Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Alt du skal vide om Azelainsyre

Alt du skal vide om Azelainsyre

Af Merna Al Murady | Farmakonom
Har du hørt om Azelainsyre? Denne syre har været lidt under radaren, på trods af at den har meget at byde på for dig med uren hud.

Du kender sikkert allerede hyaluronsyre og salicylsyre, men har du hørt om azelainsyre? Sandsynligvis ikke, for af en eller anden grund er azelainsyre en noget overset spiller, når det kommer til dermatologisk hudpleje. Og det er ærgerligt, for azelainsyre har meget at byde på, især når det kommer til akne og betændelse. Her kan du læse mere om azelainsyre og finde ud af, hvorfor du bør integrere den i din hudplejerutine.

Hvad er Azelainsyre?

Azelainsyre, også kendt som azelainsyre, er en mild eksfolierende syre, der kan bruges til hudpleje. I høje koncentrationer (15-20 %) bruges azelainsyre som medicin til behandling af rosacea og acne, men i mindre koncentrationer kan den også bruges i håndkøb hudpleje. Du kan derfor sagtens købe hudplejeprodukter i håndkøb, der indeholder lave koncentrationer af azelainsyre og det kan være en fordel for dem, der ønsker at holde akne og betændelse nede i det daglige.

Fordele

  • Reducerer inflammation
  • Reducerer hyperpigmentering
  • Efterlader huden glattere og blødere
  • Bekæmper akne

Hvordan virker azelainsyre?

Azelainsyre virker som en leave-on exfoliant, der renser hudens overflade. Azelainsyre er en af ​​de mildere syrer, der kan bruges på alle hudtyper. Azelainsyre har en antioxidant effekt, som er med til at modvirke faktorer, der kan give sensibilisering og rødme på huden. Syren renser tilstoppede porer og hjælper derfor med at forfine hudens overflade. Azelainsyre virker derfor både plejende/behandler og forebyggende.

Velegnet til ...

Azelainsyre er godt til dem, der lider af rosacea og/eller akne og til dem, der ønsker en glattere hudoverflade.

Anvendelse

Når du bruger produkter med azelainsyre, er det vigtigt, at du gradvist øger dosis. Hvis du har følsom eller følsom hud, skal du først teste produktet på et begrænset område af huden. Når din hud har vænnet sig til produktet, kan du bruge azelainsyre dagligt.

Godt at vide

Azelainsyre er en af ​​de mildere syrer, hvorfor de færreste oplever ubehag ved brugen. Vi har dog stadig at gøre med en syre, hvorfor du kan opleve noget hudirritation i starten.

Der findes en række forskellige typer produkter, der indeholder azelainsyre. Syren kan være lidt svær at emulgere med andre ingredienser, og derfor kan konsistensen af ​​nogle produkter virke grynet. Dette påvirker ikke nødvendigvis effektiviteten af ​​azelainsyren.

Den er god nok