Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
dupes

Dupes - Budget vs. Luksus

Af beautyekspert Camilla klarskov
I en stor verden af beautyprodukter, hvordan vælger man så mellem to produkter, der næsten er identiske, og hænger pris altid sammen med kvalitet?

Markedet af skønhedsprodukter er spændende og stærkt vanedannende at gå på jagt i – men også stort og uoverskueligt. For hvordan vælger man mellem to produkter, der næsten er identiske, og hænger pris altid sammen med kvalitet? Det har jeg undersøgt indenfor makeupapplikator-kategoriens mest hypede produkttyper, hvor jeg har testet, hvilken børste, der flottest fordeler highlight, lægger den skarpeste contour, og selvfølgelig om en prisvenlig beautyblender-dupe virkelig kan præstere på niveau med den dyrere, originale variant. 


Fan brush

Hvis du endnu ikke har set en fan brush, vil jeg opfordre dig til at tage et godt kig. Denne type børste er på alvorlig fremmarch i skønhedsbranchen, og er muligvis den nyeste trend, når det kommer til makeupapplikatorer. Det hænger sammen med, at highlighter-produkter er kraftigt hypede i disse tider, og bedst påføres med – you guessed it – en fan brush. Jeg har testet to af de viftelignende (deraf navnet) børster fra henholdsvis Bellápiere Cosmetics og MUA Makeup Academy, der ved første øjekast ligner hinanden. 


Den billigere børste fra MUA er dog bredere og en smule tykkere end den dyrere version fra Bellápiere, og selvom begge børster føles utroligt bløde mod huden, er Bellápiere-børsten nemmere at arbejde med. Det skyldes, at børstehovedet er mindre, og dermed lettere fordeler produktet præcist, og samtidig blender børsten fra Bellápiere let som en leg, hvorimod MUA-børsten kræver mere arbejde. Altså fejler børsten fra MUA i udgangspunktet ikke noget – Bellápiere-børsten præsterer bare en tand bedre.  Beauty blender

Makeup-svampen – også kendt som beautyblenderen, der stammer fra navnet på den originale æggeformede svamp – er nok de seneste års største sensation, når det kommer til makeup-applikatorer. At bruge makeupsvampe har egentlig været udbredt blandt makeupartister i årtier, men den helt særlige form og tekstur på svampen fra The Original Beautyblender er så ideel til at fordele alt fra foundation, contour og concealer til pudder, at den har lagt skønhedsverdenen ned. Basics har lanceret en svamp til en brøkdel af prisen på den originale beautyblender, og jeg har testet, om der er lige så stor forskel i kvalitet, som der er i pris.  


Når det kommer til udseendet, er det ikke svært at se forskel på de to. Både i tør og i fugtig tilstand er Basics-svampen større og mere rund i formen end beautyblenderen. Den største forskel på de to er dog teksturen: hvor beautyblenderen er meget blød og smidig, er Basics-svampen ekstremt hård og derfor sværere at anvende i ansigtets kroge, såsom øjenkroge og næsefløje. Altså er The Original Beautyblender klart nemmest at arbejde med og den svamp, der føles mest behagelig i ansigtet. Men selvom beautyblenderen vinder på komfort, giver svampen fra Basics faktisk et mindst lige så pænt og naturligt resultat, når det kommer til det endelige look. Så hvis du er parat til hoste op med pengene for at få den mest luksuriøse oplevelse, skal du helt klart vælge The Original Beautyblender, som også er min personlige favorit. Går du derimod udelukkende op i det endelige resultat, kan du lige så godt vælge Basics-svampen – og så gemme pengene til bankbogen (…eller en ny, lækker læbestift).
Contour brush

Flade, smalle børster er blevet sindssygt populære til at påføre knivskarp contour langs kindbenene, og det synes, at der konstant kommer nye varianter på markedet. To af dem kommer fra Real Techniques og Revolution Makeup, og disse børster ligner endda hinanden så meget, at man næsten ikke kan se forskel. Det gælder både det smukke look af rosaguld skaft og hvide børstehår, men også selve børstehovederne er så godt som identiske i form og størrelse. Er der tale om en direkte kopi? 


Selvom børsterne ligner hinanden til forveksling, præsterer Real Techniques bedre end Revolution. Kun minimalt, når det kommer til selve applikationen, hvor begge børster gør et godt, præcist stykke arbejde, på trods af, at Real Techniques er en smule nemmere at håndtere. Men hvor Real Techniques for alvor udmærker sig fra Revolution, er ved dens evne til at blende contour-produktet ud. Dette skyldes egentlig ikke, at Revolution-børsten blender dårligt, men nærmere, at Real Techniques blender exceptionelt godt – også sammenlignet med alle andre contourbørster, jeg nogensinde har testet. Så hvilken skal man vælge? Børsten fra Revolution er en ganske anstændig og fin børste til formålet, men Real Techniques har skabt så god en børste, at jeg bliver nødt til at anbefale den.  

Den er god nok