Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
skægplejeprodukter: Dear Barber, Percy Nobleman

Skægplejeprodukter der er lækre og maskuline!

Af Camilla Johnsen
Skæg er in! Men det er vigtigt, at pleje det med de rette produkter, ellers bliver det hurtigt yt! - lær også hvordan du undgår skægpest!

Fuldskæg, overskæg, flipskæg og hipsterskæg… Det skal naturligvis handle om skæg. For er det bare mig, eller ser man skæg mere og mere i gadebilledet? Det er nu ikke altid pænt med skæg, og det er en skam, for skæg er vel noget nær det mest maskuline på en mand… Eller…. I hvert fald kan det være både flot og sexet, hvis det bliver plejet ordentligt.

Skæg handler ikke kun om udseende, men også om praktik - før i tiden i hvert fald. Dengang gjorde skæg udseendet mere skræmmende for fjenden og dæmpede effekten af slag i ansigtet under kamp, samtidig med at det varmede.


Skægtendenser 2016

Her i 2016 er årsagen til skæg en del anderledes. Det handler sjældent om praktik, men om stil. Heldigvis er det “tilfældige” halvlange, uplejede skæg for lang tid siden dødt og begravet sammen med mange andre uheldige trends. Og vi ser mere velplejede, groomede skæg, hvor intet er efterladt til tilfældighederne, og det kan vi lide. 

Det er især to skægtendenser man bider mærke i: det halvlange skæg, som mange nok vil referere til som hipsterskægget, og så er der det skæg som er en mellemting mellem stubbe og fuldskæg, altså et kort skæg. Der er selvfølgelig også dem der kan få et overskæg til at synes sexet, men der er så langt imellem dem, at det næsten ikke engang er værd at nævne.Skægpleje

I takt med at det velplejede skæg er in, er der dukket flere brands og produkter op der kan hjælpe det velplejede skæg på vej. To af de brands vi er ekstra vilde med, er Dear Barber og Percy Nobleman. Fælles for dem begge er, at der er noget gentleman old-style barbershop agtigt over dem. De oser begge af kvalitet, lækkerhed og mandighed. 


Dear Barber

I Dear Barbers verden er der kun plads til mænd. Dear Barber er en lille maskulin produktserie, som hurtigt er blevet et af de mest attraktive brands i barberverdenen, og er godkendt til brug i Grøn Salon, som betyder at Dear Barber benytter grønne produkter, og arbejder med energibesparelser, og økologi hvor det er muligt.

Produkterne er virkelig indbydende i trælignende æsker og krukker, vi kan godt forstå at de er blevet populære. 


Percy Nobleman

Det andet skæg brand er Percy Nobleman, som laver de lækreste produkter af høj kvalitet. Produkterne er fremstillet af gode naturlige ingredienser til skæg. Percy Nobleman har blandt andet produceret olier til skæg, skægkam i naturtræ og plejende produkter til skæg. Percy Noblemans produkter er plejende, så skægget altid fremstår flot og groomet.

Generelt anbefales det at man vasker sit skæg to til tre gange om ugen. Således holdes det rent, frisk og i god stand. Og det er vigtigt at bruge produkter der er speciel lavet til skæg, da man med en almindelig hårshampoo risikerer at huden bliver for tør, begynder at klø og til sidst skaller. 


Undgå skægpest

Hvis man nu slet ikke er til skæg, skal man jo barbere det af. Desværre er der mange mænd der får skægpest af det, og det ser hverken særlig pænt ud, eller er behageligt at få. For dem der ikke ved det, er skægpest er en ret almindelig betændelsestilstand i ansigtet. Det er en helt uskadelig bakterieinfektion, som normalt skyldes irritation og at man har anvendt barbergrej der ikke har været helt rent. 

Faktisk er årsagen til skægpest typisk bakterien stafylokokker, som der normalt lever i næsen. Derfra kan de ofte komme i kontakt med mindre sår, rifter og hudafskrabninger som følge af barbering. Mænd der har fedtet hud eller en høj produktion af talg, er generelt mere udsatte for skægpest.  

For at undgå skægpest er der nogle ting, man kan tage højde for ved barbering. For det første er det en god idé altid at bruge nye engangsskrabere ved barbering. For dem der bruger en almindelig skraber, er det vigtigt altid at sørge for, at den er helt ren før og efter brug. Sørg for at bruge nogle ordentlige produkter uden ingredienser der irriterer din hud, som for eksempel parfume kan gøre. Brug barberskum (den her fra Shavesafe er FANTASTISK), og afslut med en god creme. Og man skal desuden holde lidt igen med at barbere sig. Man kan få eksempel for et af de tidligere nævnte skæg :-)

Den er god nok