Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
tør hovedbund eller skæl?

Kender du forskellen på tør hovedbund og skæl?

Af Simone Keller | Frisør og hårekspert
Kløende og irriteret hovedbund med flager der måske skaller er tegn på hovedbundsproblemer, men hvordan finder du ud af, hvordan du skal behandle dem?
Hovedbundsproblemer kan opstå af flere forskellige årsager. I de kolde måneder kan huden udtørre på grund af de kolde temperaturer, dette kan give en tør hovedbund. En tør hovedbund kan også opstå ved brug af forkert shampoo eller ved brug af hue eller anden hovedbeklædning der forhindrer huden i at få nok ilt. 

En tør hovedbund er en tilstand som opstår på overfladen af huden. Der ses ofte en stram og blank hovedbund med hvide flager der drysser herfra. Det behandles ved at bruge milde, plejende og fugtgivende produkter til hovedbunden, som kan behandle den tørre tilstand. 

Shampoo til tør hovedbund og skæl

Af produkter til at behandle tør hovedbund kan jeg anbefale Head & Shoulders Dry Scalp Care eller Philip Kingsleys shampoo til Flaky/itchy Scalp, da de begge har de beroligende og plejende ingredienser i sig, såsom mandelolie der kan behandle de tørre flager. 

Hvis du derimod har skæl, vil det ses som let gullige og fedtede flager, som enten klæber sig fast til hovedbunden eller håret nærmest hovedbunden. Skæl opstår ved en ubalance i cellefornyelsen. En sund hovedbund bruger 3-4 uger på cellefornyelse, men hvis denne fornyelse er ændret, kan der opstå skæl. Skæl er den svamp, som vi alle bærer rundt på i hovedbunden. Normalt afstødes denne svamp celle for celle, men ved ubalance afstødes større flager, som vi kalder for skæl, der ses som de her gullige og fedtede flager. 

Skæl skal behandles med shampoo, som kan bringe hovedbunden i balance igen. Her kan anbefales Dercos Intensiv Shampoo fra Vichy, som er en kur-behandling der bruges to gange ugentligt i fire uger. Denne shampoo skal gerne have lov til at virke i tre minutter, inden den skylles ud. Du kan også bruge Head & Shoulders Anti-dandruff shampoo, som kan bruges dagligt. 

Jeg håber, at du blev lidt klogere på, hvordan du kan se forskel på de to hovedbundslidelser. 
Den er god nok