Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Hvilken undertone har min hud?

Hvilken undertone har min hud?

Af Camilla Svensson
Matcher din splinternye foundation ikke med din undertone? Kender du overhovedet din undertone? Hvis ikke, så læs med her!

Du kender det sikkert... Du har lige købt en ny foundation, som du er ihærdig efter at bruge. Du har styr på dit makeupgrej, makeupbørsterne ligger klar og din foundation er ved at blive udførligt påført i ansigtet. Der er bare lige et problem… Pludselig får du set dig selv i spejlet og opdager til din skræk, at dit ansigt ser orange ud? Eller måske gråt og trist? Måske endda lyserødt?

Alt dette er fordi undertonen på dit makeupprodukt ikke matcher dig. Men frygt ej - efter du har læst denne artikel har du helt styr på din huds undertone og kan mestre din foundation-farve til UG.


Hvad er undertoner?

Først og fremmest, alle hudtoner har en undertone, hvilket også er én af grundene til at flere brands fremstiller makeupprodukter, som favner forskellige hudfarver og undertoner.

Når du skal vælge den helt rigtige makeup til din hud, handler det derfor ikke kun om hvor lys eller mørk din hudtone er. Dit makeupprodukt skal også matche din undertone, i hvert fald hvis du gerne vil mestre dit makeup-look som en professionel makeupartist.

Du kan fx. købe ansigtsmakeup, som oftest er delt i enten varm, kold eller neutral. Det er dén undertone som altid skinner igennem din hud. Selvom din hudfarve ændrer sig, når den fx. udsættes for sol eller får hudproblemer som rosacea og hyperpigmentering, så er din huds undertone altid den samme. Et fåtal af makeupprodukter er udviklet til oliven undertone med en grønlig varm tone. En hudtone med oliven undertone skal ofte finde sit match i varme undertoner også.

Hvordan finder jeg min undertone?

Nu hvor du har styr på, hvad det hele går ud på, så skal du vide, hvordan du spotter din undertone. Vi har samlet et par undertone tips du kan følge for at spotte din huds ikke altid så synlige undertone.

Tip 1. Tjek dine årer

Hvis du kan se dine årer, kan du muligvis bruge deres farve til at identificere din undertone. Først og fremmest skal du ud i dagslys - eller blot stille dig foran vinduet, så det naturlige lys rammer din hud. Lur på din hud og dermed få et godt kig på dine blodåre. Er de blålige, grønlige eller midt i mellem?

Varm undertone → Dine blodårer fremstår grønlige

Kold undertone → Dine blodårer fremstår blålige

Neutral undertone → Dine blodårer fremstår blå-grønne


Husk! Din huds undertone er ikke afhængig af din huds farvedybde. Du kan sagtens have en mørk hudtone og samtidig en kold undertone. Modsat kan en helt lys hudtone sagtens have en varm undertone. Men det kan være lidt svært at genkende din undertone ved blot at lure på den. Måske du kan tænke tilbage til, da du brugte den nye foundation. Hvad var der så galt?

Tip 2. Hvordan ser din foundation ud på huden?


👉🏼 Du har en varm undertone, hvis du oplever at dit ansigt får en grålig tone, så kan din nye foundation have haft en for kold undertone og du skal derfor ty til en med mere varm undertone. Varme undertoner har en tendens til at se bedre ud med en let gul foundation.

👉🏼 Du har en kold undertone, hvis du oplever at dit ansigt bliver orange af din foundation, så har du valgt en for varm undertone og skal derfor søge mod de kolde og neutrale toner.

👉🏼 Du har en neutral undertone, hvis du oplever dit ansigt bliver lyserødt, så har du valgt en for kold undertone på din foundation. Prøv at søg mod noget varme og evt. neutrale undertoner.

OBS! Hvis du mener, at flere af punkterne på kold og varm undertone beskriver dig, så kan din undertone højest sandsynligt være neutral.

Nu har du forhåbentlig en bedre indikation af, hvad du skal kigge efter næste gang du køber makeup, og er på jagt efter det perfekte farvematch til din hud.

Den er god nok

Den er god nok. Vores medlemspriser ER meget lavere end normalprisen. Køb til medlemspris, så opretter vi automatisk et medlemskab. Første måned er gratis, herefter koster det 89,-/md. . og kan opsiges til udgangen af en medlemsperiode. Læs mere

Vores medlemspriser ER meget lavere end normalprisen. Vi køber nemlig et stort udvalg af produkter med ægthedsgaranti direkte fra de største leverandører - så vores medlemmer kan få dem billigt.

Vil du også sige farvel til overpriser? Køb til medlemspris, så opretter vi automatisk et medlemskab med din første ordre.

Prisen for medlemsskabet er kun 89,-/md og fortsætter automatisk til det opsiges - til udgangen af en medlemsperiode. Første måned er gratis. Læs mere

Bliv medlem