Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Solcremer til ansigt og krop

Solcremer - 5 sommerfavoritter

Af Camilla Klarskov
Husk at beskytte huden mod solen! Camilla har fundet sine yndlingssolcremer til ansigt og krop! Og er også blevet forelsket i UniqOnes vidundermiddel!

Du hører det hvert år, når solen begynder at kigge frem, men vi siger det alligevel igen: Det er utroligt vigtigt at beskytte sig mod solens skadelige stråler på denne tid af året, hvad end du har planer om at pakke kufferten og vende snuden mod syd eller bliver i den danske andedam henover sommeren. 

Selvom solens stråler er en skøn kilde til d-vitamin, varme og en fin kulør, så er de samtidig enormt skadelige for din hud og kan forårsage både rynker, pigmentforandringer og værst af alt hudkræft. Solen udsender nemlig to typer UV-stråler: UVA-stråler, der er den type stråle, som kan forårsage kræft og rynker, og UVB-stråler, der kan give dig røde forbrændinger, hvis ikke du beskytter dig. Det er altså vigtigt at vælge en solcreme eller –spray, der indeholder beskyttelse mod begge UV-typer, og det er anbefalet at beskytte sig med solfaktor, så snart UV-indekset kommer over 3.  


3 huskeregler til god solbeskyttelse

Vær ikke nærig med solcremen; smør rigeligt på (Kræftens Bekæmpelse anbefaler 40 ml til en voksen krop) og gentag med nogle timers mellemrum, særligt efter badning eller hvis du sveder meget.

Husk at smøre hele kroppen – også de områder, som oftest glemmes. Hænder, fødder og ører er klassiske eksempler på disse, men også læber og hår udsættes i solen, og det er derfor essentielt at erhverve sig en læbepomade og et hårprodukt med UV-beskyttelse, foruden den almindelige solcreme.

Husk at tjekke holdbarheden på din solcreme, som er anmærket ved en illustreret dåse med et tal, fx ’12 M’, der betyder, at produktet har en holdbarhed på 12 måneder efter åbning. Hvis cremen begynder at lugte, skifte konsistens eller skifte farve, er det et tegn på, at den er for gammel.


Solcremer fra Luxplus

Det er alment kendt, at prisen på solbeskyttelse ofte er riiiimelig pebret, og det kan i sidste ende betyde, at man nedprioriterer at beskytte sin hud ordentligt. Men med mindre du er til rynket, misfarvet hud og kræft, anbefaler vi selvfølgelig, at du undlader at spare på solcremen. Heldigvis er der mange gode tilbud at hente fra Luxplus, og på hjemmesiden kan du finde gode produkter med solbeskyttelse til fordelagtige priser. 

Jeg selv er netop hjemvendt fra det caribiske tropeparadis, hvor solen er ekstremt stærk. Se hvilke produkter, jeg tog med mig på rejsen, lige her.


Face & Body Sunscreen SPF27 fra Original Sprout

Et brand, vi ikke hører meget om i Danmark, er Original Sprout, men det skal ikke afholde dig fra at prøve denne solcreme, der både har fået gode anmeldelser samt vundet internationale priser. Produktet har en SPF-beskyttelse på 27, beskytter mod både UVA- og UVB-stråler, og så er det oven i købet 100% vegansk samt fri for ubehagelige ingredienser såsom parabener. 


Hydrabio Perfecteur Cream SPF30 fra Bioderma 

Da solbeskyttelse er særligt essentielt for ansigtet, eftersom ansigtet typisk udsættes for mere sollys end resten af kroppen igennem det meste af sommerhalvåret, kan jeg godt lide at bruge en ansigtscreme med SPF. Jeg er – ligesom mange andre – kæmpefan af det franske apotekermærker, Bioderma, og faldt over denne creme, som hurtigt blev min bedste ven. Produktet er fyldt med fugtgivende ingredienser, E-vitamin, der modvirker oxidativ stress (som forårsager aldring af huden), og SPF-faktor 30, som både beskytter mod UVA og UVB. Cremen er skøn at påføre, og fungerer godt under makeup, hvilket gør den til en oplagt sommerdagscreme.       


Lip Balm Sun SPF15 fra Hurraw!

Det er så let at glemme, når alle kropsdele smøres ind i solcreme, men husk for guds skyld dine kære læber, som er mindst lige så udsatte i solen, som resten af din hud! Du risikerer nemlig både at blive forbrændt og ekstremt udtørret, hvis du ikke beskytter den tynde hud på læberne. Jeg tog denne læbepomade fra Hurraw! med mig over Atlanten, som har en sommerlig duft af mandarin, og føles let og fugtgivende på læberne. 


Uniq One Lotus Flower Hair Treatment fra Revlon

Nu har du totalt styr på solbeskyttelsen til både krop, ansigt og læber – men har du tænkt på dit hår? Helbredsmæssigt er der ikke store konsekvenser ved ikke at beskytte sit hår i solen, men hvis du går op i dit hårs udseende, farve og tekstur, bør du investere i et hårprodukt, der forhindrer solskader, hvilket er særligt vigtigt til farvet hår. Denne spray fra Revlon indeholder både UVA-, UVB- og varmebeskyttelse, og så forebygger den spaltet, ødelagt hår, samtidig med at den fugter og reparerer. Altså et vaskeægte all-in-one-produkt, som oven i købet var nomineret ved dette års Danish Beauty Awards! 


Den er god nok

Den er god nok. Vores medlemspriser ER meget lavere end normalprisen. Køb til medlemspris, så opretter vi automatisk et medlemskab. Første måned er gratis, herefter koster det 89,-/md. . og kan opsiges til udgangen af en medlemsperiode. Læs mere

Vores medlemspriser ER meget lavere end normalprisen. Vi køber nemlig et stort udvalg af produkter med ægthedsgaranti direkte fra de største leverandører - så vores medlemmer kan få dem billigt.

Vil du også sige farvel til overpriser? Køb til medlemspris, så opretter vi automatisk et medlemskab med din første ordre.

Prisen for medlemsskabet er kun 89,-/md og fortsætter automatisk til det opsiges - til udgangen af en medlemsperiode. Første måned er gratis. Læs mere

Bliv medlem