Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Solcreme

Derfor skal du bruge solcreme året rundt

Af Simone Keller | Frisør og hårekspert
Mange forbinder solcreme med sommerperioden her i Danmark, men er det egentlig nok kun at bruge solcreme om sommeren for at passe på vores hud?

Mange forbinder solcreme med sommerperioden her i Danmark, men er det egentlig nok kun at bruge solcreme om sommeren for at passe på vores hud?

De ultraviolette stråler er vigtige for os, så vi får den D-vitamin, som kroppen har brug for. Herhjemme i Danmark har vi UV-stråling året rundt, og derfor skal vi passe godt på vores hud med solfaktor i højere eller mindre grad.

UV-stråler deles op i A, B og C-stråler. UVC-strålerne hører vi ikke så meget om, fordi de ikke rammer os herpå jorden, men UVA-stråler er dem, som giver huden pigment, og gør os brune, men de giver også rynker, og kan forårsage hudkræft. UVB-stråler kan lave forbrændinger i huden og gøre den rød. Jo flere forbrændinger vi får i huden, jo større er risikoen også for at få hudkræft af denne stråling.

Men hvordan finder jeg den rette solcreme til årstiden?

Et godt sted at starte er, at tjekke dagen UV-indeks. Denne indikerer hvor kraftige strålerne er, og hvor høj risikoen dermed er for at blive solskoldet.

Et UV-indeks på tre eller derover er højt. Her anbefaler Kræftens Bekæmpelse, at man beskytter sig mod solen. Her er det også vigtigt, at beskytte huden med høj solfaktor på 30 eller 50. Se også gerne på tuben, at den beskytter mod både UVA og UVB.

Selvom UV-indekset i de kolde måneder er under tre, er det stadig vigtigt at beskytte huden. Især for dem som er meget udendørs som fx små aktive børn i institution, folk med udendørsarbejde eller dem af jer som cykler eller motionerer meget. På disse tider af året, kan man skrue ned for solfaktoren, og benytte en 10 eller 15 i styrke.

Så svaret på dette spørgsmål er JA, pas på din hud året rundt med solfaktor. Og i min optik må solcreme være den allerbedste rynkecreme vi kan anskaffe os :). 

Den er god nok

Den er god nok. Vores medlemspriser ER meget lavere end normalprisen. Køb til medlemspris, så opretter vi automatisk et medlemskab. Første måned er gratis, herefter koster det 89,-/md. . og kan opsiges til udgangen af en medlemsperiode. Læs mere

Vores medlemspriser ER meget lavere end normalprisen. Vi køber nemlig et stort udvalg af produkter med ægthedsgaranti direkte fra de største leverandører - så vores medlemmer kan få dem billigt.

Vil du også sige farvel til overpriser? Køb til medlemspris, så opretter vi automatisk et medlemskab med din første ordre.

Prisen for medlemsskabet er kun 89,-/md og fortsætter automatisk til det opsiges - til udgangen af en medlemsperiode. Første måned er gratis. Læs mere

Bliv medlem