Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Ny hårfarve kræver hårpleje

7 råd du bør kende, hvis du har farvet hår

Af Simone Keller | Frisør og hårekspert
Du skal passe på dit ny-farvede hår! Her er frisørens 7 tips til hvordan du gør.

Her i artiklen vil jeg komme med mine 7 bedste råd til hvordan du plejer dit farvede hår for at bevare glansen, forlænge farvens holdbarhed og hvilke ingredienser du skal lede efter, hvis dit hår skal genopbygges på ny. Læs mine 7 råd her… 

1. Undgå at bruge varmt vand ved hårvask

Jo varmere vandet er, desto hurtigere vil farven glide ud af håret og jo mere tørt vil håret blive.

2. Klip dine spidser hver 3. måned 

På et skadet og spaltet hårstrå vil skællagene stå åbent, ligesom hvis vi forestiller os et juletræ. Hvis hårstråene står åbent som et juletræ, kan det ikke holde på farven, og den vil hurtigt glide ud igen. I et sundt og nyklippet hår vil skællagene være lukket til, og kan derfor bedre holde på farven.

3. Brug en fugtgivende og nærende hårkur 1-2 gange ugentligt

Hver gang vi farver håret udsætter vi det for slidtage. Derfor vil en hårkur med genopbyggende og plejende ingredienser hjælpe dig godt på vej til et sundt og smukt hår. De bedste ingredienser du kan kigge efter til et skadet hår er ceramider og protein, da disse hjælper hårets byggesten med at blive stærke igen. Et eksempel på en hårkur med begge ingredienser i er Extreme Strenght Builder fra Redken. 

4. Brug altid varmebeskyttende spray inden styling med føntørrer, glattejern osv. 

Varmeredskaberne udtørrer håret og gør hårfarven mat, så pas altid godt på det med en varmebeskyttelse inden brug. Hair Beliefs Fired Up Heat Protection Spray er både effektiv og budgetvenlig.

5. Undgå at skylle håret for længe ad gangen i badet

Da farvet hår er et skadet og porøst hår, vil håret hurtigt miste sine farvepigmenter og blegne. For at mindske brugen af vand på håret, kan du fx erstatte din sædvanlige conditioner med en leave-in, som ikke skal skylles ud igen. Her kan jeg varmt anbefale Milkshakes Leave in Conditioning Whipped Cream

6. Undgå UV-stråling

Strålerne er skadelige for håret, og bleger på farven. Undgå derfor direkte sol, og benyt gerne en solhat eller solbeskyttelse i håret, når du er ude. Uniq One All in One Hair Treatment beskytter både mod UVA- og UVB-stråler.

7. Fugt håret med serum

En serum fedter ikke håret, men giver håret pleje og glans, så det er mere modstandsdygtigt og beskyttet i vind og vejr. En serum som Goldwells Rich Repair indeholder et microPROtec-complex og IntraLidpid, som genopbygger håret og gør det blødt.

Jeg håber at disse syv tips, har givet dig inspiration til, hvordan du kan holde dit farvede hår flot i længere tid, og måske er der et par vaner fra din dagligdag, som skal ændres en smule på? 

Den er god nok