Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Mascara

Mascara - Den ultimative guide til lange, fyldige vipper

Af Camilla Klarskov
Vi guider dig igennem mascarajunglen, og giver dig tips til at opnå bambivipper. Du kan også læse hvad du IKKE skal gøre når du lægger mascara!

Mascara står for mange som det vigtigste element i makeuppen, og termen ”bambivipper” bruges ofte til at beskrive, hvordan vi helst så vores vipper tage sig ud. Vi vil med andre ord have lange og fyldige vipper med et smukt svaj, der åbner og indrammer øjet på én og samme tid – og netop derfor er flere af os på konstant jagt efter den perfekte mascara.

I den anledning har jeg i dag testet et udvalg af gode mascaraer – alle til endnu bedre priser! Jeg har nemlig selv brugt flere år på at finde den ultimative mascara-rutine, og de mange erfaringer, som jeg har gjort mig undervejs, er nu kogt ned til seks brugbare råd til, hvordan man kan opnå de fine bambivipper og med hvilke produkter. 


Brug en øjenvippebukker – men brug den korrekt! 

Du har med garanti hørt om øjenvippebukkeren, så dette råd kommer næppe bag på dig. Men det sker altså, at vippebukkeren bruges forkert, og det har ført til skrækhistorier om knækkede og beskadigede øjenvipper.

Faktum er dog, at der ikke er grund til at bekymre sig ved brug af en øjenvippebukker – hvis blot du bruger den korrekt! Følg disse tre råd: 

  • Vælg en bukker, som har en lille ”gummipude” påsat, således at det ikke er to metalflader, der klemmer sammen om øjenvipperne. Eksempelvis denne fra Brushworks.  
  • Klem aldrig hårdt sammen om vipperne i lang tid. Klem i stedet forsigtigt og giv slip igen. Du opnår det bedste resultat ved at klemme forsigtigt på vipperne flere forskellige steder, og altså ikke kun midt på (et vippebuk på 90° ser hverken pænt eller naturligt ud). Du kan for eksempel starte med at give et forsigtigt klem helt inde ved roden af vipperne, og så flytte bukkeren lidt længere væk fra roden; gentag, indtil du har den bue på vipperne, som du ønsker.
  • Og sidst (men ikke mindst!) skal du aldrig bukke dine vipper efter at have påført mascara – gør det altid inden! Brug en vandfast mascara

Vandfast mascara deler vandene: nogle elsker den og andre afskyr den. For mig selv blev vandfast mascara mine vippers redning, da jeg fandt ud af, at udelukkende vandfaste formuleringer holder buen fra vippebukkeren.

Så hvis du ligesom jeg er den ”heldige” indehaver af øjenvipper, der konsekvent stritter ligeud, synes jeg, du skal give en vandfast mascara (i kombination med en øjenvippebukker) et skud. Men husk, at vandfast mascara kan være en – beklager sproget – pain in the ass at få af, hvis ikke man bruger en øjenmakeupfjerner med olie (OBS, hvis I har sådan en på websitet, kan I jo evt. linke til den).


Drop det mest udbredte mascara-tip

Har du nogensinde hørt eller læst, at du skal påføre et lag mascara, lade det tørre og så påføre et mere? Hvis du har afprøvet det og opnået perfekte bambivipper, vil jeg gerne starte med at ønske dig tillykke – så er du en af de få, der rent faktisk har gavn af dette råd. Mange af os andre vil ved at lade mascaraen tørre helt ind, inden vi påfører et ekstra lag, ende op med sammenfiltrede, klumpede vipper, hvilket (for flertallet i hvert fald) ikke var hensigten. 

Hvis du ønsker at opbygge mere volumen på dine vipper, bør du i stedet påføre flere lag, imens det første lag stadig er vådt. På denne måde undgår du edderkoppebens-lignende øjenvipper.


Sådan adskilles vipperne nemt

Hvis det alligevel er sket, at dine øjenvipper har filtret sig sammen i klumper, kan du med en relativt enkel metode få dem adskilt igen – og så endda med et redskab, du sikkert allerede har lige ved hånden. Selvom en pincet ikke er noget, vi traditionelt føler os bekvemme med at have tæt på øjet, er dens spidse ender fænomenale til at adskille sammenklumpede vipper. Selv er jeg virkelig glad for præcisionspincetten i dette øjenbrynskit fra Real Techniques, som er blevet en fast del af min mascara-rutine. Men husk nu at være forsigtig!


Sådan fjernes mascara fra øjenlåget

Vi har alle oplevet at ramme ved siden af og ende op med mindre flatterende mascaraklatter rundt om øjet. Der findes en tommelfingerregel til lettest at få fjernet disse pletter, uden at komme til at tvære det endnu mere ud: Vent med at fjerne klatten med en vatpind, indtil den er tørret ind. (Bruger du vandfast mascara, bør du dog fjerne den med det samme)


Plej og styrk dine vipper med et serum

Ligesom din foundation sidder pænere, hvis du har sørget for at pleje din hud, vil dine vipper også blive smukkere og stærkere, hvis du plejer dem. Der er kommet en del sera på markedet, hvoriblandt Revitalash og M2 er blevet ekstremt populære. En del af disse sera ligger i den dyrere ende af skalaen, men heldigvis er der også kommet mere prisvenlige produkter på hylderne. Jeg har i en periode testet øjenvippeserummet fra ProLash, og selvom jeg var meget skeptisk på forhånd, kan jeg til min store overraskelse se en markant forbedring af mine vipper, som der både er kommet flere af og med mere længde.Tre gode mascaraer fra Luxplus

Jeg har efterhånden testet mig igennem en del mascaraer, og selvom mascarapræferencer kan variere meget fra person til person, har jeg fundet tre favoritter, som jeg også ved, at jeg deler med mange andre. Dem kan du læse lidt nærmere om her:


Mascara med masser af volumen

L’Oreal laver i min optik nogle af de bedste mascaraer på markedet – både blandt de billigere og dyrere alternativer. Volume Million Lashes er blevet en fast favorit, fordi den i min optik kan det hele: den separerer vipperne, og så giver den en masse volumen. Jeg har ejet både den almindelige og den vandfaste version, og kan anbefale begge alt efter din egen præference. 


Den alsidige mascara

Er du ude efter en mascara, der separerer dine vipper og giver dem masser af længde, skal du prøve den superpopulære Lash Sensational Mascara fra Maybelline. Det bedste ved denne mascara er, at du både kan opnå et supernaturligt look, men også kan opbygge volumen, hvis du giver dine vipper flere lag. 


Den længdegivende og billige mascara

Covergirl er et kæmpestort navn på det amerikanske marked, men ikke så udbredt herhjemme. Og det er virkelig en skam, når man først har prøvet deres produkter, herunder denne Lash Exact Waterproof Mascara, der uden tvivl er blevet min nye favorit. Denne mascara giver ekstremt god længde og adskiller vipperne, så man opnår et supernaturligt bambi-look. Og det bedste af det hele? Du kan få den til kun 29 (!) kr. på Luxplus! 

Den er god nok