Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Produkter til den helt rigtige barbering

Undgå skægpest - Den perfekte barbering!

Af Lonni Sandbjerg
Er du også træt af den brændende fornemmelse efter barbering, og de små røde knopper der skyder frem? Følg guiden til den helt rigtige barbering her.

I min tid som skønhedsbehandler har jeg mødt mange forskellige typer af mænd.

Jeg har behandlet  alt fra “atleten” til “bamsefaren”, og der er altid én ting som går igen: Skægget. Og herunder sagens kerne: skægpest.

For jer som ikke er helt med på hvad jeg mener, så er “skægpest” en hudtilstand eller måske nærmere en hudirritation som kan opstå efter barbering. Skægget bliver ofte barberet mod hårets vækst og hårrødderne kan derfor blive irriteret. Når dette sker, kan der opstå en betændelsestilstand i huden på grund af bakterier og snavs som samles på området.

For at undgå irriterende skægpest kan du følge disse enkle trin til en perfekt barbering:

Trin 1

Barbér dig i badet eller umiddelbart efter, så huden og hårene er bløde og medgørlige af vandet og varmen. Er du presset på tid, kan du nøjes med at vaske ansigtet med lunkent vand inden du går i gang, men det er en god idé at bruge en ansigtsscrub til at rense huden for døde hudceller, hudorme og snavs.

Tip: Husk at det altid er vigtigt at tænke på hygiejnen. Sørg for at dit barbergrej er rent og fri for smuds og snavs. Jeg anbefaler at du ofte skifter dit barberblad ud. Jo oftere - jo bedre - især hvis du har kraftigt skæg.

Trin 2

Brug barbergel eller barberskum for at give barberskraberen et bedre “glid” og skåne huden. Nogle barberskum og gel har en blødgørende effekt på både hud og hår.
Det er bedst hvis du ikke bruger alt for meget skum eller gel, da det kan mindske barberbladenes styrke og skæreevne.

Trin 3

Barbér dig med hårets groretning i det første strøg, og forsigtigt mod hårene i det næste. På denne måde minimerer du chancen for irritation, og får en endnu tættere barbering.
Start med at skrabe fra bakkenbarterne ned til hagen og halsen, og til sidst kinderne og omkring læberne. Korte, faste skrabe-bevægelser er bedre end lange.

Tip: For at undgå at din barberskraber stopper til med skum eller gel, skal du jævnligt skylle den under barberingen.

Trin 4

Derefter skyller du ansigtet med koldt vand. Det er vigtigt at vandet er koldt, så porerne i huden lukker sig. Dup forsigtigt dit ansigt tørt i et håndklæde.

Tip: Vil du give dit ansigt ekstra omsorg og forkælelse, kan du påføre lidt toner for at fjerne det sidste snavs og skægstubbe, og sørge for at din huds porer lukker sig helt.

Trin 5

Til sidst skal du sørge for at smøre den nu helt glatte og “nøgne” hud med en creme som indeholder antibakterielle og beroligende egenskaber. Her er en god aftershave balm eller aftershave lotion helt uundværlig!
Ved at bruge aftershave tilfører du den generede hud masser af fugt, og eventuelle rifter heler langt hurtigere.

Så er din luksus barbering komplet, og det er slut med skægpest!

Den er god nok