god grund til. Fordi salicylsyre er en beta-hydroxysyre (BHA), fungerer den som en kemisk eksfoliering, der trænger dybere ind i hudens porer og derfor effektivt kan rense huden.

Hvordan virker salicylsyre?

Salicylsyre findes i mange hudplejeprodukter såsom cremer, lotioner, eksfolierende og rensende produkter, da salicylsyre virker som en behandling af akne, vorter, psoriasis og uren hud. Derudover bruges salicylsyre i anti-skælprodukter, eksfolierende cremer og som legeringsmiddel i makeup.

Brugen af ​​salicylsyre er særligt udbredt i produkter til behandling af akne. Salicylsyre er let ætsende og kan derfor opløse og fjerne hudolier, bumser og hudorme meget effektivt. Har du problemer med akne, skyldes det, at hudens overskydende talg (den naturlige olie), bakterier og døde hudceller klumper sig sammen til propper, der tilstopper porerne. Dette forårsager hudbetændelse og akneudbrud. Salicylsyre forhindrer udbrud og tvinger huden til at regenerere sig selv, hvilket gør den blødere, friskere og mere smidig. Du får med andre ord smukkere og sundere hud takket være salicylsyrens unikke egenskaber.

Derudover er salicylsyre antibakteriel og fjerner derfor bakterier, så de ikke kan sætte sig i huden og forårsage irritation som rødme, bumser, hudorme og kløe.

Forskellen mellem BHA og AHA

Du har måske bemærket, at nogle hudplejeprodukter indeholder både salicylsyre (BHA) men også AHA. AHA er også en syre, men mere specifikt en frugtsyre, der forfiner og udglatter hudens overflade og samtidig stimulerer cellefornyelsen.

Det, der gør forskellen på AHA og BHA, er, at salicylsyre (BHA) er fedtopløselig og derfor kan trænge dybere ind i huden og dens porer og opløse snavs og døde hudceller. Salicylsyre virker altså både på det yderste lag af huden og dybere i huden, og virker derfor både udefra og ind – og indefra og ud. AHA (frugtsyre) er vandopløseligt og virker bedst på hudens overflade, hvor det kan være gavnligt mod akne, solskader, rynker og alderspletter.

Velegnet til...

Anvendelse

Først og fremmest skal det siges, at salicylsyre ikke er en ingrediens, du bør bruge, medmindre det er nødvendigt. Følg instruktionerne på produktetiketten og pas på ikke at overforbruge salicylsyre, da dette kan føre til tørhed og irritation. For de fleste produkter bør du påføre dem en eller to gange om dagen på ren, tør hud.

Hvor lang tid tager det at se resultater?

4-6 uger.

Godt at vide

Brug altid solcreme dagligt, især når du bruger eksfolierende hudplejeprodukter som salicylsyre. Solcreme beskytter huden mod solens UVA- og UVB-stråler, undgår rødme, forebygger ardannelse og pigmentering – især hvis du har urenheder.

Brug af salicylsyre i hudpleje

Salicylsyre er et populært og meget brugt produkt i mange produkter i hudplejeindustrien. Og du kan finde en række salicylsyreprodukter, herunder en salicylsyrecreme, et salicylsyre serum og salicylsyreeksfolierende produkter. Her er nogle generelle retningslinjer for brug af salicylsyre:

Start altid med en lav koncentration. Hvis du aldrig har brugt salicylsyre før, bør du starte med et produkt, der indeholder en lav koncentration (normalt 0,5% til 2%) for at minimere risikoen for irritation. Du kan gradvist øge koncentrationen over tid, efterhånden som din hud bliver mere tolerant.

Salicylsyre creme

Salicylsyre i cremer og lotions hjælper de fugtgivende ingredienser i cremen med at trænge længere ind i huden og forhindrer snavs og døde hudceller i at påvirke den fugtgivende effekt.

Salicylsyre i renseprodukter

Salicylsyre i rensende og eksfolierende produkter er et godt valg for dem, der lider af urenheder og akne. Da salicylsyre er et eksfolierende middel, er det bedst at undgå at bruge andre eksfolierende produkter, såsom scrubs eller andre syrer, på samme tid.

Salicylsyre i scrubs

Salicylsyre i en scrub er lidt hårdere mod huden end en salicylsyrepeeling. Det skyldes, at en scrub har små korn, der "sliber" huden. Dette fjerner døde hudceller, snavs og hudorme, mens salicylsyre renser, desinficerer og forebygger uren hud. Mange mennesker foretrækker at bruge en peeling eller toner, der indeholder salicylsyre i stedet for en scrub.

Salicylsyre i peelingprodukter

Salicylsyre i eksfolierende produkter er særligt velegnet til uren hud, hud med større porer og hud med pigmentpletter. En salicylsyrepeeling stimulerer huden og dens naturlige fornyelse. Ved at bruge en salicylsyrepeeling kan du nemt og effektivt rense huden i forskellige dybder for en jævn og smuk glød. Salicylsyrepeeling er god til dem med uren hud, forstørrede porer og pigmentforandringer. Salicylsyrepeelingen renser huden i dybden og giver dig en jævn og smuk glød.

Salicylsyre serum

Salicylsyre i cremer og serum giver huden de bedste betingelser for, at de fugtgivende ingredienser i produktet kan trænge dybt ind i huden, da snavs, snavs og døde hudceller ikke blokerer for den fugtgivende effekt.

Salicylsyre i hårpleje

Salicylsyre har også fundet vej til hårpleje. Som ingrediens i shampoo og balsam virker salicylsyre mildt eksfolierende og er derfor god at bruge, hvis du lider af en tør og irriteret hovedbund. Salicylsyre fjerner døde hudceller og får tørre hudflager til at løsne sig fra hovedbunden, samtidig med at den blødgør huden og fremmer cellefornyelsen.

Den er god nok