Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Banana powder og setting powder

Banana Powder eller setting powder - Hvad skal du vælge?

Af blogger Camilla Vingaard
Hvad bruger man banana powder og setting powder til? Og hvilken skal du vælge? Blogger Camilla guider dig gennem den transparente pudderjungle.

Er du træt af mørke rande under øjnene og rødme i ansigtet, der kan ses selvom du har brugt både foundation og pudder? Vil du gerne slippe for mørke rande og en hud der ser fedtet og skinnende ud? Vil du gerne highlighte dit ansigt, som Kim Kardashian gør det? Alt dette kan du opnå ved at bruge enten setting eller banana powder. Det er i sandhed kosmetikindustriens gave til mennesket, og i særdeleshed kvinder. 


Hvad er banana powder

En bananpudder er en pudder, der løfter huden kunstigt og giver en lækker glød. Bananpudderen bruges som en setting powder. I stedet for at være hvid/transparent, så er den gulig i tonen – deraf navnet ’bananpudder’ – og passer til alle farver og hudtoner. Det virker måske mærkeligt, at pudderen er gul. Men den går ind og korrigerer din hudfarve, og neutraliserer de mørke rande under øjnene, og rødme i huden. 

Personligt er jeg ret vild med bananpudderen fra W7. Emballagen den kommer i, gør det nemt at holde styr på pudderen. Da det er en løs pudder kan det godt drysse en del. W7 er også til den prisbevidste makeupkøber, og er derfor både god og billig! 


Sådan bruger du banana powder

Jeg vil anbefale, at du enten bruger en løshåret makeupbørste eller en makeupsvamp/beautyblender til at påføre pudderen. Hvis du vil give dit ansigt lidt struktur, og lave lidt let contour, er det en rigtig god idé at duppe pudderen under øjnene, dels for at undgå at din concealer og foundation kommer til at klatte, og dels for at lysne dine kindben op, og få eventuelle fine linjer til at synes mindre. Herudover kan du duppe pudderen på huden under dine kindben, og hvor du ellers vil "sette" din makeup, så den holder hele dagen. 

Den gule nuance i pudderen, mindsker synligheden af mørke rande under øjnene, og kan få dig til at se mindre træt ud. Herudover kan du bruge bananpudderen på din næseryg og i panden, for at give dit ansigt lidt struktur. Den lyse næseryg, vil også få din næse til at synes smallere. 


  1. Dup en god mængde pudder på de områder, du gerne vil fremhæve eller lysne
  2. Lad banana powderen sidde i ca 10 minutter, og lad den "bake"
  3. Børst derefter resten af pudderen væk med en blød børste, og din hud vil være flot highlightet og sat. Du vil samtidig kunne se, at dit ansigt har fået et ”kunstigt” løft af den lækre glødende bananpudder. 


Har du fedtet eller olieret hud, og er du på udkig efter noget der kan gøre dit look mere mat? Så er det istedet en transparent setting pudder, du er på udkig efter! 

Hvilken setting powder skal du bruge? 

Til min lyse hud, har jeg erfaret at den transparente pudder fra MUA Makeup Academy ofte egner sig bedst. Den helt hvide tone, passer rigtig godt til min hudtone, når jeg samtidig vil have den skal highlighte. Setting powder bruges også som ’baking powder’, altså til at "bage" makeuppen, så den holder hele dagen. Den fungerer lidt ligesom bananpudderen, den giver bare ingen glød, men sørger til gengæld for at holde huden mat hele dagen. Nogle gange kan en bananpudder godt blive for ”mørk” til mig, fordi jeg er så bleg, så den kan ses for tydeligt. Altså der er for stor kontrast mellem bananpudderen og min egen hudtone. Derfor er jeg størst tilhænger af en transparent pudder der ’bager’ lidt. 


Fremgangsmåden når man bruger en transparent pudder, er præcis den samme, som når du bruger bananpudder. 

  1. Dup pudderen på de steder, hvor du ønsker at highlighte eller bake
  2. Lad det sidde i 5 – 10 minutter
  3. Børst derefter det overskydende pudder væk med en blød børste. 


Uanset om du vælger en banana powder eller en setting powder, vil du få en makeup, der holder hele dagen! 


Den er god nok