Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
intimsæbe

Hvorfor er intimpleje vigtigt for dig?

Af Orkla, Intima
Det virker måske trivielt at snakke om, hvordan man vasker og plejer sig rigtig forneden. Det var da noget man lærte, da man var barn, ikke?

Det virker måske trivielt at snakke om, hvordan man vasker og plejer sig rigtig forneden. Det var da noget man lærte, da man var barn, ikke? Sådan er det sikkert for de fleste, men det er ikke alle, hvor intimpleje rutinerne sidder på rygraden. Desuden har vaner og rutiner det med at ændre sig gradvist over tid, hvorfor man kan komme en smule på afveje i forhold til, hvad den optimale tilgang er.

Når det kommer til intimpleje, så er det vigtigt at huske, at den intime zone er et mere sart hudområde og har en lavere pH-værdi end resten af kroppen, hvorfor den kræver en mere tilpasset pleje. Intimpleje handler bl.a. om at bevare den naturlige pH balance og undgå, at området irriteres unødvendigt. Da det er et vigtigt punkt i forhold til kroppens overordnede hygiejne, så har vi sammensat en guide, der er nem at følge og give dig de mest elementære overvejelser, som du bør tage stilling til.

Gode råd fra Intima:

Kan jeg bruge almindelig sæbe eller showergel?

Du kan få et hav af kropssæber og showergels, som slår sig på at være skånsomme, parfumefri og alt muligt andet. Det er lige efter bogen, når du skal vaske din krop, men det er dog langt fra optimalt, når du skal vaske dig forneden. Kroppen er nemlig skruet således sammen, at kemien er noget anderledes i den intime zone i forhold til den resterende del.

Hvis du husker tilbage til kemitimerne i folkeskolen, så husker du måske begrebet pH-værdi, som er måling af surhedsgrad eller alkaliet. I kroppens tilfælde handler det om syre-basebalancen i din krop. Her husker du måske, at den neutrale pH i kemitimerne hed 7, mens en balanceret hud trives godt med at have en pH-værdi omkring 5 – altså lidt sur. Almindelig kropsæbe har en pH-værdi omkring 7, hvilket er fint for os at vaske kroppen i.

Udfordringen ligger i, at din skede har en noget lavere pH-værdi på omkring 4. Hvis du bruger en almindelig sæbe i intimzonen, kan miljøet omkring skeden komme i ubalance, hvorfor det kræver en særlig sæbe, som kan matche pH-værdien.

Det kan du med Intimsæbe fra Intima. Her findes nemlig en bred vifte at produkter, med tilpasset pH værdi på 4-5 og er således designet til at hjælpe dig med at fastholde balancen i din intimzone. 

Hvad sker der, når underlivet kommer ud af balance?

Hvis uheldet skulle være ude og ubalance opstår, vil du typisk opleve gener som kløe, irritation og evt. svie i underlivet. 

Men hvorfor forekommer denne ubalance så? Som førnævnt, så kan det være i forbindelse med, at man simpelthen bruger en sæbe, som er for skrap – nemlig med en for høj pH-værdi. Dog kan det faktisk også komme af, at du er for grundig med din intimvask. Vasker man sig for meget og dermed overdriver intimvasken, så kan det også forstyrre den naturlige balance, der findes i vores krop – og dermed også i den intime zone. Desuden kan det komme ved, at man tørrer sig for hårdhændet mellem benene efter vask, da det kan gøre huden sart. Her mindsker man irritation omkring de sarte områder, hvis man blot dupper sig tør efter et bad.

Hvad er de bedste forudsætninger for et underliv i balance?

En god forudsætning for et balanceret underliv, fås ved at bruge intimsæbe, som er designet til et af de mest intime steder på din krop. Derfor skal man altid vælge en intimsæbe, så du er sikker på, at du giver den bedst mulige hjælp til din intime zone.

Med Intima intimplejeprodukter får du netop dette. Det er tilpassede produkter, som er ideelle til daglig vask af intimområdet, da de er milde mod huden med lav pH værdi så du behøver at bekymre dig.

Den er god nok