Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Graviditetstests

Graviditetstest - få svar med det samme

Af Mai Hvass | Kosmetiker
Prøver du at blive gravid, eller ønsker du blot, at få bekræftet at du ikke er det, så har vi en række effektive og let anvendelige tests

Prøver du at blive gravid, eller ønsker du blot, at få bekræfte at du ikke er det, så har vi her på siden en række effektive og let anvendelige graviditetstest som du let og enkelt kan bruge i hjemmets trygge rammer, hvor du får svar inden for få minutter. 

Hvordan virker en graviditetstest

Når du benytter en graviditetstest, kan den aflæse om du er gravid eller ej ved hjælp af gravitetshormet hCG, som kan måles via urinen. Hormonet  hCGbliver dannet i en kvindes moderkage. Hvis testen tages for tidligt, eventuelt før den missede menstruation, kan du måske opleve, at din test vil fortælle dig at du ikke er gravid selvom du er det. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på dette meget tidligt i forløbet, når du har mistanke om eventuel graviditet. 

Hvordan skal du bruge en graviditetstest?

Det er bedst at tage din graviditetstest om morgenen, da koncentrationen af hCG hormonet  vil være mere koncentreret, første gang du skal tisse efter din nattesøvn. Skulle du have en cyklus, som strækker sig over mere end 28 dage mellem menstruationerne, så er det en god ide, at vente med at tage din graviditetstest til den dag du forventer at få din menstruation.

Første dag, hvor din forventede menstruation udebliver, skal du bruge din graviditetstest om morgenen. Det er super nemt og enkelt at bruge en test, og tager ikke mere end et par minutter, før du har fået svar. Alt du skal gøre er at aftage den lille hætte på graviditetsstaven, lad herefter urinen ramme staven, sæt hætten på igen og vent i 3 minutter. Når de 3 minutter er gået, vil du kunne aflæse dit resultat. Er du ikke gravid, vil der forekomme én streg og er du gravid, vil der forekomme to streger i aflæsningsfeltet. 

ValMed - en dansk favorit 

Har du ikke fundet et mærke, som du har tiltro til endnu, så vil vi anbefale dig at lægge en graviditetstest fra ValMed i kurven. ValMeds graviditetstests er kåret som en bestseller i Danmark, både på grund af den hygiejniske, enkle og nemme måde at tage testen på, men også da testen aflæser resultatet med 99,7% korrekthed. 

Her på Luxplus finder du alt du skal bruge, for at klarlægge om du er gravid eller ej og så endda på en super nem, hygiejnisk og hurtig måde.  


Den er god nok