Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
kollagen

Alt du skal vide om Kollagen

Af Merna Al Murady | Farmakonom
Du har nok hørt om kollagen? Det er nemlig en hudplejeingrediens, du ikke kommer uden om, hvis du ønsker at opretholde hudens smidighed og fasthed.

Er du klar til at give din hud lidt kærlig opmærksomhed? Så lad os introducere kollagen - din huds nye bedste ven! Denne vidunderlige ingrediens har for længst taget skønhedsverdenen med storm, og vi er her for at afsløre hemmelighederne bag dens magiske evner. Så læn dig tilbage og lad os tage dig med på en rejse ind i kollagenets fantastiske univers, hvor strålende hud er det ultimative mål.

Fordele

 • Reducerer dybden af rynker 

 • Øger hudens fasthed og glød 

 • Får huden til at fremstå mere ungdommelig 

 • Stærke knogler og muskler 

 • Smukt og glansfyldt hår og negle 

 • Smidige led 

Hvad er kollagen og hvad er det lavet af?

Kollagen er et stof kroppen danner. Det er et protein, som består af flere slags aminosyrer. Der findes 6 slags kollagentyper I kroppen. Kollagen 1 og 3 findes i hud, knogler, og muskler. Kollagen 2 findes I forskellige brusk og led. De aminosyrer som er mest dominante, er glycin, hydroxyprolin og prolin. 

Hvad er kollagen godt for? 

Kollagen ansvarlig for at opretholde hudens struktur og elasticitet. Med alderen falder kroppens naturlige produktion af kollagen, hvilket resulterer i tab af hudens fasthed og forekomsten af fine linjer og rynker. Ved at tilføje kollagen til din hudplejerutine kan du genopbygge og styrke hudens bindevæv, hvilket giver dig en glattere, fastere og mere ungdommelig hud. Udover sin anti-aging effekt har kollagen også en fugtgivende virkning, der forbedrer hudens hydrering og giver en strålende glød. Så hvis du ønsker at bevare en sund og ungdommelig hud, er kollagen den ultimative nøgle til at låse op for en strålende og forfrisket udstråling. Og hvis du ønsker at gøre noget aktivt for at minimere rynker, fine linjer mm, så kan du tilføje huden kollagen i form af kosttilskud og  hudpleje. 

Kollagenmangel

Kollagen opbygger hud, hår negle, knogler og brusk. Når huden begynder at rynke, eller at man oplever cellulite, muskel og ledsmerter så kan det indikere, at man mangler kollagen. Allerede I en alder af 25-35, begynder kroppen at nedbryde den kollagen som man har.

Kollagen i kosttilskud

Kollagen findes i forskellige former for kosttilskud. Man kan få det som kollagenkapsler, i flydende form eller som kollagenpulver. Hvis man slider sine led, grundet meget aktivitet så er kollagen tilskud en rigtig god ide at supplere med. Det hjælper på hvis man ønsker at tage sig af sit indre og ydre. Hvilken form for kollagen du skal vælge, afhænger af dine personlige præferencer.

Hvor meget kollagen om dagen?

Det anbefales at tage 5-10 gram kollagen dagligt- dette kan dog varier alt efter hvilken slags form som man vælger. Når man vælger at investere I kollagen, så er det en god ide, at købe kollagen tilskud med C-vitamin, da C-vitamin er vigtig i kollagensyntesen. 

Hvor lang tid tager det, at se resultater med kollagenkosttilskud?

For at opnå resultat, så skal du tage kollagen i mindst 3 måneder. Du kan sagtens tage kollagen året rundt. 

Godt at vide

 • Hvis man ønsker at opretholde kollagen, så er det en god idé med regelmæssig motion 

 • Brug SPF for at undgå UV stråler, da det kan skade kollagenet som man har 

 • Nikotin gør huden tyndere, og dermed er der større risiko for at huden ældes før tid 

 • Kollagenproduktion kan boostet gennem visse fødevarer, fx skaldyr, kød og fjerkræ 

 • C-vitamin er vigtig for kollagensyntesen, og er derfor godt at indtage ved siden af kollagenet

Kollagen i hudpleje

Der findes en del hudpleje, som indeholder kollagen. Dog er det oftest også med andre ingredienser end kun kollagen, da kollagen molekylet er for store til at penetere hudens barrier. 

Kollagen i cremer 

Kollagencremer er blevet mere udbredt gennem de seneste år. Det er en god ide, at kigge efter cremer som indeholder A-vitamin, da det er en god cocktail når man blander det med kollagen. Det fugter huden, og gøre den mere spændstig, og fast. 

Kollagen i serum

Et serum er tyndere i konsistensen, dog trænger den længere ned I huden end en creme. Det er en god ide, at vælge en serum, som indeholder C-vitamin, da det hjælper på produktionen af kollagen. 

Udforsk vores udvalg af hudpleje med kollagen lige her 👉

Den er god nok