Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Alt du skal vide om C-vitamin

Alt du skal vide om C-vitamin

Af Merna Al Murady | Farmakonom
C-vitamin er en af de superstjerner af hudplejeingredienser, som bidrager til en smuk og sund glød. Bliv klogere på C-vitamin her.

C-vitamin er et af de mest populære og mest veldokumenterede ingredienser i hudpleje sammen med retinol og niacinamid. Du har sikkert allerede stødt på C-vitamin, enten som kosttilskud eller i hudplejeprodukter. Men har du nogensinde tænkt over, hvad C-vitamin gør for din krop, og hvad det gør for din hud, hvis du bruger det i din hudpleje? Læs med her, og bliv klogere på C-vitamin.

Fordele

Reducere forekomsten af ​​hyperpigmentering og alderspletter Booster kollagenproduktionen Beskytter huden mod skader fra frie radikaler Forbedre hudens tekstur Reducerer inflammation Mindsker fine linjer og rynker Opstrammer huden Lysner pigmentpletter Fugter og beskytter huden

Hvad er C-vitamin?

C-vitamin, også kendt som vitamin C, er et vandopløseligt vitamin, der er afgørende for menneskers sundhed. Det er en kraftig antioxidant, der hjælper med at beskytte kroppen mod skader forårsaget af frie radikaler, som kan forebygge ​​kroniske sygdomme som kræft, hjertesygdomme og diabetes.

C-vitamin spiller også en afgørende rolle i produktionen af ​​kollagen, som er et protein, der er vigtigt for sund hud, knogler og bindevæv. Derudover understøtter C-vitamin immunsystemet, hjælper kroppen med at optage jern fra plantebaserede fødevarer. Mens kroppen ikke kan producere C-vitamin alene, kan det fås fra en række forskellige kosttilskud og fødevarer såsom citrusfrugter, bær, kiwi, broccoli, tomater og peberfrugter.

Grundet de mange gode fordele har C-vitamin vundet stor indpas i skønhedsindustrien, og vitamin C serum og C-vitamin cremer er produkter de fleste inkorporerer i deres hudpleje-repertoirer.

C-vitamin typer

Hvis du kigger efter C-vitamin på ingredienslisten på din ansigtscreme, så vil du lede forgæves. Men, hvis du kigger efter L-Ascorbic Acid eller Accorbyl Palmitate, vil du finde dit C-vitamin. Det skal dog retfærdigt nævnes, at C-vitamin kommer i mange former og kan stå på ingredienslisten på mange måder. C-vitamin findes i mange forskellige typer, og de staves på forskellige måder. Nedenfor kan du læse mere om nogle af de typer C-vitamin der findes.

Ascorbinsyre: Blandt alle former for C-vitamin er ascorbinsyre – også kendt som L-ascorbinsyre – på ingredienslisten. Denne ingrediens er den mest undersøgte med hensyn til dens positive virkninger på huden. Derfor finder du det oftest i velformulerede hudplejeprodukter. Ascorbinsyre i høje koncentrationer (15 % eller højere) er ideel til behandling af de mest vedvarende hudproblemer. Udover ascorbinsyre er natriumascorbinsyrefosfat, ascorbinsyrepalmitat, retinylascorbat, tetrahexyldecylascorbat og magnesiumascorbinsyrefosfat de mest stabile og effektive former for huden.

Hvordan virker C-vitamin?

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men C-vitamin er virkelig en multitasker som du gerne vil have i dit hudpleje-repertoire. Den kraftige antioxidant kan tilbyde adskillige fordele for huden, når det bruges i creme, olie eller serum. 

C-vitamin kan reducere forekomsten af ​​hyperpigmentering og alderspletter, hvilket resulterer i en lysere og mere jævn teint. C-vitamin neutralisere frie radikaler og beskytter huden mod skader. Derudover kan C-vitamin hjælpe med at eksfoliere huden og efterlade den glattere og blødere. C-vitamin har ligeledes anti-inflammatoriske egenskaber, der kan hjælpe med at lindre irriteret eller betændt hud. Sidst men ikke mindst, øger C-vitamin cellefornyelsen og stimulerer dannelsen af kollagen, hvilket kan hjælpe med at reducere forekomsten af ​ linjer og rynker.

C-vitamin i kosttilskud

For at sætte ekstra fart på dine behandlinger af solskader, dybe linjer og ujævnheder m.m. kan du udnytte C-vitaminets kraftfulde effekt i form af C-vitamin kosttilskud.

Som kosttilskud bidrager C-vitamin til immunsystemets normale funktion, og har samtidig stor betydning for sårheling. Ydermere er C-vitamin med til at mindske træthed og udmattelse og øger kroppens evne til at optage jern. Derfor giver det god mening at inkorporere C-vitamin i dit kosttilskud. Du kan finde forskelligt kosttilskud med C-vitamin i udvalget her.

