Opskrift: Nemme juleboller med Maizena

Af Christina Petersen-Bønding | Ernæringsekspert
"Jeg har givet bollerne et twist af jul og rørt kanel og kardomme i dejen, fyldt dem med marcipanremonce og toppet med hakkede mandler og rørsukker"
Opskrift: Nemme juleboller

Duften af nybagte boller er det bedste! Maizenas quickboller gør det nemmere at bage hjemmebagte boller, og du stadigvæk nemt sætte dit eget præg på dem. 

Jeg har givet bollerne et twist af jul og rørt kanel og kardomme i dejen, fyldt dem med den lækreste marcipanremonce og toppet med hakkede mandler, kanel og rørsukker. 


Maizena

Du skal bruge (12 Stk.)

Maizena quickboller

2 tsk. stødt kanel

2 tsk. stødt kardemomme 

Lidt hvedemel 


Topping: 

1 sammenpisket æg

1 spsk. rørsukker

1 spsk. stødt kanel

30g hakkede mandler 


Remonce

50g rørsukker

50g blødt smør

50g marcipan


Fremgangsmåde

Kom 3 ¼ dl lunkent vand i en skål. Tilsæt melet fra maizena quickboller lidt af gangen sammen med kanel og kardemomme. Rør det godt sammen og ælt godt til dejen er smidig. Lad dejen hæve i 25 minutter. 

Ælt rørsukker, blød smør og marcipan sammen til en remonce. 

Når dejen har hæve færdig rulles den ud til et rektangel på et meldrysset bord med en kagerulle. Dejen skæres i 12 lige store firkanter. En remonce klump kommes i midten af bolledejen og hjørnerne foldes ind over og samles, så dejen lukker tæt om remoncen. Bollerne ligges på en bageplade med bagepapir med foldesiden ned af. Bollerne efterhæver i 25 minutter.


Kanel, rørsukker og de hakkede mangler røres sammen. Bollerne smøres med æg og toppes mel kanelsukkerblandingen. Bollerne bages i ovnen i en 200 grader almindelig ovn i ca. 15 minutter. De er færdige når de er let gyldne på toppen.

Den er god nok