Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Vaseline læbepomade mod tørre læber

Vaseline læbepomade – undgå tørre læber!

Af Marie Nielsen
Hvorfor tørrer læberne ud? Lider du også af ekstremt tørre og sprukne læber? Få forklaringen og løsningen på problemet her.

Vaseline - En billig læbepomade

 

Hører du ligesom mig til typen der konstant har tørre og sprukne læber, og som for guds skyld aldrig, ALDRIG må glemme sin læbepomade, for så hænger læberne i laser inden dagen er omme? Ja, så har du sikkert også ligesom jeg fået lavet dig en mindre samling af læbepomader.
Jeg har efterhånden fået testet mig igennem de fleste af de læbepomader der findes på markedet, og jeg har brugt en formue på dyre læbepomader fra nogle af de største hudpleje brands, men er der noget jeg virkelig har lært så er det: at en læbepomade behøver ikke nødvendigvis koste en formue for at være god.
Rigtig mange læbepomader indeholder faktisk vand som bare gør de tørre læber endnu værre, og får dem til at tørre ud i stedet for at holde dem fugtige. Derfor er og bliver en af mine helt store læbepomade favoritter:

Vaseline.

Vaseline læbepomaden holder bare! Der er ikke alt muligt mærkeligt i, den indeholder ikke vand som udtørrer læberne, den giver ikke allergi, den kommer i en praktisk indpakning og så er vaseline læbepomade så billig at du sagtens kan købe flere og have én i tasken, én i jakkelommen, én i toilettasken, én på skrivebordet på arbejde osv… You get it. Masser med backup! Læberne må for guds skyld ikke tørre ud!

 

Hvorfor får man tørre læber?


Let’s face it. Dine læber er bare et af de mest udsatte steder på kroppen, og har du ligesom jeg problemer med tørre læber, er det eneste du rigtigt kan gøre, at sørge for konstant at pleje og fugte dem. Huden på læberne er så tynd og anderledes end i resten af vores ansigt. Det er også derfor at vores læber er så røde, og at de kan blive helt blå i kulden. Men det betyder også at de kræver mere opmærksomhed og fugt end resten af din hud.

Om sommeren er solen en af de helt store plageånder for læberne og efter en lang dag på stranden kan de være helt ømme og ”prikke” af alt den sol og saltvand.
Om vinteren er det i stedet den iskolde vind og tørre vinterluft som udtørrer læberne, og her oplever mange også hvordan der med de tørre læber kan opstå irriterende forkølelsessår. Argh!
MEN noget af det allerværste for læberne er faktisk dit eget spyt. Ja, den er god nok. Hvis du ofte kommer til at slikke dig om munden eller bide dig selv lidt i læben, går enzymerne i dit spyt ind og generer læberne og får dem til at tørre hurtigere ud. Jeg er selv storslem til at slikke mig om munden, og jeg er helt sikker på at det er derfor jeg har sådan et kæmpe problem med tørre læber. Det bliver en ond cirkel: Jeg kan mærke at mine læber er tørre, så derfor slikker jeg mig af vane om munden. Så bliver mine læber lidt efter endnu mere tørre og så slikker jeg igen. Doh!


Kan man blive afhængig af læbepomade?


Det korte svar: nej! Man kan ikke blive afhængig af læbepomade. Det er en af de helt store myter omkring læbepomade, men den holder altså ikke. Hud kan ikke blive afhængig af at få fugt. Huden/læberne kan være tørre og have rigtig meget brug for fugt – ja – men de bliver ikke afhængige af et bestemt produkt, olie, fugtstof osv. At du så måske selv, ligesom jeg, har et meget nært forhold til din læbepomade og går lidt i panik hvis du glemmer den en dag, er noget helt andet :)


Hjælpen til tørre læber


Og nu til finalen. Løsningen på de tørre læber… Læbepomade.
Jeg har som sagt selv kastet min kærlighed på Vaseline læbepomade. Vaseline har lavet serien Vaseline Lip Therapy som består af fire forskellige vaseline dåser i en lidt mindre størrelse end den klassiske Kløver Vaseline, du ved den store gule klassiker som alle nok har haft på toilethylden på et eller andet tidspunkt, og de er derfor perfekt i størrelsen til at have i lommen.
Vaseline Lip Therapy serien kan man måske kalde for den lidt mere fancy og sexede udgave af vaselinen :)

Vaseline Lip Therapy læbepomaderne findes som sagt i fire varianter:

 Vaseline Lip Therapy Aloe Vera – Grøn dåse

Den grønne vaseline læbepomade indeholder vaseline med aloe vera som er kendt for sine fantastiske evner til at give huden masser af fugt. Aloe vera er rig på vitaminer og mineraler og utallige studier har vist hvordan aloe vera indeholder fugtgivende stoffer som virker beroligende på huden. Er dine læber ikke bare tørre, men også ømme og irriterede, er denne vaseline variant perfekt til dig.


Vaseline Lip Therapy Original – Blå dåse

Den originale ”gule” læbepomade uden duft og smag, som man kender den fra kløver vaselinen, men i en lidt mindre og mere praktisk blå dåse som er noget nemmere at have med i baglommen. Den er især god til tørre og sprukne læber.


Vaseline Lip Therapy Rosy Lips – Rød dåse

Vaseline Lip Therapy Rosy Lips læbepomade indeholder rose og mandelolie som blødgør læberne. Denne vaseline er en lidt mere girly udgave som dufter af roser, vanilje og røde bær, og som giver læberne en fin, rødlig pink farve. Den er til dig som godt kan lide lidt ekstra farve på læberne fra din læbepomade.

 

Vaseline Lip Therapy Cocoa Butter – Brun dåse

Med Vaseline Lip Therapy Cocoa Butter får du en læbepomade som dufter godt af kakao og vanilje. Den indeholder naturligt kakaosmør som blødgør læberne og giver dem et let shine, og så virker den helende på sprukne læber.


Ekstra tip: Vaseline læbepomade kan også bruges til at forme og fastholde dine øjenbryn så de sidder præcis som du vil hele dagen.


Jeg vender selv trofast tilbage til vaseline læbepomaderne hver vinter når mine læber for alvor går amok. Jeg kan godt gå lidt i panik hvis jeg ikke altid har en læbepomade på mig, og derfor synes jeg det er super fedt at kunne købe stort ind af de billige vaseline produkter, og så være sikker på at der altid ligger en læbepomade i enhver lomme og taske.


Den er god nok