Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Undgå dårlig ånde

Dårlig ånde? Sådan undgår du det

Af Oral-B
Læs hvad der forårsager dårlig ånde og vigtigst af alt: Hvordan du undgår det.

Dårlig ånde er noget de fleste oplever, selv de personer, som ikke vil indrømme det. Mens kronisk dårlig ånde (også kendt som halitosis) kan skyldes mere alvorlige årsager, er det relativt nemt at forebygge forbigående dårlig ånde med god mundhygiejne.

Hvad forårsager dårlig ånde?

I de fleste tilfælde skyldes dårlig ånde tilstedeværelsen af bakterier i munden. Bakterier kan dannes på tungen, når du glemmer at børste korrekt, bliver dehydreret eller får tør mund pga. medicin, der reducerer din spytproduktion. Du kan dog følge disse trin som en hjælp til at holde din tunge fri for bakterier og din ånde frisk.

Sådan beskytter du dig mod dårlig ånde

  • Børst dine tænder i to minutter to gange om dagen med en Oral-B el-tandbørste for at fjerne plakbakterier. Følg op med en god tungebørstning. Vær særligt opmærksom på bagsiden af din tunge, hvor du finder de fleste lugtfremkaldende bakterier.
  • Brug tandtråd effektivt som en hjælp til at fjerne fødevarepartikler. Hvis det er svært at nå de bagerste tænder, kan det være en hjælp at bruge en tandtrådsholder. 
  • Afslut din rutine med et mundskyllemiddel, der forebygger dårlig ånde for at holde din mund frisk.
  • Drik rigelige mængder vand for at holde dig hydreret. Hvor meget vand, du skal drikke, vil variere baseret på dit daglige aktivitetsniveau, og om du tager medicin, der udtørrer din mund.
  • Tyg sukkerfrit tyggegummi for at stimulere spytproduktionen. En mintpastil er en midlertidig men mindre anbefalet metode til opfriskning af din ånde, da den vil efterlade en sukkerbelægning.
  • Kronisk dårlig ånde kan være et symptom på en mere alvorlig tilstand, så du bør henvende dig til en tandlæge eller en læge.
  • Lær hvilke fødevarer, der kan forårsage dårlig ånde.
  • Overvej at begrænse adfærd, der kan forværre dårlig ånde, såsom alkoholindtagelse eller rygning.

Oral-B el-tandbørster fjerner usikkerheden ved at sikre, at dine tænder renses grundigt hver dag. Klar til at skifte over?

Find den rigtige Oral-B el-tandbørste for dig her.

KILDE: 1 http://www.dentalcare.com/en-US/dental-education/continuing-education/ce410/ce410.aspx?ModuleName=coursecontent&PartID=2&SectionID=13


Den er god nok