Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Skrabere og barberskum

Barbering – 9 tips til blød, glat hud!

Af Camilla Klarskov
Camilla giver dig tips til, hvordan du opnår den perfekte barbering, så du bliver fuldstændig bikiniklar! Slut med indgroede hår og knopper - ja tak!

Hvad end du fjerner hår fra ben, armhuler, bikiniområdet, noget helt fjerde eller slet ikke, så har du næsten garanteret stiftet bekendtskab med skraberen på et eller andet tidspunkt. Og det er om muligt også det mest populære – eller i hvert fald mest udbredte – valg, når det kommer til hårfjerning. Skraberens største fordel er, at den er let at bruge, giver resultat med det samme og er helt smertefri. Ulempen ved skraberen er til gengæld risikoen for indgroede hår, irritation af huden og sår, og selvfølgelig at hårene hurtigt vokser ud igen. 

Hvordan du kan undgå at rende ind i disse problemer, vil vi kigge nærmere på i dag, hvor vi giver dig ni gode tips til en sikker, smuk barbering!

Vejen til silkeblød og knopfri hud starter med det vigtigste: En ny, ren og skarp skraber. Investér i en ordentlig skraber, sørg for at rengøre og tørre den efter brug, og smid den ud, så snart den begynder at blive sløv – som hovedregel bør du udskifte din skraber efter cirka fem barberinger. Engangsskrabertrioen Venus Tropical fra Gillette er oplagte at have med på ferien, da de hver holder til flere barberinger, er tilført aloe vera og har et solidt skaft, som gør dem supernemme at arbejde med. Barbering

  • Har håret vokset sig langt siden sidste barbering, kan det være en fordel at trimme det med en saks, inden du hopper i bad, så du ikke behøver at gå over området med skraberen unødvendigt mange gange. Pas dog på med at klippe det helt kort, da små, hårdføre stubbe kan være vanskelige (og smertefulde!) at barbere væk. Cirka 0,5-1 cm burde være perfekt, men prøv dig frem.
  • Start altid med at blødgøre hårene – og nej, et hurtigt skyl er ikke nok. Lad gerne hårene være våde i nogle minutter, inden du svinger skraberen – dette gør særligt en forskel i bikiniområdet og i armhulerne, hvor hårene typisk vokser kraftigere ud. 
  • Sørg samtidig for at rengøre det område, der skal barberes, på forhånd, så der ikke er unødvendigt mange bakterier, der kan krybe ind i porer eller eventuelle snitsår. Det giver sig selv, at bikiniområdet er et særligt udsat sted, som altså skal være helt rent, inden det kommer i kontakt med barberbladet. 
  • Når hårene er blevet blødgjort af det varme vand, er det en god ide at anvende en skum. Skummen sikrer dig, at du ikke har misset nogle områder, og samtidig hjælper den skraberen med nemmere at glide henover huden. Har du følsom hud eller skal du barbere dig i bikiniområdet, er barbercremerne fra ShaveSafe det absolutte go-to! Der findes både en variant til normal og til sensitiv hud, som begge er antibakterielle og helt uden parfume samt parabener, hvilket forebygger knopper og betændte, indgroede hår. 
  • Har du problemer med indgroede hår, er det desuden en god ide at eksfoliere området regelmæssigt. Det kan hjælpe med at befri hår, der gror under huden, men du bør selvfølgelig være nænsom, særligt sarte steder som bikiniområdet. 
  • Når du endelig har forberedt både hud og hår, er det tid til at gå i gang med skraberen. Husk at du arbejder med knive; det siger sig selv, at du skal være forsigtig og tage den med ro. Så få og rolige strøg med skraberen som muligt er klart værd at stræbe efter! Hvorvidt du vil barbere med eller mod hårene, er op til dig og hvordan din hud reagerer på hårfjerningen – det tætteste og glatteste resultat kommer af at barbere mod hårretningen, men at barbere med hårdretningen er mere nænsomt, og kan derfor være den bedste løsning, hvis du har tendens til indgroede hår eller irriteret hud.
  • Når du er færdig med skraberen, er det vigtigt at skylle godt efter – evt. med koldt vand, der lukker porerne, så skidt og bakterier får sværere ved at trænge ind i huden. Tør huden forsigtigt, og gå gerne efter med en mild fugtighedscreme uden parfume. 
  • Det er klart bedst for din hud at vente nogle dage med næste barbering, indtil hårene er groet et stykke ud, da det er sværere at skrabe små stubbe væk, hvilket typisk vil medføre sår og irriteret hud. Det er desværre ulempen ved skraberen, at resultatet kun er meget tidsbegrænset! Hvis du ønsker mere holdbare resultater med skraberen, kan jeg på det kraftigste anbefale at kombinere med en IPL, som er et laserapparat til permanent hårfjerning. Jeg døjede selv med indgroede hår, indtil jeg begyndte at bruge laser. Siden da har jeg ikke haft problemer med hverken knopper eller irritation, da hårene enten er helt forsvundet eller blevet finere (og dermed nemmere at fjerne). En IPL-maskine er selvfølgelig lidt af en investering – men for mig selv kan jeg kun sige, at det er et af de bedste køb, jeg nogensinde har lavet! 
Den er god nok