Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Alt du skal vide om Retinol

Alt du skal vide om Retinol

Af Merna Al Murady | Farmakonom
Det er ikke for ingenting, at Retinol har vundet så stort indpas (og popularitet) i skønhedsindustrien og i særdeleshed inden for anti-age hudpleje.

Retinol er en af ​​de mest populære hudplejeingredienser, som hudspecialister og forskere sværger til. Sammen med C-vitamin er A-vitamin den ingrediens, der får mest opmærksomhed på grund af dens videnskabeligt beviste og mærkbare virkninger.

Du er sikkert stødt på ingrediensen i forskellige anti-aging cremer, serum og lotions. Men hvad er retinol egentlig godt for? Her er alt hvad du behøver at vide om denne mirakelingrediens.

Fordele

Bidrager til cellefornyelse

Bidrager til kollagenproduktionen

Mindsker alderspletter og pigmentpletter

Mindsker rynker og tydelige linjer

Givere fastere og blødere hud

Gavnlig effekt på uren hud

Hvad er retinol?

Retinol er et retinoid, en form for A-vitamin og er derfor en del af A-vitaminfamilien. Det er et fedtopløseligt vitamin, som alle har brug for, uanset alder. Det findes hovedsageligt i forskellige animalske fede fødevarer og de såkaldte A-vitamin carotener findes i vegetabilske fødevarer. Da vitaminet lagres i lang tid i vores krop, hvor det aflejres i både lever og fedtvæv, er det ikke nødvendigt at sikre et dagligt indtag af A-vitamin.

Retinol eller A-vitamin er derfor en vigtig del af vores kost og vigtig for at bevare et sundt immunforsvar og en smuk hud. Derfor indeholder en lang række kosmetik- og hudplejeprodukter også forskellige former for A-vitamin, herunder retinol.

Retinol er en af ​​de mest gennemprøvede ingredienser i hudpleje – og det er populært af en grund. Retinol har fantastiske anti-aging egenskaber, der hjælper med at forhindre/bekæmpe ældningstegn, reducere fine linjer og rynker og forbedre hudens overordnede tekstur og tone. Retinol's evner er fremragende i mange forskellige sammenhænge.

Retinol forbedrer hudens sundhed

Retinol er vigtigt for vores krops funktion. Hvis vi ikke får nok af dette A-vitamin, kan det få fatale konsekvenser og påvirke vores syn, vækst, immunforsvar, hud og ikke mindst vores gener. Sundhedsstyrelsen anbefaler faktisk, at du får mellem 700 og 900 mikrogram retinol eller cirka 10 milligram beta-caroten om dagen. Det lyder måske af meget, men i virkeligheden svarer det til at spise en stor gulerod om dagen!


Opdag vores fulde udvalg af hudplejeprodukter med Retinol - her.


Retinol og A-vitamin

A-vitamin findes i tre forskellige styrker med meget forskellige egenskaber. Der skelnes mellem disse typer:

​​​Retinylpalmitat og retinylacetat: Disse er blandt de mildeste former for A-vitamin, da de først omdannes til retinol og derefter til A-vitamin.

Retinol: Retinol er en forløber for A-vitaminsyre, som omdannes til A-vitamin i huden.

A-vitaminsyre: Syreversionen af ​​vitamin A, som er den stærke receptpligtige version.

Hvordan virker retinol?

Retinol er bedst kendt for sine anti-aging resultater, men retinol gør meget mere end det. Retinol virker ved at stimulere celleomsætning og kollagenproduktion, hvilket reducerer forekomsten af ​​linjer og rynker i huden.

Retinol virker fantastisk til at vedligeholde epidermis (overhuden). Det skyldes især, at retinol har en særlig evne til at påvirke vores hudcellers adfærd og reaktioner. Det er endda videnskabeligt bevist, at retinol har en positiv effekt på både uren hud, acne, solskader, pigmentering og ældningstegn, hvorfor retinol også er det foretrukne valg, når det kommer til anti-age.

Velegent til...

Anvendelse

Selvom der er en række indlysende fordele ved retinol, er det ikke noget, du bare skal smøre på din hud hver nat. Først og fremmest tager det lidt tid at vænne sig til at bruge retinol – uanset styrke.

