Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Intimsæbe

Friske tips til et underliv i balance

Af Orkla, Intima
Hvor godt styr har du egentlig på dit underliv og dets naturlige balance? En velbalanceret intimzone gør, at du undgår ubehag og irritation.

Hvor godt styr har du egentlig på dit underliv og dets naturlige balance? En velbalanceret intimzone gør, at du undgår ubehag og irritation, men der er mange faktorer, som kan påvirke den og drive den ud af kurs. Det kan f.eks. være menstruation, dit sexliv samt dine personlige plejerutiner. Ved at sikre, at dine plejevaner er bygget på gode, fundamentale sandheder omkring underlivets balance, kan du forebygge en stor del af de gener, som let kan opstå forneden.

Intima guider til et underliv i balance 

I denne artikel finder du vores bedste tips til, hvordan du bedst griber dette an.

1. Bomuldsundertøj er vejen frem

Vi kender godt følelsen af, at man tager smukt undertøj på, som man er glad for og giver øget selvtillid. Dog skal man være meget opmærksom på, at det rigtig pæne undertøj ofte kan være lavet af syntetiske stoffer, som ikke er gode for dit underliv. Bomuld derimod giver din hud mulighed for at ånde, så til hverdagsbrug er det at foretrække i forhold til et afbalanceret underliv – så kan du gemme blonderne til weekenden.

2. Brug sæbe, der matcher underlivets pH-værdi

Hudens generelle pH-værdi ligger omkring de 5, mens dit underlivs pH-værdi er i omegnen af 4. Det lyder måske ikke af meget, men det gør faktisk en forskel i forhold til, hvilken sæbe der er optimal at bruge. En almindelig sæbe vil i langt de fleste tilfælde være for hård ved dit underliv, hvorfor en særlig intimsæbe er essentiel i forhold til at fastholde balancen i skeden. Det kan f.eks. være intimplejesæber fra Intima, som er skånsomme og har pH-værdi, som matcher den i dit underliv, så de bidrager til at holde den naturlige balance.

3. Pas på underlivet med regelmæssige lægetjek

Regelmæssige lægetjek er en vigtig del af at passe godt på dit underliv. Lægen er ekspert i at hjælpe til med at opdage eventuelle celleforandringer eller kønssygdomme, så du kan vide dig mere rolig ved, at du uddelegerer ansvaret.

4. Vær varsom med hårfjerning

Den naturlige kønsbehåring tjener faktisk en meget lavpraktisk funktion. Den er nemlig god til at fange snavs og bakterier, som dermed ikke finder vej til dit underliv. Dog skal man ikke se det som en advarsel imod, at man trimmer håret, hvis det foretrækkes. Man skal bare være opmærksom på, at hårfjerning kan fjerne den naturlige ”barriere”, hvorfor rutinemæssig intimpleje bliver mere vigtig. Desuden kan selve processen skabe irritation og rødme, hvorfor Intima intimpleje med fordel kan bruges både før og efter, man går i gang med skraberen.

5. Få styr på din toiletteknik

Det lyder måske banalt, men det er vigtigt at understrege det alligevel. Når du tørrer dig, så gør det altid fra fronten og bagud. Så sikrer du, at der ikke kommer uvelkomne bakterier i din intimzone og mindsker dermed risikoen for urinvejsinfektioner. Blødt toiletpapir kan ligeledes forhindre unødig irritation af slimhinderne.

6. Pas på dit underliv under menstruation

Under menstruation er et varmt bad altid godt mod ubehag. Man skal dog være opmærksom på, at man ikke bruger de almindelige sæber, men i stedet bruger Intima intimplejesæber, som matcher underlivets pH-værdi. Desuden kan man med fordel have Intima intimservietter med i tasken, så man altid har dem ved hånden, når man skifter bind eller tampon. Desuden skal man altid forsøge at finde tamponer og bind, der har færrest mulige syntetiske stoffer.

7. Undgå trusseindlæg

Indlæg skaber et fugtigt og varmt miljø i dit underliv, som øger risikoen for svamp. Derfor skal man bruge trusseindlæg med færrest mulige syntetiske stoffer, da det øger underlivets egenskab til at ånde. Ikke-åndbare indlæg øger nemlig pH-værdien på huden og ændrer dermed på skedens naturlige balance. Hvis du skal bruge et trusseindlæg, så find derfor altid et med et højt indhold af bomuldsfibre.

8. Undgå infektioner ved sex

Man minimerer den generelle risiko for samlejerelaterede infektioner, hvis man vasker sig med Intima intimplejesæbe både før og efter sex. Hvis du får automatisk tissetrang efter samleje, så er det faktisk rigtig godt for balancen, da det er kroppen svar på at rense ud og genetablere den naturlige balance i underlivet.

Vi håber, at du finder vores guide brugbar i forhold til at  holde dit underliv i balance.

Den er god nok