Hvor meget C-vitamin skal man have?

Spørgsmålet om, hvor meget C-vitamin du skal have om dagen er generelt meget udbredt, og Fødevarestyrelsen melder ikke nogle generelle anbefalinger ud for indtaget af vitaminer og mineraler

Mangel på C-vitamin viser sig ofte i form af:

Træthed Udmattelse Blødninger i huden Dårlig sårheling

Velegnet til…

Anvendelse

For at få mest muligt ud af C-vitamin til huden, påfør supervitaminet på ren, tør hud. Brug dit C-vitaminserum eller C-vitamincreme morgen og aften. Påfør dit C-vitaminprodukt som et basislag, før du påfører andre hudplejeprodukter. Vær opmærksom på, at C-vitamin gør din hud følsom over for solen. Det kan derfor være en fordel at bruge C-vitamin om aftenen, så det kan virke om natten, uden at din hud bliver forstyrret af solen.

C-vitamin er en multitasker og en rigtig holdspiller. Det er fantastisk alene, men når det kombineres med andre gode ingredienser, er C-vitamin genialt! Få dit C-vitaminserum eller din C-vitamincreme til at fungere endnu bedre ved at kombinere det med andre kraftfulde antioxidanter i din hudplejerutine, såsom E-vitamin. E-vitamin. C-vitamin til huden virker mere effektivt, når det kombineres med andre antioxidanter, fordi de tilsammen beskytter huden mod det ydre miljø og holder huden sund og lys. Så ja, ingen god hudpleje uden C-vitamin!

Hvor lang tid tager det at se resultater?

Tre uger.

Godt at vide

Selvom C-vitamin er en af ​​de virkelig effektive ingredienser, er C-vitamin desværre også meget skrøbeligt, og dets virkning vil gradvist aftage, så snart det udsættes for luft, varme og sollys.

Dette skyldes, at produktets kemiske sammensætning vil begynde at ændre sig, og du kan desværre ikke regne med, at C-vitamin cremen, olien eller C-vitamin serum har samme effekt, som da du første gang brugte den. Heldigvis kan det mørke og kolde miljø i køleskabet hjælpe med at bevare effektiviteten af ​​dine produkter.

Brug af C-vitamin i hudpleje

C-vitamin i hudpleje er sikkert for alle hudtyper. Det anbefales dog at starte med et produkt med en lav koncentration af C-vitamin for at se, hvordan din hud reagerer. Har du sart hud, bør du starte med en lavkoncentrations C-vitamin creme eller et C-vitamin serum til ansigtet. Dette vil minimere irritation, når din hud tilpasser sig. Du kan derefter gradvist arbejde dig op til højere koncentrationer og nyde de fantastiske fordele ved C-vitamin for huden.

C-vitamin creme

Uanset alder og køn bør C-vitamin indgå i din hudplejerutine. Det er trods alt, som tidligere nævnt, en helt uundværlig ingrediens i hudpleje. C-vitamin cremer er produktet, der holder hudens barrierefunktion i gang hele dagen. Hvis du oplever, at din hud ser trist og grå ud, så kan C-vitamin virkelig være en redningsmand. Glow - det er lige præcis, hvad huden får, når du bruger C-vitamin i din hudplejerutine. Og faktisk kan C-vitamin meget mere end blot at give din hud en glød. C-vitamin i hudpleje bidrager til en jævn hudtone. Du finder også anti-aging produkter med C-vitamin, for eksempel ansigtscremer med C-vitamin og serum med C-vitamin.

C-vitamin serum

Serum er rigtig gode til at fugte og løse problemer på en meget målrettet måde i huden. Ofte har serum også en højere koncentration af "aktive" ingredienser end cremer, men dette varierer meget fra mærke til mærke. C-vitamin serum er især godt til dem, der er begyndt at få synlige rynker og linjer. Med C-vitamin serum får du sundere og friskere hud med mere glans og farve. C-vitamin serum virker på både synlige og usynlige hudskader – såsom linjer, pletter og dybe solskader.

Den er god nok

Den er god nok. Vores medlemspriser ER meget lavere end normalprisen. Køb til medlemspris, så opretter vi automatisk et medlemskab. Første måned er gratis, herefter koster det 89,-/md. . og kan opsiges til udgangen af en medlemsperiode. Læs mere

Vores medlemspriser ER meget lavere end normalprisen. Vi køber nemlig et stort udvalg af produkter med ægthedsgaranti direkte fra de største leverandører - så vores medlemmer kan få dem billigt.

Vil du også sige farvel til overpriser? Køb til medlemspris, så opretter vi automatisk et medlemskab med din første ordre.

Prisen for medlemsskabet er kun 89,-/md og fortsætter automatisk til det opsiges - til udgangen af en medlemsperiode. Første måned er gratis. Læs mere