Vær altid ekstra opmærksom på procentdelen af ​​retinol i dine cremer, lotioner og serum, før du starter. For meget retinol kan give rødme og hudirritationer, og for lidt retinol – jamen så er effekten tabt. Den generelle regel er, at et produkt skal indeholde mindst 1 % retinol for at det virker. Der findes dog produkter med et højere indhold af mirakelstoffet – men disse er receptpligtige og bruges primært til at behandle akne eller til at udjævne hudtonen. Det er en ret hårdhændet behandling, som skal udføres med professionel vejledning.

Start altid med at bruge retinol en gang om ugen, derefter hver anden dag og til sidst hver dag. Dette er den bedste måde at vænne din hud til at bruge retinol. Retinol-cremer og retinol-serum bruges bedst om natten, da retinolprodukter kan give øget følsomhed over for solen. Derfor er det vigtigt at bruge solcreme i løbet af dagen for at beskytte huden mod yderligere skader.

Hvor lang tid tager det at se resultater?

2-4 måneder.

Godt at vide

Når det kommer til retinol i hudpleje, er emballagen super vigtig. Retinol er ekstremt følsomt over for luft og lys. Ingrediensen ødelægges og mister sin virkning, når den opbevares i en krukke eller gennemsigtig emballage, hvor den er lysfølsom. Derfor skal retinol helst opbevares i køleskabet, da effekten så i højere grad bevares.

Brug af retinol i hudpleje

En af de vigtigste fordele ved retinol er, at det forbedrer hudens celleomsætning og cellefornyelse. Derudover er det en fremragende antioxidant. Stoffet bliver også i stigende grad brugt som en kraftig anti-age ingrediens i diverse cremer og andre produkter, da retinol både virker udglatter og opstrammende på huden i ansigtet, samt giver både blødere hud og en jævn hudtone.

Forskning har endda vist, at retinol i cremer, serum og olier har en målbar effekt på at reducere store porer i huden, forbedre hudens overflade og give en mere jævn og ensartet hudtone.

Retinol's fantastiske evne til at reparere og genopbygge vores hud gør, at den også kan bruges til mange andre formål. Formål, der ikke er rent kosmetiske. Det kan også bruges til at behandle sår, ar, forbrændinger og solskader. Som med ethvert hudplejeprodukt skal retinol dog bruges korrekt. Og med forsigtighed. Men gør du det, er du også sikret en mærkbar effekt ved at bruge retinol i din daglige hudplejerutine. Med andre ord er retinol en livredder inden for hudpleje!

Retinol creme til huden

Retinol fås i kapsler, serum, olier, ansigtsmasker og selvfølgelig cremer. Retinol cremer er de mest almindelige og mest brugte i hudpleje. Du finder dagcremer, natcremer og øjencremer med retinol, så der er rig mulighed for at opnå fremragende resultater, når du vil give din hud det glatte lag. Uanset hvilken type hudpleje du foretrækker.

Retinol serum

Cremer kan nogle gange føles lidt for fedtede og fedtede – især om sommeren, hvor mange af os foretrækker lettere og luftigere cremer, især i ansigtet. Heldigvis findes der både ansigtsolier og serum, der indeholder retinol. Fælles for dem er, at de hjælper lige så godt og effektivt som retinol-cremer – men retinol-serum optages hurtigere i huden, fordi konsistensen er tyndere, hvilket kan være en fordel om sommeren, hvis du vil undgå den fedtede følelse, som cremer. kan efterlade sig.

Vælger du et retinol serum, kan du kombinere det med en dagcreme eller natcreme. Brug dit retinol-serum, før du bruger din almindelige dag- eller natcreme for de bedste resultater.

Den er god nok

Den er god nok. Vores medlemspriser ER meget lavere end normalprisen. Køb til medlemspris, så opretter vi automatisk et medlemskab. Første måned er gratis, herefter koster det 89,-/md. . og kan opsiges til udgangen af en medlemsperiode. Læs mere

Vores medlemspriser ER meget lavere end normalprisen. Vi køber nemlig et stort udvalg af produkter med ægthedsgaranti direkte fra de største leverandører - så vores medlemmer kan få dem billigt.

Vil du også sige farvel til overpriser? Køb til medlemspris, så opretter vi automatisk et medlemskab med din første ordre.

Prisen for medlemsskabet er kun 89,-/md og fortsætter automatisk til det opsiges - til udgangen af en medlemsperiode. Første måned er gratis. Læs mere

Bliv medlem